Publicat în Altele, Ne vedem la cinema!, Serile filmului Romanesc

SFR 11 întră în horă cu Horațiu Mălăele între 30 septembrie și 4 octombrie

Deși anul 2020 pare a fi un an al tristeții cu vești proaste și evenimente anulate din cauza pandemiei de Covid 19, din când în când primim și vești bune. Excelente chiar. Una dintre ele este aceea că, SFR 11 readuce cinematografia românească la Iasi în perioada 30 septembrie – 4 octombrie. Deși au avut o întârziere de câteva luni din cauza situației actuale, cei din echipa SFR au depus eforturi supraomenești ca festivalul programat inițial la începutul lunii iunie a acestui an să se poată ține totuși, în această toamnă.

Horațiu Mălăele, marele sărbătorit

la SFR 11

Retrospectiva

Așa cum ne-au obișnuit ani la rând, fiecare ediție îi este dedicată unui personaj important din cinematografia românească. Dacă anul trecut în lumina reflectoarelor a fost Florin Piersic, anul acesta a venit rândul lui Horațiu Mălăele să-și primească omagiile din partea ieșenilor și a cinefililor. Astfel că în ediția a 11-a de Serile Filmului Românesc, secțiunea Retrospectivă va purta numele marelui actor și regizor.

În cadrul Retrospectivei vom putea vedea proiecții ca: Moromeții 2, Funeralii fericite, Nunta mută și Această lehamite, filme care fie au fost regizate, fie l-au avut ca protagonist pe marele actor.

Gală cu avanpremieră

Cover Horațiu Mălăele

     Gala de deschidere a Festivalului va avea loc pe data de 30 septembrie, începând cu ora 19:00 în Piața Unirii din Iași iar în cadrul acesteia va fi difuzat în avanpremieră, filmul Luca, în regia lui Horațiu Mălăele. Iar pentru că nu există Gală fără invitați de seamă, îi vom avea alături de Horă pe Rodica Mandache, Istvan Teglas, Andi Vasluianu și ambasadorul SFR, Irina Margareta Nistor.

LUCA-Poster V1.1 web

     Informații despre bilete, programul complet al Festivalului și locurile în care vom putea vedea proiecțiile ediția asta sunt disponibile pe http://www.festivalsfr.ro. Biletele vor fi disponibile în curand pe eventbook.ro.

     Vă aștept la film românesc în oraș, dar până atunci vă las cu mesajul lui Horațiu Mălăele pentru noi toți:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.