Publicat în Super Blog

Să fim domni, să dăruim o floare!

…Hocus-pocus, fă muiere, marș îndată după bere!” Dacă te numeri printre cei care n-au găsit bancul ăsta drept unul misogin, sexist și total de prost gust atunci când l-ai auzit pentru prima dată, înseamnă că ai o problemă gravă și n-ai prea fost atent la educația pe care ți-a dat-o maică-ta când erai acasă.

Când eram prin gimnaziu aveam ca diriginte un profesor de educație fizică, un om extrem de sever și din cale-afară de corect. De câte ori auzea de câte-un băiat din clasă că se lua la bătaie cu o fată, îl scotea în fața clasei și după ce-i ținea morală cinșpe minute, încheia cu replica asta: „O femeie n-ai voie s-o atingi nici c-o floare!” Ei, mereu se găsea câte-un șugubăț prin fundul clasei să dea replica: „Dă-i cu ghiveciul!

     Bine, dacă vorba aia a dirigintelui meu ar fi în totalitate adevărată, noi n-am mai putea dărui flori doamnelor niciodată pentru că, nu-i așa, în momentul în care întindem floarea spre ea, inevitabil o atingem cu acea floare. Nu? Unii ar zice că mai bine ar fi așa. Oricum nu oferă prea des flori. Ziua ei, 8 martie, eventual un Valentine’s day dacă sărbătorim și „americănește„, la un botez sau o nuntă și cam atât. Eh, ar putea găsi o variantă să-i dea florile fără s-o atingă, nu? Ar putea, de exemplu, să comande acele buchete de flori care să-i fie livrate doamnei. Așa nu ar atinge-o el cu florile. Ar atinge-o curierul. Bine, în cazul ăsta ar exista o derogare de la împărăție. Curierii și florarii au voie s-atingă doamnele cu flori.

     Da, bărbații ar găsi în permanență soluții pentru astfel de dileme. Suntem cunoscuți pentru stilul simplu de a ieși din încurcături. Ce ne-am face, însă dacă legea țării s-ar schimba și am fi obligați să dăm flori doamnelor din viața noastră pe toată durata anului? Cum am mai scoate cămașa atunci? În primul rând cred că ar face băncile primul pas. He-he! „Creditul pentru abonament floral: 365 de buchete de trandafiri cu dobândă de la 8% pe an!-[Buchetele neoferite nu se reportează pe anul viitor și nu anulează obligativitatea contractantului la plata lor] „

     Trecând peste partea asta amuzantă a poveștii, e un lucru știut că bărbații suferă de lipsă de afecțiune. Bine, unii! Că unii o au din belșug. Unii își amintesc de persoanele iubite din viața lor doar în zilele alea când se apropie evenimente importante. De 8 martie formează cozi interminabile pe la tarabe și florării, mai cumpără câte-un buchet (sau câte-o floare, cei mai zgârciți) la o onomastică sau aniversare și cred c-au scăpat.

Ce-ar fi, însă. dacă fiecare bărbat ar oferi așa, fără motiv, o floare femeii iubite? De flori1exemplu, într-o dimineață ea s-a trezit mai devreme și a pregătit cafeaua și micul dejun. Tu, ca bărbat educat și iubitor, în semn de mulțumire și apreciere, pui mâna pe telefon, cauți o florărie online și-i comanzi un buchet din florile preferate. Până pleci la muncă, un curier deja îi bate la ușă și-i întinde cadoul din partea ta. Sau, într-o zi așa, fără motiv, în timp ce ești la muncă și-ți vezi de treburile tale, îți zboară gândul la iubita ta soție. Ce faci? Intri pe site-ul Interflora România și-i comanzi un coș imens cu flori, frumos aranjat. I le trimiți acolo unde este ea, acasă sau la serviciu și, dacă te sună să te-ntrebe „de ce?” tu să-i răspunzi simplu: „Pentru că te iubesc!” Nu cred că există bucurie mai mare pentru o femeie decât să primească flori cadou, fără un motiv anume.

     Uite o idee bună s-o surprinzi plăcut: O inviți la o cină romantică, la un restaurant care-i place. Normal, lăsați mașina acasă pentru că o să fie vin și nu e bine să conduci după ce-ai băut vin, chiar și un singur pahar. Chemați un taxi. Când ajunge mașina, îi deschizi galant portiera, o ajuți să intre și după ce-ai urcat și tu, șoferul se întoarce către ea și-i oferă un fir din floarea preferată, din partea ta. Cum crezi c-o să decurgă seara după o asemenea surpriză? Temă de gândit!

     Dar nu e vorba doar de persoana iubită, de soție sau prietenă. Toți bărbații au și mame cărora le pot oferi zâmbete înflorate. Știm cu toții că mamele ne protejează și ne ajută chiar și atunci când suntem mari. Nu o dată s-a întâmplat să vreți să mergeți undeva cu soția, să n-aveți cu cine să-l lăsați pe ăla micu și mama să vină îndată în ajutor. Și pentru ea puteți face o comandă de flori la domiciliu în semn de apreciere pentru că niciodată nu v-a lăsat la greu. flori2

     Astăzi a devenit extrem de simplu să-ți sărbătorești persoana iubită în orice zi din an. Tehnologia a avansat atât de mult încât aproape totul a venit aproape de tine, la un click distanță. Să cumperi  un buchet de flori online pentru soție, iubită, mamă, pentru colegele de la serviciu sau poate pentru o fată pe care-o iubești în secret, dar nu ai curajul să-i spui, este la îndemâna oricui. Acum o florărie cu livrare este la distanță de o căutare pe internet. Niciodată nu ne-a fost mai la îndemână să facem o surpriză unei femei, niciodată nu ne-a fost mai ușor să celebrăm iubirea celor de lângă noi. Era o vreme când bărbatul se scuza foarte ușor pentru lipsa unui gest de tandrețe. „Era coadă la florărie, iubi!” sau „N-aveam timp să stau.” sau  „Eu nu mă duc să cumpăr flori! Mă văd toți oamenii ăia mergând pe stradă cu buchetul după mine. E ridicol!” Ei iată, cei de la Interflora vă vin în ajutor, domnii mei. Și ca să nu vă mai simțiți ridicol sau să nu mai pierdeți timpul stând la cozi, au adus florile aproape de voi și de iubitele voastre, la doar câteva clickuri. Nu vă mai lipsește decât voința să vă arătați iubirea.

     Uite ce propun eu: Ca bărbați, propuneți-vă să vă rezervați 10 zile dintr-un an. 10 zile fără cele de 8 martie, ziua ei și așa mai departe. 10 zile în care să treceți peste prejudecăți și să surprindeți femeile din viața voastră cu un buchet de flori. Doar unul în fiecare din cele 10 zile. Și la final, să-mi spuneți dacă nu vă simțiți mai bine, mai împliniți, mai iubiți. Și de asemenea, la final, să-mi spuneți dacă ați sărăcit în acel an cumpărând cele 10 buchete de flori…

 

Acest articol este pentru proba 4 din Spring Super Blog 2018, probă sponsorizată de Interflora România.

interflora

 

P.S: Domnilor, nu mă urâți pentru vorbele de mai sus. E timpul să devenim normali!

*surse foto: facebook.com/interfloraromania

 

Un gând despre „Să fim domni, să dăruim o floare!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.