Publicat în Super Blog

Ziua mea la mare, dar nu de ziua mea

PUF! Și uite-așa m-am trezit fără asistOnt și în situația să-mi organizez de unul singur petrecerea aniversară. Cine-ar fi știut că după doar 10 ani de muncă în companie ca asistentul meu personal și-ar fi dorit să fie invitat și el la petrecerea mea? Cine s-ar fi gândit că se credea unul dintre prietenii mei?

În fine… cu chiloții în vine cum m-a lăsat ăsta micu’ trebuie să mă apuc de treabă. Am o grămadă de pregătit și timp foarte puțin. Marele noroc este că am găsit deja locația perfectă care-mi poate oferi tot ce am nevoie pentru petrecerea mea. Chiar totul! Nu știu dacă a fost un singur punct de pe lunga mea listă de pretenții pe care cei de la Hotel Opal să-mi fi spus că nu pot să-l îndeplinească. Și au fost destule, vă spun pe cuvânt!

sursă: hotel Opal

Am un grup de prieteni foarte pestriț, așa că organizarea unei petreceri la care să participe toți și să se simtă bine toți este un task imposibil. De aceea l-am și pus pe puștiu’ să se ocupe. S-o fi supărat el pe mine, dar eu aveam mare încredere în capabilitățile lui.

Mâncarea – mereu un subiect sensibil

La toate petrecerile mâncarea este unul din subiectele de bârfă de după: A fost prea sărată, n-a fost destul de sărată, eu sunt vegan și nu am avut ce să aleg din tot meniul ca să mănânc și eu ceva, eu a trebuit să-mi hrănesc copiii cu porții pentru adult. Nu putea să facă acolo câteva porții pentru copii? Știa că venim cu cei mici. Și multe, multe alte discuții de genul ăsta. Inevitabil.

Dar la hotelul Opal această problemă nu există. Experiența bucătarilor și faptul că mi-au oferit posibilitatea personalizării meniurilor după fiecare invitat în parte îmi vor asigura liniștea în această privință. Cine-ar fi crezut că un hotel la mare poate oferi servicii culinare atât de complexe? Bine, eu știam pentru că le-am mai trecut pragul, am mai fost cazat la ei și cunosc. Acum vor vedea și invitații mei. Vor avea până și burgeri dacă vor vrea.

sursă: facebook hotel Opal

Nu, serios că vor vedea! V-am zis că am un grup pestriț de prieteni. Cel puțin un sfert dintre ei își vor aduce copiii. Patru dintre cei mici suferă de intoleranță la gluten. Trebuie să le ofer meniuri speciale. Mai am un copil cu alergii severe la fructele de mare și un copil care, deși nu este alergic, nu pune gura pe pătrunjel nici picat cu ceară. Ce credeți? Am creat pentru fiecare în parte meniu special ca să nu-i aud bocind că nu le place sau mai rău, să chem salvarea pentru vreunul.

sursă: facebook hotel Opal

Nici printre adulți nu stau bine. Șase cupluri de vegani, Două cupluri de pretențioși (sper că nu citesc articolul ăsta) care zici c-au fost născuți cu stele Michelin în frunte, așa fandosiți sunt când se așază la masă și mai am câteva fete care „s-au îngrășat și nu mănâncă decât sălățică„. Deci, fă-le meniuri speciale, personalizate, tuturor.

La sportivi te-ai gândit?

Prietenii mei (mulți dintre ei) țin la corpurile lor. Și e bine! Dar parcă uneori prea exagerează. Nu contează unde merg, ei trebuie să alerge, să fie activi, să facă sport. Bine că hotelul Opal este foarte aproape de pădurea Comorova și se pot desfășura acolo. Cine mă știe poate se întreabă de unde știu eu de locul ăla de alergare… Ei bine, ultima dată când mi-am făcut vacanța la mare, am fost la Opal și câțiva dintre prietenii cu care venisem nu știu ce vrăji mi-au făcut de m-au scos cu ei la alergare prin pădure. Well… uite-așa știu.

Iar pentru cei pe care alergarea în aer liber cu mirosul mării și-al pădurii în nări nu-i satisface, hotelul are și un teren de tenis de câmp unde își pot consuma energia sub atenta supraveghere a unui instructor autorizat.

Dar copiii unde-și consumă energia? Hah?

V-am zis că odată cu invitații mei vine și un autobuz de copii, nu? V-am zis, normal. Ei bine, părinții acelor copii au avut o condiție foarte clară. Bine, o condiție formată din două condiții:

  1. Nu vin la petrecere fără plozi
  2. Nu vin la petrecere cu plozii dacă nu au unde să-i lase să se joace în siguranță cât timp ei se distrează.
sursă: facebook hotel Opal

Mi-ar fi plăcut o a treia variantă în care veneau ei și copiii rămâneau acasă, dar eh… aia e. Nu-i bai. Hotelul Opal nu este acolo doar ca să ofere cazare la mare. Ci este pregătit cu foarte multe facilități printre care și unele pentru copii. Locul de joacă pe care-l dețin îi scapă de griji pe ai mei prieteni. Cei mici se vor distra pe trambuline, perete de cățărare și alte jocuri și jucării pe care le au la dispozițe în timp ce adulții își vor putea vedea de ale lor, sărbătorind.

Tot pentru cei mici, golfurile din apropierea hotelului cu ape puțin adânci sunt locurile perfecte pentru ca părinții să nu stea îngrijorați de fiecare dată când neastâmpărații intră la bălăceală.

Dar unde dormim? Ne culci pe plajă?

Believe it or not, aceasta a fost una dintre marile obiecții când au auzit că îmi voi face ziua la mare. Unde ne culci? Asta fără să se gândească la simplul fapt că evenimenul este organizat într-un hotel de la malul mării. Hotel… cu camere. Multe camere! Dintre care peste 100 complet renovate. Da… ei m-au întrebat unde vor dormi dacă vor participa la un eveniment într-un hotel.

Normal că în hotel vor dormi! Le-am rezervat camere tuturor. Nu m-aș fi simțit bine să-i pun să vină la petrecere pentru o noapte după care dimineață, la prima oră să le dau un șut în… în fine. Profitând de faptul că în cazul evenimentelor organizate la Hotel Opal invitații evenimentelor beneficiază de tarife speciale, am rezervat pentru fiecare dintre prietenii mei câte o cameră pentru două nopți. Cum ziceam. Nu-i aduc doar pentru o noapte de distracție după care „roiu’ acasă„. Vreau să ne bucurăm împreună de mare și de relaxare pentru cel puțin două zile.

sursă: hotel Opal

E, hai că m-am temut degeaba că m-a lăsat singur de capul meu asistOntul. M-am descurcat chiar onorabil cu pregătirile și cu tot. Sper doar să nu pice ploaie în weekendul ăla și să ne strice distracția de pe terasă. Deși, în ultimă înstanță, dacă vremea nu ține cu mine, hotelul are și restaurant în interior. Ne mutăm înăuntru și aia e. Totuși mă simt puțin vinovat.

Cred că ar trebui, totuși să-l chem și pe ăla micu’ la ziua mea. Mi-a fost, totuși, alături la bine și la greu vreme de 10 ani. Și-a câștigat dreptul să-l numesc prietenul meu…

Articol pentru proba nr 13 din Spring Superblog 2022, probă sponsorizată de:

2 gânduri despre „Ziua mea la mare, dar nu de ziua mea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.