Publicat în Super Blog

Brățara potrivită, doar zodia-i greșită

     Și ieșind pe portiță o trânti mai-mai să iasă din țâțâni. Mai făcu doi pași mari după care se întoarse către Ion și urlă la el din toți rărunchii: „Pietre să-i pui la mână lui mă-ta mare, țărane! Nu mie! Ce, mă crezi proastă? Dacă intru în gârlă cu pietrele alea legate de mână mă trag la fund cu totul! Asta vrei, mă? Să mă îneci? Fi-ți-ar pietrele de râs! Vrei să scapi de mine să te duci după Aneta! Așa-i mă? Ăla a  lu’ Veta când a venit din Italia a umplut-o de aur și i-a luat și trening auriu Armani și-a dus-o-n Mall să-i cumpere adidași și i-a dat și bani! Tu ai venit acasă ca prostul și mi-ai pus la mână pietroaie mă, calicule și zgârcitule!

     Stai tu, Mărie că nu-i așa! Ce pietroaie, că astea-s cristale, fă veața mea! Și nu-s orice cristale! Toate fetele din Milano poartă brățări de-astea cu cristale când ies să facă un giro! Nu fi nebună! Astea-s la modă oggi!

     Ioane, tu mă crezi bolundă? Tu crezi că n-am văzut lumea și eu? Păi când am fost la fratimiu Gianni în Italia crezi că n-am văzut ce poartă fetele la Milano? Toate-s pline de aur până-n tălpi și au numai haine firmate. Tu crezi că m-ai găsit la iarmaroc, mă, nebunule? Ce cristale, mă? Păi eu n-am ciocănit în ele? Niciunul nu sună ca paharele lu’ mamaia alea de le ține de bune pentru sărbătoare!

     Tu, Mărie! Nu fi nebună! Că nu-s cristale de-alea! Astea-s cristale care se folosesc la bijuterii! Și-s făcute pe zodii! Pentru fiecare zodie este câte-o combinație de cristale și fiecare îți aduce câte-un beneficiu, tu nebuno! Uite, tu! Am luat chiar și pentru mine! Ți-am zis că-s la modă cristalele pe zodiac! Crezi că-mi cumpăram eu dacă nu erau la modă?

Bratara-rudraksha-pietre-semipretioase-zodia-berbec

 

Uite la ăsta! Ăsta-i ametist! Ăsta, împreună cu ăsta de-aici care-i cuarț roz și cu ăsta care se cheamă jasp roșu, te ajută să ai un somn liniștit.

     Da, că ție somn liniștit îți trebuie. Dormi cât e noaptea de lungă și sforăi ca un tractor. Mai rupi și ziua câte-un somn de două-trei ore de nu te trezește mă-ta nici cu fanfara! Aveai nevoie de niște pietre care să-ți aducă și mai mult somnul.

     Taci tu, că nu numai asta fac! Cuarțul roz aduce și dragostea, fă veața mea! și fericirea!Pietre semipretioase pentru dragoste Păi nu te iubesc eu pe tine și nu sunt eu fericit cu tine, tu Mărie? Ăsta de-aici, îî zice granat. Și ăsta tot pentru dragoste e bun. Și mai e bun și ca să te ajute să-ți realizezi planurile. Mai ții minte când ziceam că vreau să deschid înapoi barul lui tataia când mă întorc de la muncă? Uite că m-a ajutat! Am adus destui bani acasă și acum pot să-i dau zor la treabă. M-a ajutat, nebuno! Știi la ce mai ajută granatul, Mărie? Îmbunătățește viața sexuală, nebuno! Nu vrei să vezi dacă-i adevărat?

     Cu ce-o îmbunătățește, armăsarule care te crezi gigolo? Te face să reziști dublu? Ajungi și tu la trei minute dacă ții ăla la mână, nebunule? Ar trebui să porți vreo cinșpe brățări de-astea, la fiecare mână, mă ca să ai și tu motiv să te lauzi! Ptiuu, că prost mai ești!

     Hai nu mai fi așa urâcioasă, Mărie! Toate cristalele astea aduc beneficii multiple! Și au efect asupra omului dacă sunt puse împreună pe fiecare zodie! Uite, pe lângă astea pe care ți le-am spus, printre cristalele pentru zodia berbecului mai e și carneolul. Ăsta se spune că te face să fii mai creativ, atrage norocul și te face să ai mai multă încredere în tine. Și pe cuvântul meu, veața mea că de când port brățara așa se întâmplă! Tot ce ți-am zis despre fiecare cristal! Totul!

     I-aauzi, mă! Toate ți se întâmplă, zici? Chiar și viața sexuală ți s-a îmbunătățit? Ia zi, mă! Cu cine te-ai cotârcit tu pe-acolo prin Italia de știi că ești mai bun în pat de când porți granat la mână? Zi, mă că acum te-am prins!

     Mărie, nu fi nebună! Știi că eu pe tine te iubesc și n-am ochi pentru alta! Să n-am parte de bucurie și de veața mea dacă te mint, nebuno! N-am încercat cu nimeni! Abia am așteptat să ajung acasă și să vedem împreună dacă-i adevărată asta, Mărie! De asta ți-am luat și ție brățară, Mărie! Că și bijuteriile pentru zodia scorpionului au granat! Mă gândeam că dacă avem amândoi la mână o să avem de două ori mai mult romantism și-o să ne iubim ca-n filmele americane, Mărie! Pe cuvânt! Numai la tine mă gândeam!

     Ia uite unde era romanticul! Săracul nu mai putea de iubirea mea și de asta mi-a luat brățară de pietre! Iaaaa, stai așa! Pentru ce zodie ai zis că-i brățara asta, mă?

Pentru scorpion, Mărie! Ți-am luat pe zodia ta!

     Mă, Romeo! Tu pentru ce fufă ai luat brățara? Zi drept! Ce parașută scorpioancă ai întâlnit pe-acolo pe la Italia de i-ai cumpărat brățară cadou, mă? Și mai ai și tupeul să vii la mine la poartă cu ea să spui că mi-ai luat-o mie? De când luna iulie e-n zodia scorpionului mă, bondar care zboară din floare-n floare?

 

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare. A fost înscris în competiția Spring Superblog 2020 pentru proba nr 11, probă sponsorizată de

STONEMANIA BIJOU

 

10 gânduri despre „Brățara potrivită, doar zodia-i greșită

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.