Publicat în Super Blog

Petrecere de despărțire cu pizza, bere și binging.

     Mare nenorocire mare s-a întâmplat ieri la amiază. Mă sună Tudor plângând și-mi povestește că a ajuns acasă și a găsit casa goală. Irina l-a părăsit și a luat cu ea totul. Nu i-a lăsat decât frigiderul, televizorul, două pături și două perne. În rest, a curățat toată casa. Dulapuri, paturi, scaune, mese, aragaz, cuptor cu microunde, veselă, până chiar și mobila din baie a dispărut. A plecat de dimineață lăsându-i pe frigider în care-i spunea că se mută la Claudiu, acum că tot s-a aflat de aventura lor.

     Îmi dau seama imediat de magnitudinea belelei în care l-a lăsat pe săracul băiat așa că rotițele creierașului încep să se miște cu viteze amețitoare. INTERVENȚIE pentru Tudor! Îl liniștesc cât de cât și-i spun să-și ia liber azi de la serviciu pentru că aveam să petrecem seara împreună.

     Îmi setez din mers câțiva pași de urmat ca să-l ajut pe sărmanul om:

     Pasul 1: Să-l fac pe băiat să uite pentru moment de nenorocirea care s-a abătut asupra lui, să-l calmez și să concepem un plan de redresare.

     Pasul 2: Adun toată gașca în jurul meu și-l ajutăm pe fratele nostru să-și remobileze casa pe care vipera i-a lăsat-o goală.

     Pasul 3: Îl ajutăm pe om să treacă peste despărțire și să uite de femeie; îi găsim o altă fată și ne asigurăm că nu o să i se mai întample o asemenea nenorocire niciodată.

Să nu uit de Pasul 1,5: Îl scoatem pe Claudiu din grupul nostru și-l pedepsim pentru gestul necugetat pe care l-a făcut. A călcat codul în picioare și și-a trădat unul din cei mai buni prieteni iar asta nu se uită, nu se iartă. „Bros before …”

     Primul lucru care mi-a venit în cap a fost să adun toată gașca la Tudor acasă și să ne distrăm. Profit de ocazie și iau cu mine colecția Game of Thrones pe care tocmai am cumpărat-o, pun în rucsac bluray player-ul, trec pe la bancomat să scot niște bani și-mi iau viteză spre Tudor. Pe drum bombardez prietenii cu mesaje și-i anunț că avem întâlnire de urgență la Tudor acasă. „Intervenție la Tudor. Binging Game of thrones, pizza și bere! Irina l-a lăsat în curu’  gol, s-a dus la Claudiu. Ne vedem la 5. Luați-vă liber mâine!!!„.

     Sper în sinea mea că am ales câștigător combinația GoT, pizza și bere, mai ales că prima și ultima sunt preferatele lui Tudor de când îl știu și berea… berea e preferata tuturor. În nebunia și agitația situației nu-mi vine în minte niciododo pizza pizzerie așa că mă folosesc de prietenul de nădejde al tuturor. Un simplu search pe Google pentru livrare pizza București și dau de cei de la Dodo Pizza. Normal! La câte comenzi am la activ la Dodo de la birou, era și logic să-mi apară printre preferințe. Îl rog pe Vasi să se ocupe el de treaba asta și eu mă îndrept spre supermarket să cumpăr berea. Bun! Eu mă ocup de bere și filme, Vasi comandă pizza, Marius și Matei aduc saltelele gonflabile ca să putem sta confortabil iar Tudor… Tudor stă și plânge între pături așteptându-ne pe noi.

     În scurt timp ajungem cu toții la el acasă. Îl găsim așa cum mi-am imaginat, o epavă. Trecem repede peste curtoaziile de rigoare, părerile de rău, încurajările și toate alea pe care de obicei trebuie să i le spui unuia care trece prin situația lui Tudor și începem petrecerea. Instalez bluray-ul la televizor, bag primul disc și dăm cep primului PET de bere. Se duce la vale de sete. Dăm cep celui de-al doilea PET, moment în care interfonul ne face atenți că este cineva la scară. „Livrare pizza! se aude în difuzorul interfonului și-l lăsăm pe băiat repede să intre. Cele cinci pizze ajung la ușa noastră fierbinți, exact așa cum plănuisem. Băieții de la Dodo au fost extrem de receptivi la rugămintea noastră și deși comanda a fost făcută de la ora 3, au preparat-o și trimis-o la noi exact la ora 6. 37061707473_9ca9288617_z     *sursă: flickr.com/photos/dodopizzamedia

     Acum era petrecere în adevăratul sens al cuvântului. Tudor al meu, uimit de mobilizarea noastră pare să fi uitat de zgripsuroaică. Berile curg, pizza merge ca unsă, filmul rulează episod după episod iar noi ne bucurăm să ne vedem prietenul începându-și vindecarea. Nu știu dacă situația în care ne aflam era de vină sau pur și simplu măiestria pizzerilor, dar niciodată nu mâncasem o pizza mai bună. Cum petrecerea nu era nici măcar departe de a se termina, comandăm repede o nouă serie de pizze și ne continuăm vizionarea. N-apucăm să vedem nici măcar un episod că același băiat sună la interfon  și ne aduce mâncarea la fel de fierbinte ca prima dată. Sărim ca niște ulii flămânzi pe cutii și devorăm triunghiurile de pizza cu viteza luminii. stingând din când în când cu bere.

     Mult după miezul nopții, ghiftuiți de mâncare și plini de bere adormim pe rând care pe unde apucă. Tudor a început să danseze în mijlocul camerei în timp ce mușca dintr-o felie de pizza rece și din când în când țipa cât îl țineau plămânii că o urăște pe Irina și că nu mai vrea s-o vadă în veci. Mai face o pauză, mai ia o gură de pizza și una de bere și se prăbușește copleșit de oboseală (și de beție) pe una din saltelele gonflabile peste Vasi care dormea dus de vreo oră. Nicio reacție. Mă uit la el zâmbind, mai iau și eu o gură de pizza rece și m-apuc să scriu…

 

Articol pentru proba nr 6 din Spring Super Blog 2019, probă sponsorizată de

Dodo Pizza.

3 gânduri despre „Petrecere de despărțire cu pizza, bere și binging.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.