Publicat în Super Blog

Sunt în pericol să-mi cumpăr un hybrid

     Alarmă blestemată! Nu mi-e de-ajuns că mă trezește în fiecare dimineață, dar trebuie s-o facă și la ora cinci! Cinci, frate! Nu pot să mă trezesc și eu ca omul normal, pe la șapte! Nu! Eu trebuie să mă trezesc înaintea găinilor ca să plec în fiecare zi la muncă. Practic, nici hoții nu ies din casă la orele alea! Eu sunt singurul nebun de pe stradă!

     Când mi-au spus ai mei colegi să-mi cumpăr și eu un hârb de mașină ca să-mi fie mai ușor la navetă am strâmbat din nas. De ce-aș face eu asta? De ce să arunc o grămadă de bani pe mașină, pe benzină și pe cine știe ce alte cheltuieli neprevăzute apar? Nuu! Eu prefer transportul în comun, sau… cum râd ei de mine… îmi place să-mi miroasă mâna a bară de autobuz. Și e și mai interesant când reușesc să mă ocup și de o mică parte din proiectele mele până ajung la muncă. Cu o mână pe bară și cealaltă pe telefon, scriind e-mail-uri sau completând exceluri… minunat! Și toate astea într-un mirobolant decor de oameni care s-au certat cu săpunul cam de pe vremea lui Dej.

     Cum să fac eu greșeala să-mi cumpăr o mașină când cu banii economisiți pot să-mi cumpăr mai mult detergent cu care să-mi spăl hainele îmbâcsite de mirosurile din fiecare dimineață care mă însoțesc în autobuz? Eu chiar nu-i înțeleg pe colegii ăștia ai mei. Deloc! Mă bat la cap cât e ziua de mare! Unul m-a dus o dată și la un test drive. Așa, for fun zicea el.  Într-una din zile am găsit la birou, chiar pe tastatură o broșură cu oferte Honda. Băieții îmi aleseseră chiar și marca de mașină pe care să mi-o cumpăr. Bine măcar că mi-au lăsat libertatea să-mi aleg modelul, zic.

CRV-Hybrid-pod-oras-2-2000x850

     Acum… nu le spuneți, dar în pauză, cât am ronțăit la sendvișul meu cu ou, am aruncat un ochi peste pliantul ăla și mi-a atras atenția o mașină de-acolo: Honda CR-V Hybrid. M-a încântat ideea de mașină hibridă. Să fiu sincer, cel mai mult mă speriam când auzeam cifrele pe care le aruncau colegii mei atunci când povesteau despre plinurile de benzină. Dar ideea unei mașini care funcționează și electric… hmmm. Să nu-i spuneți șefului, dar dacă mi-aș lua o asemenea mașină aș încărca-o numai la serviciu. Tot a făcutCRV-Hybrid-afisaj-2000x850 el stație de încărcare în parcare. Ar fi o economie destul de importantă, iar ăsta pentru mine este un calcul care-mi place. Deși nu cred că o să am nevoie prea mult de stația lui de încărcare. Tehnologia Honda Hybrid implementată se asigură că atâta timp cât sunt în mișcare, bateria se tot încarcă. Una peste alta, economia este destul de mare. Măcar atâta știu și eu că pornirea unei mașini consumă cantitatea cea mai mare de carburant. Așa, cu o mașină ca CR-V Hybrid, nu doar că pornirea se face în mod electric, dar poți rula așa, la viteze mici (de-alea de oraș) până la 2 km. Nu-i rău deloc.

crv-hybrid-motor-2000x750

     În afară de economia pe care aș face-o față de o mașină convențională, trebuie să mă gândesc și la timpul pe care l-aș economisi. Bine, nu timpul pe care l-aș economisi cât la timpul pe care l-aș putea petrece în plus în pat dimineața, dormind. Sau, dacă nu dormind, servind un mic dejun liniștit cu o cafea bună. Și, cred că aș avea și ceva timp să mai arunc un ochi peste proiecte înainte de a pleca spre muncă.

     Dacă m-aș decide să-mi iau o mașinăă, aș scăpa și de mirosul de bară de autobuz și de mirosurile „colegilor de navetă”. O să-mi fie dor de ele, dar parcă sună mai bine confortul și curățenia decât aglomerația și putoarea. Cred că trebuie să mă apuc de un nou proiect sau ceva de genul. Văd că am cam mult timp liber și când am timp liber îmi vin idei. Și tare mi-e că dacă mă mai gândesc mult la ideea asta, mă trezesc răsfoind cataloage după modele de Honda și, cine știe… comandând vreuna! Și încă nu e vremea!

Articol pentru proba nr 26 din Superblog 2019, probă sponsorizată de

Honda Trading România

logo-honda-romania_1567434073

 

 

 

Un gând despre „Sunt în pericol să-mi cumpăr un hybrid

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.