Publicat în Super Blog

Scapă de alergii cu lâna merinos de la Confort Merino

Partenerul meu de glume pe Tiktok este un bolnav închipuit. Nu trece o zi fără să se plângă de vreo boală. Ba are apendicită, ba e anemic, ba îi cade părul… În fiecare zi găsește câte-o boală sau câte-o problemă închipuită. Cum a făcut de data asta cu alergiile. E alergic la lână. Adică la materialul care-i umple căpățâna de păpușă sărită de pe fix:

Acum, lăsându-l deoparte pe bolnavul ăsta întruchipat, voi știți că lâna în fapt, nu provoacă alergii, nu? Persoanele care sunt într-adevăr alergice la firul de lână sunt atât de rare încât…. în fine, sunt foarte rare. Foarte, foarte rare! Și asta pentru că lâna naturală, în special lâna de pe care nu s-a scos lanolina sunt un mediu ostil pentru acarieni, bacterii, microbi și alte năzdrăvănii care ar putea cauza probleme de genul alergiilor. Cu alte cuvinte lâna din plapume, pilote sau perne menține un mediu hipoalergenic. Înainte de toate, pentru mine și pentru tălâmbul de Personaj am ales întotdeauna ce-i mai bun. De aceea n-am făcut economie la nimic atunci când am ales așternuturile pentru pat, pernele și pilotele. Dacă viața de zi alături de un prieten imaginar este grea, vreau ca măcar cea de noapte (somnul, bre! că-s bătrân de-acum) să fie liniștitoare. De aceea pilota și toate așternuturile mele sunt de la Confort Merino. Apropo, până pe 13 noiembrie primești o reducere de 25% pe site, așa că nu rata ocazia. Eu sigur n-o s-o ratez! Am pus ochii pe un set de perne și…

lână merinos; sursă: confort merino

Știți unde puteți găsi un mediu extrem de propice pentru acarieni și toată familia aia de -eni menționată mai sus? Nu aș vrea să vă sperii, dar dacă ați lua la puricat pilotele sau pernele din material sintetic s-ar putea s-o luați la sănătoasa de spaimă pentru că, ați ghicit, plasticul și materialele sintetice în general sunt ca un fel de Disneyland pentru toate răutățile cauzatoare de alergii. Acarieni? Bifat! Praf? Bifat! Bacterii, microbi, mucegai? Bifat, bifat, FOARTE bifat! Toate sunt în elementul lor într-un așternut umplut cu elemente sintetice. Practic, într-un așternut sintetic ăstora le mai trebuie doar covorașul de la intrare cu „Home sweet home”.

sursă: pixabay

E un lucru destul de logic dacă stăm să ne amintim (cei mai înaintați în vârstă, zic) faptul că până să intre în viața noastră așternuturile, pilotele și toate textilele din materiale sintetice oamenii nu se plângeau foarte mult de alergii. Puneai pe pat o pilotă din lână naturală acoperită cu un așternut din bumbac (dacă mai era și organic, EVRIKA!) și somnul tău era ca de bebeluș. Ce s-a schimbat? Au apărut plasticul și ieftinăciunile sintetice și oamenii au început să piardă somn, să dezvolte alergii, să își strice unul din cele mai importante momente ale zilei, dacă nu chiar cel mai important. Vestea bună este că niciun rău nu este ireversibil în această situație iar dacă vrei să te reîntorci la un somn odihnitor, la

bacterii. sursă: pixabay

Lâna naturală e un fel de vrăjitor în pat. Prin proprietățile ei face ca toate elementele care dăunează somnul să dispară cât ai spune „puf!” sau „paf!” Fibrele de lână absorb umiditatea în timpul somnului și o rețin în interior, menținând exteriorul uscat. De aceea pe timpul somnului, dacă ești învelit cu o pilotă sau plapumă din lână naturală, nu vei experimenta disconfort. Când nu este utilizată pilota sau plapuma, de exemplu când este scoasă afară la aerisit, umiditatea este eliberată. Astfel se crează acel mediu ostil pentru acaerieni, mucegai și bacterii despre care vorbeam mai sus. Vrajitor, așa-i? V-am zis eu! Nu trebuie să mă credeți pe cuvânt când vă spun informațiile astea. Le găsiți pe toate gardurile, pardon! Pe site-urile de specialitate și vă stau la dispoziție pentru ca voi să luați deciziile cele mai corecte.

E foarte important de știut totuși faptul că persoanele care suferă într-adevăr de alergii la praf și acarieni pot alege cu cea mai mare încredere lâna cum este cea merinos pentru că este dovedit științific, clinic, faptul că lâna naturală reduce simptomatologiile de alergii. Dormi în lână naturală și bumbac organic, șansele la alergii sunt aproape nule pentru că lâna nu este, nu a fost și nici nu va fi un alergen.

Articol scris pentru proba nr 16 din Superblog, probă sponsorizată de:

Confort Merino

Publicitate

3 gânduri despre „Scapă de alergii cu lâna merinos de la Confort Merino

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.