Publicat în Super Blog

Planuri, planuri. Revelion la treizeci de grade!

     Frig. Din ce în ce mai frig. Mut sacoșa din stânga în dreapta doar ca să bag mâna puțin în buzunar să se mai încălzească. Străzile orașului sunt din ce în ce mai pustii chiar dacă oamenii au început să aprindă luminile de sărbători. Pe celălalt trotuar un băiețel aleargă o mingie spartă. Pe trotuarul meu, din față, vine un cuplu. Sunt grăbiți și frigul îi obligă să-ți țină fețele înfofolite în gulerele gecilor. Ce trist! Mă resemnez gândindu-mă că nu mai trebuie să stau în orașul ăsta decât o săptămână. Mă întorc acasă în weekend și urmează vacanța. Trei luni fără deplasări, fără telefoane, fără materiale, angajați noi și fără probleme. Pot să mă întorc la proiectul meu de suflet, la călătoriile mele dragi pe care le povestesc prietenilor mei aici, pe blog.

     Ridic privirea doar pentru o secundă cât și-a schimbat vântul direcția și ochii îmi cad pe o vitrină din apropiere: „Revelion 2019!”. Oh, Revelionul! trebuie să mă decid din nou unde o să dorm o să-mi petrec noaptea dintre ani. Cobor privirea ferindu-mi nasul din fața vântului tăios și încep să mă gândesc unde aș putea „trage” anul ăsta să petrec un Revelion diferit. M-am săturat de petrecerile „la X acasă”, m-am săturat de taverne, cluburi, pensiuni și restaurante de prin diverse colțuri din țară. Off, ce frig e! (Mut din nou sacoșa în cealaltă mână și o bag pe asta la căldură.) Poate-ar fi mai bine ca anul ăsta să mă orientez spre o destinație cu mai multe grade peste zero. O destinație fierbinte, chiar. N-ar fi rău ca la trecerea dintre ani să am pe mine doar o cămașă vaporoasă, o pereche de bermude și-un Mai-tai într-o mână.

     Vântul își schimbă iar direcția doar cât să-mi permită să ridic din nou privirea și să

dav
*arhivă personală

văd pe unde merg. Îmi atrage iar atenția o altă vitrină și-o casetă cu reclamă pe fațada blocului. „Partener acreditat Christian Tour”. Și-atunci îmi pică fisa. Cu Christian Tour am făcut multe vacanțe despre care am tot povestit pe blog și de fiecare dată a fost perfect. Ce-ar fi să caut la ei o ofertă de Revelion? Un Revelion Christian Tour într-o țară exotică îmi sună bine, mai ales că frigul începe să-mi pătrundă mai adânc în oase. Nu mai am răbdare și scot telefonul din buzunar și încep să caut pe site-ul lor. Frigul nu-mi dă pace, însă, așa că abandonez ideea doar pentru câteva secunde până mă opresc în fața unei cafenele. O să întârzii la munca, dar la naiba! Mi-e frig și vreau să-mi găsesc o destinație pentru Revelion ACUM! O să-mi comand o ciocolată caldă și-o să mă uit după oferte speciale Revelion. N-are de ce să dureze mai mult de cinșpe-douăzeci de minute. Când vine vorba de destinații exotice mi-e foarte greu să aleg. De obicei treaba intra în atribuțiile jumătății, dar de când am strâmbat din bot la propunerea unei vacanțe în Japonia mi-a pasat mie responsabilitatea, împreună cu greutatea ei. Dacă nu-i bine, mă ard. Și nu vreau.  O grămadă de variante numai bune de petrecut noaptea dintre ani, dar dintre toate cea mai ofertantă mi se pare o ofertă de Revelion în Dubai. Pe lângă faptul că e cea mai apropiată destinație exotică, pentru mine este un vis de câțiva ani să ajung acolo. Toate articolele, toate documentarele, toate informațiile pe care le-am văzut despre Dubai, despre ce a reușit să ajungă într-un timp atât de scurt mă fac să-mi doresc să ajung acolo. Și sunt convins că ar fi o destinație potrivită și pentru ea. N-aș da greș.

     Pozele cu spectacolul de lumină de la miezul nopții spun totul despre cum ar fi Revelionul în Dubai. Un oraș care e veșnic treaz, o explozie de culoare și arhitectură, tot ce-ți poți dori găsești acolo. Mă gândesc că dacă tot dăm șubele și bocancii și promoroaca din barbă pe plaje însorite, bermude și ochelari de soare am putea să facem o schimbare și din punct de vedere gastronomic. Adică, oricum o s-o facem. Nu văd cum am putea găsi sarmalele sau răciturile ori salata de boeuf prin Emirate. Nu știu ce oferă meniurile de Revelion în Dubai, dar cu siguranță eu o să vreau să încerc faimosul machbous, o mâncare din orez cu carne, asezonate cu ceapă, roșii și lămâie uscată. Categoric o să încerc și unul din deserturile lor specifice (mai pe ascuns, așa, că ea o să mă certe că iar m-am îngrășat). Și nu în ultimul rând o să vreau să beau o cafea! Sau mai multe! Citisem undeva că la ei deseori cafeaua este amestecată cu condimente.

     Sunt multe lucruri de vizitat în Dubai. Burj Khalifa, cel mai înalt turn din lume (până la un moment dat), unde trebuie neapărat să ajung la puntea de observație de la etajul 124. Nu-i decât la aproximativ 450 de metri deasupra Pământului. S-ar putea să fiu nevoit să urc singur. Palm Jumeirah, una din cele mai mari insule artificiale trebuie să fie pe lista de vizitare. Doar nu mergem în Dubai doar pentru noaptea de Revelion, nu? Mai zăbovim. Destul cât să ajungem să vedem și Burj Al-Arab-ul, cel mai spectaculos hotel din lume.

     Mă uit la ceas și-mi dau seama că deja am întârziat la munca mai bine de două ore. Mă uit pe masă în fața mea și observ trei căni goale de la ciocolată caldă. M-am luat cu visatul  la Revelion și-am uitat complet de tot. Ar trebui s-o iau din loc dacă vreau să nu am probleme. Dar înainte de asta, zic s-o sun și pe ea să-i spun c-am găsit unde să facem Revelionul. Să mai beau o ciocolată, zic. Discuția s-ar putea să dureze ceva…

 

 

Pentru Super Blog 2018

Reclame

Un gând despre „Planuri, planuri. Revelion la treizeci de grade!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.