Publicat în Super Blog

Se poate și-așa, și-așa!

     Când vin la muncă machiată și îngrijită și frumoasă, mă simt mai bine! Am impresia că am un plus de energie, de încredere. Toate proiectele mi se par ușoare și le duc la final cu succes! – îmi zicea colega mea zilele trecute. N-am îndrăznit s-o contrazic pentru că e femeie și o femeie n-o contrazici orice-ar fi, dar când am auzit ce spunea nu mă puteam gândi decât la faptul că ori vine foarte rar machiată și aranjată la muncă, ori nu se machiază destul, după rezultatele ei din ultimele luni. Cum adică ai mai mult succes, ești mai performantă dacă te prezinți la muncă boită pe față? Ce legătură are asta cu competența și priceperea?

     Femeie, când vii la muncă machiată și aranjată întârzii cel puțin 45 de minute! De fiecare dată! Păi până-ți găsești toate smacurile pe care să le folosești la machiajul de azi, până te hotărăști ce culori să folosești, până-ți aplici pe față tacticos rujul, fardul de pleoape, fardul de obaz, rimelul, crema antirid, luminatorul, tencuiala, varul și vopseaua de deasupra sau ce mai folosești tu, deja ai pierdut ora! Noi știm că de fiecare dată dai vina pe mașină, pe trafic, pe vânt, pe ploaie, pe Primărie și practic pe oricine altcineva îți vine ție în momentul ăla, dar noi suntem băieți deștepți și ne-am cam dat seama! Întârzie Simona, vine boită ca oul de Paști. E-adevărat că te miști mai repede ca o coțofană prin birou, dar faci asta doar ca să nu-i dai șefului motiv să se ia de tine că iar ai întârziat și doar ca să-l impresionezi din nou pe Călin, băiatul cel nou de la Protecția Muncii. Și tu ne spui că ești mai eficientă când te machiezi? Că ești mai performantă? Singura performanță pe care o realizezi când te machiezi este că nu mai vin clienții speriați din hol spunându-ne că au trecut pe lângă un trol. Și pentru asta îți mulțumim. Reușim să încheiem și noi afaceri.

     Uite la noi performanță, drăguța! Tudor se trezește la ora 7 și la ora 8 fara cinci e în fața biroului, perfect apt de muncă și arătând a om! Stă în același cartier cu tine, dar niciodată nu s-a plâns de trafic sau alte probleme pe care le inventezi tu când întârzii. Băi și omul ăsta e mereu îngrijit! De 5 ani e la noi și nu l-am văzut niciodată cu „barba de-o zi”! E fresh, e ferchezuit, e aranjat! Părul e mai regulamentar decât la armată, barba perfect rasă, niciun pic de oboseală în privire, iar hainele sunt mereu perfecte! Și mai și lucrează 8 ore la capacitate maximă, fără greșeli, fără mocăieli. Omul ăsta e un exemplu de performanță pe toată linia. Cum o reuși el în fiecare dimineață să arate ca scos din cutie, te întrebi poate… Simplu! Noi nu folosim 3 tone de cosmetice în fiecare zi. La noi356-gerovital-men-fiole-a-hialuronic-v-2 sunt 4-5 lucruri pe care le folosim cu cap și care ne fac să arătăm bine în câteva minute. Un gel de duș, o spumă de ras, un balsam, deodorantul și-un parfum și suntem gata pentru o nouă zi. Din când în când trebuie să mai facem câte-un tratament de Fiole cu Acid Hialuronic 5% Gerovital Men că nu ne iartă nici pe noi nici vârsta și nici praful sau poluarea din aer. Mai apare un rid, se mai usucă tenul… Ținem și noi la pielea noastră și din când în când îi mai dăm câte-un ajutor. Da’ asta-i așa, o dată la nu știu cât timp! Nu toată ziua bună ziua cum faceți voi cu cremele voastre de zi și de noapte și de mijlocul zilei.

     Pentru voi performanța este să vă lăudați câte 3-4 ore zilnic atunci când ați făcut o sesiune de shopping și ați spart salariul +cardul de credit pe o sacoșăplină cu smacuri și hăinuțe. Noi, ca bărbați considerăm că performăm atunci când reușim să tragem două luni de un gel de duș și nici măcar atunci nu cumpărăm altul. Îl mai clătim de 2-3 ori și folosim chiar și resturile. Știm că sunteți experte în cosmetică și nu negăm lucrul ăsta. Ba chiar vă apreciem și încercăm să băgăm la cap puținele sfaturi pe care catdicsiți să ni le oferiți. Dar mai știm și că aruncați banii pe toate prostiile doar pentru că sunt de la nu știu ce brand sau pentru că sunt „ruoooozz!” sau pentru că sunt cu „unicowni <3” dar noi suntem zgârciți. Noi cântărim de zece ori și cumpărăm o singură dată. Noi nu dăm banii pe firmă ci pe calitate, iar dacă ceea ce cumpărăm e un produs 100% românesc suntem convinși că plătim exact cât face și nimic în plus.

     Vedem din perspective diferite performanța, dar noi ca bărbați n-o să găsim niciodată o conexiune atât de ciudată între performanță și aspectul fizic. Putem să facem orice la perfecție, indiferent că e vorba despre un proiect la serviciu, o sarcină acasă sau o întâlnire cu amicii, dar nu credem că puteam face și mai bine dacă dimineață ne rădeam barba sau dacă ne-am fi ciupit sprâncenele sau dacă ne-am fi acoperit ridurile. Se poate și-așa, și-așa!

 

Articol pentru proba nr 14 din Spring Super Blog 2019, probă sponsorizată de

Farmec – brand românesc.

 

 

3 gânduri despre „Se poate și-așa, și-așa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.