Publicat în Super Blog

Întotdeauna prietenul cel bun și-atât

Să facem cunoștință: Eu sunt Costică din familia Friendzonescu. Sunt prietenul ăla care este considerat drept un băiat bun și un prieten de nădejde de cam toate fetele pe care le-a plăcut, dar care nu l-au plăcut înapoi. Pentru unele dintre ele chiar este văzut drept BFF, best friend forever.

O să fiți uimiți de cât de ușor îmi este să mă apropii de orice femeie. De cele mai multe ori este nevoie de doar câteva minute de discuții și gata. We are friends! Și ai zice că-i o chestie foarte mișto dacă nu s-ar opri fix aici. La friends. Urmatorul și singurul pas pe care îl mai pot face este spre best friend forever…. bff. Și-atât. Rar mi-a fost dat să reușesc să sparg bariera asta și să mă trezesc practic, într-o relație cu cineva. De cele mai multe ori când îndrăznesc să fac pasul ăla, mă izbesc de blocajul: „Dar suntem atât de buni prieteni. Nu vreau să pierd asta.”

Sursă: Pinterest

În fine… pentru protecția lor mea nu le voi spune numele și nici nu voi da detalii din care unii să-și poată da seama despre cine vorbesc.

Așa că sincer vă spun: nici n-am mai încercat. Que sera, sera! Am rămas la statutul de friend/best friend forever cu multe fete. Iar lucrul ăsta uneori mi-a fost de mare ajutor. Sau… lor le-a fost de mare ajutor? Mai degrabă al lor decât al meu. De exemplu, una din ele, o să-i spunem… Cosânzeana, de câte ori stăm la povești îmi umple capul cu noutățile pe care le află din lumea cosmeticelor. Și știe că nu mă înteresează. Dar mai știe și că nu sunt genul ăla de om, să-i spun să mă lase în pace, să nu mă mai streseze cu informații care nu-mi sunt utile. Ea se bucură de faptul că are o persoană cu care să vorbească despre ce-i place și că este ascultată, eu mă bucur de… de nimic, de fapt.

Eh și de la Cosânzeana aflasem eu împotriva voinței mele despre un nou brand de cosmetice care-și face loc pe piața românească. Să vedeți că ascult, totuși, deși nu mă interesează. O altă prietenă, sa-i spunem… Cosânzeana 2 (da, nu sunt bun la dat nume false. Dați-mă în judecată) mi se plângea când eram la un grătar – de fapt se plângea celorlalte fete care radiau de fericire când o auzeau cât era ea de nefericită în timp ce se prefăceau că le pasă – că a încercat toate cremele antirid de pe piață și că niciuna nu-i satisfăcuse nevoile.

Atunci, ca un BFF adevărat, după ce am văzut că niciuna din fete nu avea de gând să ia atitudine și să ajute, i-am povestit ce știam de la Cosânzeana 1 despre Allurene Cosmetics, noul brand de cosmetice care avea să aducă pe piață o gamă de produse cosmetice românești, gamă care avea să conțină și o cremă antirid dedicată femeilor de peste 30 de ani, pentru toate tipurile de ten.

Sursă: Allurene Cosmetics

Se spune că femeile își sar în ajutor reciproc. În cazul ăsta, îmi explică cineva de ce un bărbat a fost cel care i-a recomandat unei femei să încerce un nou brand de cosmetice? De ce a trebuit ca un bărbat să o încredințeze că încercând produsele nu o expunea niciunui risc pentru că toate produsele sunt produse cosmetice de cea mai bună calitate, din ingrediente naturale și fără parabeni? Știu foarte bine că multe dintre ele știau deja de noile cosmetice. Văzusem cu ochii mei că apreciaseră pagina de facebook a brandului. Abia așteptau să apară produsele Allurene pe piață ca să le testeze. De ce dintre toate prietenele ei, doar Costică s-a găsit să-i spună și ei noutatea?

Cu ce m-am ales din asta? Păi, m-am ales cu un pupic pe obraz din partea Cosânzenei 2 pentru pontul oferit și cu priviri ciudoase din partea celorlalte fete.

Un alt exemplu (ăsta parcă-i copiat 1/1 din filme) este povestea Cosânzenei 3 (e o decizie bună ca toate prietenele mele de aici să se numească la fel și să fie numerotate) . Cosânzeana 3 a trecut printr-o despărțire urâtă de tot. Nu vă plictisesc cu detalii (a se înțelege nu dau detalii ca să nu se știe despre cine vorbesc ), dar gagiul a cântat la altă mandolină dacă înțelegeți și săraca fată a aflat dintr-o postare pe instagram.

Cine a fost acolo să o consoleze? Costică BFF care în secret e îndrăgostit de ea până peste cap. Ce-a făcut Costică Friendzonescu? I-a dat Cosânzenei 3 un umăr de bocit după care Cosânzeana 3 și-a șters mucii și-a sunat prietenele cu care a plecat în club la distracție, să uite de prost. A doua zi i-a mulțumit lui Costică cu un pupic și cu vestea că a cunoscut în club un alt Făt-Frumos…

Și-ar mai fi mai multe de povestit, dar mă opresc aici de frică să nu scap vreun detaliu care să mă dea de gol. În mare parte cred că v-ați făcut o idee despre cine este Costică și despre ce este Costică pentru femeile din viața lui. Prietenul cel bun, BFF-ul fetelor cu care este SAFE să-ți lași iubita când ai meci sau când trebuie să mergi la un DOTA cu băieții…

Articol pentru proba nr 15 din Spring Superblog 2022, probă sponsorizată de:

Allurene Cosmetics

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.