Publicat în Super Blog

Natural, ca grija mamei

-Sărut mâna, mamă!

-Cum ești? E mai bine? Te-ai înzdrăvenit?

-Daaa!! Mult mai bine! Ai avut dreptate! Nu trebuia să iau niciun medicament! Toate suplimentele alea naturale de la Fares au făcut minuni! M-au pus pe picioare!

-Deci ai reușit vineri să ieși în oraș cu fata aia de care spuneai că-ți place, nu?

-Ăăă, păăăi… să știi că au fost ele bune suplimentele naturale. Dar nu chiar așa bune. Mi-am revenit abia pe duminică dimineață. Vineri încă eram copt și a trebuit să amân întâlnirea…

-Hai să-ți spun o poveste!

-Chiar trebuie, mamă? E târziu și am treabă. Și trebuie să-mi pun și telefonul la încărcat.

-Pune-ți telefonul la încărcat, bagă în urechi căștile alea pe care le ții oricum toată ziua și ascultă povestea. E necesar s-o auzi.

Când erai mic copil răceai foarte des. Foarte des și foarte repede. Era suficient să te uiți la gheața din frigider că răceai, gâtul se umfla și se inflama, căile respiratorii ți se blocau… era un chin pentru mine. Nas înfundat, tot tacâmul.

De fiecare dată când pățeai asta te tratam numai cu remedii naturale. Mă duceam la Plafar și-ți cumpăram siropuri, ceaiuri și tablete de supt. Și de fiecare dată în doar câteva zile te puneam înapoi pe picioare. Te puneam pe picioare doar pentru ca două săptămâni mai târziu să o iei de la capăt pentru că te stropisei cu vecinii cu apă rece sau pentru că te prinsese ploaia sau pentru că tanti Coca de la trei ți-a dat bani și tu te-ai dus ca prostuțul și ți-ai cumpărat cinci înghețate pe care le-ai mancat singur. PE TOATE! Ei bine… de fiecare data, fără excepții te-am tratat numai natural, numai cu remedii de genul celor pe care ți le-am trimis și acum ca să te faci bine.

Odată, erai la bunică-ta din partea lui tac-tu… nici n-ai aterizat bine la ea că ai și răcit. Te-a lăsat afară în ploaie sau ai umblat desculț pe mozaicul ăla rece… nici azi nu știu ce s-a întâmplat. Cert este că ai răcit cobză. Cum de altfel răceai de fiecare dată. A băgat bunică-ta în tine pastile de toate neamurile și siropuri din cele mai scumpe. Deh… farmacistă. Își permitea cele mai de fițe tratamente. Două săptămâni cât ai stat la ea ai zăcut la pat cu mucii-n brânci. Când am venit să te iau acasă ai lăsat pe asfalt o dâră de muci de la bunică-ta până la noi acasă, exact ca melcii. Când te-am văzut cum erai, te-am băgat pe Plantusin si propolis și în două zile erai ca nou. Atât de bine lucrau astea naturale.

Când eram copil la mama, nu aveam bani de medicamente și alte fițe de-astea. Ne trata mama cu ce avea prin casă. O coajă de ceapă, un cartof ras, plante adunate din grădină sau de prin pădure… Păi când a descoperit ea că toate leacurile alea băbești pe care le făcea pe noi se găseau la sticlă, la tabletă sau la plic prin farmacii a fost cea mai fericită zi din viața ei. Nu mai trebuia să umble bezmetică prin păduri după buruieni. Le găsea direct în farmacii, gata împachetate.

De la ea am învățat ce utilitate are fiecare plantă, de la ea am învățat să am încredere în remediile naturiste, de la ea am învățat că au efect atunci când le folosești așa cum trebuie. Am adus pe lume patru copii și pe fiecare în parte v-am crescut cu soluții naturiste. N-am băgat în voi pastile cât ați fost copii. Și de fiecare dată când ați fost bolnavi v-am pus pe picioare cu remediile astea. Și de fiecare dată a dat roade tratamentul și a dat roade repede.

De aici știu că minți când spui că nu te-ai pus pe picioare la timp cu medicamentele pe care ți le-am trimis eu. De aici știu că miercuri cel târziu erai pe picioarele tale și că puteai să mergi să te întâlnești cu fata aia pe care-o placi și despre care îmi tot povestești de atâta timp. Deci, ce s-a întâmplat? De ce n-ai mai ieșit?

-Of! Mamă, mamă! Cum mă citești tu ca pe-o carte deschisă și acum când sunt om în toată firea. Mi s-a făcut frică, mamă! M-am rușinat și n-am mai sunat-o s-o invit în oraș.

-Bă, da băbălău mai ești! N-am crezut că am crescut un fricos. Cum să-ți fie frică, mă, să inviți în oraș o fată de care-ți place? Îmi pare rău să-ți spun, dar ești un prost. Și mă tem că pentru prostie nu prea se găsesc remedii naturiste. Nici măcar la Fares…

Articol pentru proba nr 3 din SuperBlog 2021, probă sponsorizată de

Fares

Un gând despre „Natural, ca grija mamei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.