Publicat în Super Blog

Erou fără voie

     Îmi încep și eu ziua ca orice om normal. Cafeaua, țigara, telefonul mobil în brațe, în camera aia în care până și Regele intră singur. Știți voi despre ce cameră e vorba. Și cum stăteam așa liniștit și îmi vedeam de „treabă” aud o izbitură în ușa de la intrare. Voci necunoscute zbiară prin casă și în secunda următoare ușa de la „camera privată” se izbește de perete și intră peste mine doi indivizi mari cât zidul Goliei urlând la mine să mă ridic și să-i urmez. Unde să merg cu voi, oameni buni? Sunt în mijlocul creației! Sunteți cu capul? Nimic! M-au ridicat cu forța de pe tron, mi-au tras în viteză brâncinarii în sus și în 15 secunde am fost într-o mașină neagră care pleca din fața casei mele cu „scârț de roți”.

     -Îmi pare rău pentru modul în care ai fost adus azi, aici la noi. O să mă asigur că asistenta mea o să te ajute să te simți cât mai confortabil și cred că o să înceapă cu o pereche de pantaloni noi. N-am crezut niciodată că cineva poate avea o scăpare atât de mirositoare. Până atunci, ce trebuie să știi este că te afli în siguranță și că te-am adus aici pentru că avem nevoie de tine.

Numele meu este Bosley, poți să-mi spui Boss. Mi-am trimis prietenii la tine acasă pentru că era urgent să ne vedem. Reprezint o organizație secretă care se ocupă cu securitatea la Charlies-Angels-2nivel internațional și trebuie să-ți cer ajutorul într-o chestiune de importanță critică.

Dacă n-ai auzit, pe 29 noiembrie 2019 se va lansa și la tine în țară noul film inspirat din activitatea organizației noastre, Charlie’s Angels. Avem informații solide că se va încerca sabotarea lansării. Circulă pe internetul vestea că niște răufăcători și-au pus în gând să deturneze lansarea filmului. Nu avem foarte multe detalii, dar umblă vorba prin branșă că s-au înhăitat cu niște hackeri și au de gând să lase fără electricitate toate sălile de cinema în care va fi programată proiecția. Și aici avem nevoie de tine.

 

-Stai puțin! Îngerii lui Charlie? Chiar există? Adică… voi… tu… tu ești unul din îngeri?

     -Nuu, omule! Eu sunt Boss! Bosley! Fii puțin atent, ce naiba! E suficient că stai aici în fața mea cu pantalonii murdari de… Ok, știu că e vina noastră aici. Îmi cer scuze. Trebuia să te vedem neapărat cum reacționezi într-o situație neprevăzută, dar n-am crezu că o să te ia băieții mei chiar de pe tron. Deci, organizația noastră este reală. Iar filmul, de-a lungul timpului a fost făcut și difuzat doar ca metodă de comunicare cu celelalte organizații cu care suntem în strânsă legătură. În spatele fiecărei acțiuni erau ascunse informații pe care n-am fi putut să le transmitem în alte moduri.

De data asta se va întâmpla ceva asemănător și avem motive să credem că scopul sabotării lansării filmului este acela de a împiedica transmiterea de informații. Celor din Orientul Mijlociu nu prea le place că ne băgăm coada în ogrăzile lor. Și, ca să revin, am, avem nevoie de tine ca să ne asigurăm că filmul va rula la data și ora stabilită. Este crucial ca lansarea să aibă loc exact așa cum a fost programat. Altfel, celelalte organizații cu care lucrăm nu vor primi la timp informații prețioase pentru acțiunea pe care o punem la punct. Mă înțelegi?

     -Dar… cum? Cum să transmiteți informații atât de valoroase prin imaginile dintr-o comedie? Adică… aveți la dispoziție, cred, un buget fără limite! Atâtea posibilități…

     -Volumul de informații pe care l-am avea de transmis este atât de mare încât ar lăsa urme peste tot în internet. Și nu vrem să fie detectat de nimeni. Datele care au fost introduse în imaginile filmate sunt, practic, indescifrabile. Nivelul de criptare pe care l-am folosit ar face din mașinile Enigma niște jucării de grădiniță.

     -Ok, și eu ce ar trebui să fac? Nu prea înțeleg ce ajutor v-aș putea oferi eu…

     -Simplu! Ești unul din cei mai buni ingineri electrici din țară și, în plus, tu ai proiectat sistemul electric pentru o bună  parte din sălile de cinema de aici. Nimeni nu le cunoaște mai bine decât tine. Asta înseamnă că dacă există o vulnerabilitate, tu ești singurul care o poate descoperi înainte să fie exploatată de hackeri. Ai aici schițele și toate informațiile de care ai nevoie ca să-i dai de cap. Dar trebuie să te grăbești. Charlie nu are răbdare și dacă în 48 de ore nu vii cu un plan de protecție a rețelelor de electricitate ale sălilor de cinema…. ai văzut și tu filme cu spioni… știi ce te-așteaptă.

     -Și dacă refuz?

     -Ai văzut filme și cu eroi de ăștia care refuză să se implice. Nu uita că noi suntem o organizație secretă și tocmai ți-am dezvăluit informații extrem de sensibile. Înțelegi unde bat, nu?

 

Articol pentru proba nr 23 din Superblog 2019, probă sponsorizată de

InterComFilm

intercomlogo

Un gând despre „Erou fără voie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.