Publicat în Super Blog

Acum, mâine, oricând! Timpul faptelor bune nu expiră niciodată!

     Băi, mor de nervi când îi aud pe unii smiorcăindu-se de față cu prietenii și lăudându-se cu bunătatea lor de Sărbători. „De Crăciun îmi place să fac fapte bune și pentru necunoscuți. Îmi place să fac surprize plăcute oamenilor care se așteaptă mai puțin.” Păi, măi, samaritenilor care sunteți voi! Numai de Sărbători se fac fapte bune? În tot restul anului ce faceți? Vă întoarceți cu spatele la oamenii care au nevoie de ajutor? Pentru mine oamenii ăștia care se trezesc în perioada Sărbătorilor să faca fapte bune sunt exact ca ăia care devin credincioși doar atunci când trec prin momente mai puțin bune în viață. Îi știți și voi, ăia care se duc repede la Biserică să pună un pomelnic pentru că nu-i mai slăbește ghinionul.

Oameni buni, dacă vreți să faceți fapte bune, dacă vreți să ajutați pe cineva, făceți-o în orice moment al anului! Când observați că cineva are nevoie de ajutor, dacă știți că stă în puterea voastră, ajutați! Indiferent că e februarie, iulie sau decembrie. O faptă bună se contorizează în orice lună! E foarte simplu să ajuți atunci când chiar îți dorești s-o faci. Și cel mai important, când îți dorești s-o faci voluntar, din inimă, nu din vanitate. Iar dacă cineva spune că în restul anului nu se întâlnește cu situații și cazuri în care ar putea ajuta, le recomand să caște bine ochii și urechile la cele ce urmează.

FB-BB_20-11-2018-016

     Oamenii cu suflet mare au la dispoziție un instrument excepțional prin care pot face bine la orice oră din zi și din noapte.  Este vorba despre o platformă de donații online prin intermediul căreia pot găsi cazuri delicate pe care pot să le susțină cu orice sumă de bani doresc. Mai mult decât atât, cei care au mai multe de oferit, pot oricând opta pentru a susține și promova proiectul ales și chiar pot face voluntariat pentru organizația prezintă cauza. Principiul nu e unul complicat și nici nu e ceva nou. Conceptul de 3crowdfunding există încă din anii 1800 iar BCR a decis să se implice în susținerea acestui tip de strângere de fonduri prin punerea la dispoziție în mod GRATUIT a platformei Bursa Binelui. Practic, orice ONG se poate înscrie în platformă, înscrie în platformă proiectul de fundraising pe care îl susțin, îl promovează cum crede și cum știe mai bine, iar oamenii din toată țara, utilizatorii platformei, dacă sunt convinși de cauză pot dona direct online. Spre deosebire de alte cazuri de donații online, platforma Bursa Binelui se diferențiază prin faptul că nu se percepe niciun fel de comision pentru tranzacția efectuată online. Practic, întreaga sumă depusă de om va ajunge la cazul pe care își dorește să-l susțină.

     Și cum spuneam, nu trebuie să vă îngrămădiți doar în perioada Sărbătorilor să vă alegeți un caz pe care să-l susțineți. În orice zi din anul ăsta mare puteți să luați un proiect din Bursa Binelui și să-l susțineți cum puteți voi. Nu trebuie neapărat să ajutați cu bani dacă nu vă permiteți. Nu toți au resursele necesare. Puteți pur și simplu să promovați cauza respectivă, să o faceți cunoscută prietenilor voștri și altor donatori dornici să aducă un zâmbet sincer oamenilor care au nevoie. Nu vă închipuiți cât de mult poate să facă diferența promovarea unui caz. Uneori un share valorează mai mult decât cei cincizeci de lei pe care-i donează cineva. Un share poate duce cauza în atenția altor oameni din comunitatea locală. Și cu cât mai mulți oameni văd un caz, cu atât mai mulți vor dona.

     Intrați pe Bursa Binelui și vedeți și voi cum puteți face bucurii celor aflați în impas. Acum, peste o săptămână sau trei luni, oricând veți simți dorința de a face o faptă bună, BCR vă ajută să ajungeți mai aproape de cazurile pe care le considerați importante pentru voi.

 

Articol  pentru Super Blog2018.

 

Un gând despre „Acum, mâine, oricând! Timpul faptelor bune nu expiră niciodată!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.