Publicat în Super Blog

Eu nu construiesc o casă ci construiesc A casă

Acum câteva zile m-am întâlnit pe strada mea cu unul dintre prietenii mei. S-a bucurat să mă vadă pentru că de când sunt prins cu proiectul construcției noii case abia-abia mai reușesc să-mi gestionez timpul și nu mai apuc aproape deloc să mă văd cu prietenii. M-a întrebat cum merge, i-am povestit că momentan încă sunt la capitolul ales materiale de construcții ceea ce l-a șocat puțin. „Cum? De două luni te-ai apucat de treabă și încă nu ți-ai cumpărat toate materialele necesare? Păi câte materiale trebuie să cumperi? Construiești o casă, nu o fabrică de rachete balistice!

Reacția lui m-a amuzat puțin, dar să fiu sincer, nici nu mă așteptam să înțeleagă. Omul s-a născut și a crescut toată viața în casa lui, pe când eu m-am plimbat de colo-colo, dintr-o chirie în alta până acum. Așa că, deși n-aveam prea mult timp, l-am invitat la un pahar de sifon în spațiul în care urma să fie noul meu living ca să-i explic de ce durează atât de mult să-mi aleg materialele. „Amice, toată viața mea m-am mutat de colo-colo, din casa unuia în casa altuia. Nu am avut niciodată un loc al meu, nu am avut un cămin în care să mă simt ACASĂ. De aceea când am decis să încep construcția asta, am decis că nu voi construi o casă, ci voi construi A CASĂ! Iar asta înseamnă că pentru fiecare detaliu din suta aia de metri pătrați de acasă voi alege cu cea mai mare migală fiecare pietricică, fiecare milimetru de tencuială decorativă, fiecare cărămidă și fiecare bucățică de tâmplărie.”

Să locuiești într-o casă nu e mare lucru. Te trezești dimineața, îți bei cafeaua, pleci la muncă, te întorci, faci un duș și te culci. Poți face asta în absolut orice locuință. Dar asta nu înseamnă că ești acasă. Acasă ești acolo unde îți zâmbește sufletul , acasă este acolo unde poți merge cu ochii închiși prin încăpere fără să atingi nimic, fără să te lovești pentru că tu cunoști fiecare centimetru pătrat din spațiul ăla. Acasă este acolo unde dacă într-o zi te trezești că vrei să faci o schimbare majoră, o faci. Acasă este acolo unde totul este amenajat în cel mai mic detaliu după vibrația ta internă.

Râzi și te miri că-mi iau mai mult de două luni să mă decid asupra materialelor? Păi tu știi cât timp mi-a luat până să decid de unde să le cumpăr? Tot cam atâtea. Dacă nu, mai mult, chiar. Până am decis că cea mai bună variantă sunt cei de la Vindem-ieftin.ro, am vizitat zeci, sute de site-uri chiar. Am discutat cu o grămadă de specialiști și specialiști wannabe până să decid că ei sunt cei mai potriviți. Și nu doar pentru că la ei găsesc absolut tot ce-mi trebuie pentru casă, nu. I-am ales pentru că au specialiști dedicați pentru fiecare categorie de produse în parte. De aia-mi și ia atâta timp să decid ce materiale să folosesc. Și nu a fost ușor să mă conving nici așa. Am urmărit pe site-ul lor zeci de recenzii video și testimoniale ale clienților până să decid că ei sunt ceea ce am nevoie.

Știu că ție ți se pare puțin ciudat ce-ți spun și nu înțelegi de ce acord atâta importanță construcției. În fond, e doar o casă. Și așa e. Pentru tine și pentru mulți alții, e doar o casă. Pentru mine, însă, ceea ce voi construi aici, în jurul buturugilor astea pe care stăm acum va fi căminul meu. Locul meu în care voi putea face orice vreau. Știi cât e de frustrant să stai undeva, să vrei să aduci modificări locului, să-i oferi puțină personalitate, dar proprietarul să spună „NU”? Să te uiți cum cade tencuiala de pe pereți, să simți cum suflă vântul pe sub ferestrele proaste iar proprietarul să-ți spună că nu are bani să investească?

Știi cum e să te trezești dimineața, să te uiți pe pereții din dormitor și să urăști fiecare centimetru pătrat din ei, să fii îngrețoșat de culoarea varului sau enervat de dimensiunile mici ale ferestrelor? Să te trezești în fiecare dimineață având aceleași sentimente și să știi că nu poți face nimic să scapi de ele? Bine, poți face ceva… poți schimba locuința. Dar garantat într-un loc nou vei găsi alte și alte aspecte de care să fii nemulțumit.

Ei bine, când ai căminul tău, când ai cu adevărat „ACASĂ” nu-ți mai faci griji de-astea. Dacă într-o zi te trezești si te gândești: „Hmmm, ce-ar fi să dau jos peretele ăla sau ce-ar fi să construiesc o ușă din dormitorul meu direct în frumoasa terasă?” o poți face fără să clipești. Și, cel mai important, o poți face BINE, alegând cu atenție numai materiale de calitate, nu jonglând cu prețurile cele mai mici și renunțând cu maximă ușurință la calitate.

Uite de asta am ales cu maximă migală toate aspectele ce vor ține de construcția casei mele. Pentru că aici va fi locul în care vreau să mă simt împlinit. Aici vreau să adorm noaptea gândindu-mă cu mândrie la cât de frumos este căminul meu și la cât de călduros este. Aici vreau să mă simt în fiecare zi ACASĂ!

Articol pentru proba nr 3 din Spring SuperBlog 2021, probă sponsorizată de

Vindem-Ieftin.ro

Un gând despre „Eu nu construiesc o casă ci construiesc A casă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.