Publicat în Super Blog

Și chelia se pregătește de vară…

E perioada aia aiurea la trecerea din iarnă-n primăvară când pur și simplu nu știi ce să faci, cum să te îmbraci. Pleci de acasă dimineața îmbrăcat cu trei cojoace, iar la amiază te întorci de la muncă în tricoul cu mânecă scurtă. Momentul perfect să te pricopsești cu vreo răceală frumușică.

Și nu doar asta e problema. Mulți nu se îngrijesc nici de exteriorul lor, dacă pot zice așa. Răceala ca răceala. O tratezi. Mai cu medicamente, mai băbește cu ceaiuri de toate buruienile și alte năzdrăvănii, dar ce te faci când schimbările bruște ale vremii îți afectează pielea, scalpul sau pielea de pe mâini, ori buzele sau mai știu eu ce? Îți spun eu ce faci. Te încrezi in sfaturile colegelor de birou.

Să vă explic: Eu sunt Costică. Lucrez într-un birou oarecare împreună cu nouă fete (oarecare). Iar când un bărbat se trezește lucrând în asemenea condiții, inevitabil va asculta (fără voia sau permisiunea lui) sfaturile colegelor de birou în orice privință dacă vrea să aibă viață bună alături de ele. Mai ales când știe că acasă nu-l așteaptă nicio „obligație” care să țină fetele la distanță.

Așadar, pentru context în continuare: vine Costică la muncă într-o zi rece de martie (care, rece, că îngheța iadul de jos de la Dunăre de frig ce era) pe o vijelie de ridica de la sol și silozurile pline. Costică chel. Nu la alegere ci natural. Sau din cauză de genetica, nervi, stres, nouă colege la munca etc. I-a suflat vântul în țeastă tot drumul de ți l-a căpiat pe săracul cheluț. Bun! Ajunge Costică la birou cu chelia toată crăpată și arsă de vântul necruțător și cu buzele țuguiate și roșii de zici că tocmai luase la mozolit vreo bară de fier afară-n ger.

sursă: springfarma.com

Normaaal că toate fetele l-au luat la oblojit și bineînțeles și la certat. Băi, dar n-apuc să-mi pun paltonul în cuier că mă și trezesc cu Ramona plescăindu-mi pe chelie nu-știu-ce lichid și începând să maseze de zor: O să-ți facă bine, ascultă la mine. E ulei pentru îngrijirea scalpului, cu ulei de cânepă. Eu îl folosesc ca tratament împotriva stresului cauzat de vopsirea și coafatul excesiv, dar e bun și pentru becul tău la ce-ai aici. O să hidrateze pielea scalpului și o protejează. Și după ce termină de uns chelia bine ca pe-un aluat de cozonac gata de pus la dospit, mă trezesc că-mi și halește o palmă peste frunte de-a răsunat tot biroul și-mi plasează în mână sticluța de 75 de ml cu Difeel Hemp ulei continuând: Diseară, cu jumătate de oră înainte de duș și mâine dimineață la fel. Doctor’s orders! Și se întoarce la biroul ei. Dar nici nu ajunge bine acolo și-și întoarce capul amenințător spre mine urlând din ambii plămâni: Și în fiecare zi până vine căldura! Dacă vrei să nu umbli la vară cu șapcă pe scăfârlie, până vine căldura tratezi patinoarul de deasupra frunții în fiecare zi cu ce ți-am dat pus eu acolo în mână!

Când am crezut că am scăpat de chin și jale și mă îndreptam și eu liniștit spre espressor să-mi fac o cafea, mă trezesc că-mi taie calea Cătălina care s-a proptit în fața mea ca un stâlp de iluminat și mă fixa cu o privire atât de înspăimântătoare că mi-a înghețat sângele în vene. Și doar ce începuse puțin să se încălzească după gerul de-afară. Fă așa! strigă la mine de la nici jumătate de metru în fața mea, țuguindu-și buzele ca într-un sărut pasional. Din sloi de gheață, instant sângele a început să fiarbă și să-și caute parcă, loc pe unde să iasă afară din corp cu presiune.

Ce-am uitat să vă spun este că de peste 5 ani de când a venit la noi în birou, am dezvoltat o pasiune nebună pentru Cătălina și am avut mii și mii de fantezii legate de ea. Momentul când și-a țuguiat buzele în fața mea și mi-a cerut să fac și eu la fel a fost fericirea vieții mele. [Gata, Costică! Așteptarea a luat sfârșit! Și-a dat seama și ea că-i nebună după mine și mă vrea aici și acum!] În capul meu rula înainte și înapoi la infinit filmul sărutului ce urma să se întâmple. Așa că am închis ochii și-am țuguiat și eu buzele în așteptarea nectarului buzelor Cătălinei.

sursă: springfarma.com

Însă ce s-a întâmplat a fost fază de cascadorii râsului. Cu ochii închiși o aud pe Cătălina, dragostea mea, izbucnind într-un râs isteric, incontrolabil. Băi, prostul satului! Tu ai crezut că o să te sărut, nebunule?? Uită-te la el cum stă, romanticul sărac cu buzele țuguiate și așteaptă pupă de la mine! Deschide naibii ochii, disperatule și uită-te la mine când îți dau cu balsam buzele alea terminate de frig. Că de asta ți-am cerut să te țugui la mine. Nu să facem schimb romantic de salivă!

Am deschis ochii doar ca să văd cum toate fetele din birou se tăvăleau pe jos de râs din cauza mea și a prostiei mele. Într-un gest spontan de „hărțuire vicioasă” toate au venit la unison spre mine cu buzele țuguiate, mimând sărutari dulci și râzând cu gurile până la urechi în același timp.

Hai, lăsați-l, îmi vine salvarea tot de la Cătălina. Nu-l vedeți că fierbe ca un ceainic lăsat prea mult pe foc? Nu-l mai tachinați. Dă botul încoace, băbălău mic. Am aici Difeel Balsam de buze. Are gust de bezea și vanilie, deci nu te-apuca să-ți ronțăi buzele, fraieruș ce ești! Balsamul o să ți le protejeze de vânt și temperaturi extreme, dar ai grijă că nu ți le protejează și de pumnul meu dacă mai încerci vreodată să mă săruți, bolovan ce ești. Și spunând acestea a început să-mi treacă cu grijă peste amândouă buzele balsamul care, avea dreptate, avea un gust atât de bun încât îmi venea să-l mănânc pe loc. Dar m-am abținut pentru că în biroul meu, de când cu Nairobi, matriarhatul e la putere, deci cuvintele colegelor mele sunt lege pentru mine.

Gata, ești bine, a zis Cătălina după ce mi-a dat cu balsam. Ai buze frumoase, senzuale, băbălăule. Păcat că trebuie să ți le sparg cu pumnul ăsta dacă mai încerci o dată ce-ai încercat mai devreme. Și zicând asta a început să se dea și ea cu balsam, privindu-mă adânc în ochi. Practic, ne sărutăm! A fost pe buzele tale și acum e pe-ale mele. Ce simți, băbălău? mă tachina în timp ce eu mă chinuiam să scap din ambuscadă. Și fix când am reușit să mă eliberez de atacul vicios al fetelor, Cătălina a continuat: Până trece primăvara o să trebuiască să te dai zilnic cu balsam dacă vrei să intri în vară cu buzele alea așa frumoase. Și nici n-a terminat de vorbit că s-a și asezat la calculatorul meu, a intrat pe farmacia Spring și mi-a comandat patru balsamuri să-mi ajungă până-n mai. Doar nu crezi că o să-mi împart balsamul cu tine de-acum încolo. O dată e în regulă. Mai mult de o dată deja îmi sună a relație zice ea râzând.

Când să finalizeze comanda (pentru că, da… sunt atât de bleg că mi-am conectat cardurile la calculatorul de la muncă și oricine îi știe parola poate comanda orice, de oriunde), Ramona sare de la biroul ei și vine lângă Cătălina. Comandă-i și ulei pentru scalp, o indeamnă veselă. Eu mai am puțin în sticluță și mai am nevoie și eu. Comandă și pentru mine una. Asta așa, ca mulțumire pentru l-am îngrijit. Și Cătălina se conformează punând în coș, pe banii mei uleiul pentru scalp pentru mine, uleiul pentru scalp pentru Ramona, Difeel mască de păr cine știe pentru cine și încă două balsamuri de buze pentru că i s-a părut și ei bună ideea Ramonei să-i răsplătesc bunătatea făcându-i un cadou.

Comanda plasată, plătită, totul în regulă. Cătălina se ridică de la calculatorul meu, se îndreaptă spre mine care stăteam retras în cel mai îndepărtat colț al biroului cu o cafea în mână și-mi zice: Vezi? Să nu spui că fetele tale nu au grijă de tine, să te pregătească de vară cum trebuie, băbălău mic! Și spunând astea scoate din buzunar balsamul și-mi mai trasează două linii cu gust de vanilie si bezea peste buze.

Stai… asta a fost cumva a doua oară?…

Articol scris pentru proba nr 2 din Spring SuperBlog 2022, probă sponsorizată de

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.