Publicat în Super Blog

Strânge punga fără să simți. Cum să îți ții sub control cheltuielile. Învață la Școala de bani BCR

     Copil fiind, petreceam multe veri la bunici și de foarte multe ori o auzeam pe mamaie certându-l pe tataie și făcându-i educație financiară: „Nicule, nu mai cheltui aiurea banii, c-o să murim de foame!” Vă dați seama impactul pe care l-a avut pentru mine la vârsta aia dacă începusem să o întreb pe mama dacă mai avem bani, de frică să nu rămânem fără și să murim de foame.

     Dacă am învățat ceva de la mamaie, e că niciodată cu banii nu e de glumă. Mai ales dacă-s banii tăi. Cu toate astea, acum, când sunt pe banii mei (și pe muzica mea) constat că degeaba am învățat că banii trebuie să-i drămăluiești. Ca mulți alți oameni, sufăr de o boală extrem de des întâlnită. Palmele mele secretă un fel de substanță care pur și simplu topește orice ban pică în ele. Cum l-am scăpat pe Eminescu în mână, cum puf! dispare fără urmă. Boala asta afectează și cardul bancar. Freci de două ori cardul în mână și bang! S-au dus 300-400 de lei din cont! Ciudat!

Acum, dacă ai ajuns pe articolul ăsta din greșeală, nu suferi de aceeași boală și banii trag la tine ca muștele la… miere, caută frumușel butonul X din colțul dreapta sus și du-te, pune-ți tiara și ia-ți sceptrul în mână. Dacă ai ajuns pe articol și constați că te afli și tu în aceeași suferință ca mine, ia un loc în scaun și citește până la final că s-ar putea să afli câteva ponturi numai bune despre cum să faci bani și mai important, despre cum să-i păstrezi mai mult atfel încât s-ajungi  până la finalul lunii cu mai mulți bani în portofel decât a adunat Naționala României puncte la ultima calificare la Europene.

     Tot căutând așa prin imensitatea internetului soluții și tratamente pentru bani-topit-loză (așa se cheamă boala, cică), am dat de un proiect foarte mișto pe care l-au dezvoltat cei de la BCR. Un fel de program-ședințe de terapie în care să învățăm să fim mai strânși la pungă și să cheltuim cu mai mult cap astfel încât să ne vindecăm și să căpătăm independență financiară. Și vă recomand tuturor să vă înscrieți la aceste ateliere organizate pentru că, în primul rând informațiile pe care le veți afla de acolo sunt GRATUITE și sunt oferite de oameni profesioniști. Școala de bani de la BCR vă va ajuta să vă împrieteniți cu banii și să-i convingeți că merită să rămână cu voi chiar și dincolo de următorul salariu. Seminariile se întâmplă în toată țara, în fiecare zi de joi și, dacă sunteți interesați, vă puteți înscrie gratuit pe scoaladebani. ro .

SDB2

     Până să participați la atelierele BCR, vă dau eu câteva sfaturi zic eu, utile ca să începeți să faceți economii, un fel de pre-tratament, dacă vreți.

  • În primul rând, nu împrumutați niciodată bani nimănui. Știți vorba aia din popor: „Foaie verde de dai n-ai, ia nu da să vezi cum ai!
  • Încercați să vă luați mâncarea de acasă pentru pauza de masă la serviciu. Două sendvișuri și-un fruct sunt mai ieftine decât un prânz la restaurant;
  • Organizați-vă cheltuielile neprevăzute după principiul: „O zi da, o zi nu. Azi NU!” (Printați regula asta și lipiți-o de monitorul calculatorului. Când deschideți site-ul preferat de haine/încălțăminte/electronice/parfumuri, uitați-vă la foaie! Azi NU!
  • Cafeaua de acasă e mai bună și de câteva ori mai ieftină decât aia de la automatul din colț. Un termos generos îți asigură o porție zdravănă de cafeină pentru întreaga zi.
  • Dacă iubi îți dă semnale că-și dorește o poșetă nouă din piele de șocâte, amintește-i cât suferă săracul animal când este dezbrăcat de piele pentru fabricarea gentuței. Asta ar trebui să-i taie din poftă și s-o convingă să se orienteze la ceva cu mai puține cifre pe eticheta de preț.

     Ei, nu vă mai spun mai multe. Vă las să mergeți la Școala de bani. Alegeți-vă o zi de joi și participați la atelierele specializate. Acolo veți învăța cu adevărat cum să vă îngrijiți de bugetul personal ca să vă asigurați o viață plină de prosperitate. Și dacă ajungeți acolo, spuneți-le că v-am trimis eu. N-o să știe cine sunt, dar sunt convins că vor face niște fețe de neprețuit!

Articol pentru Superblog 2018

 

 

3 gânduri despre „Strânge punga fără să simți. Cum să îți ții sub control cheltuielile. Învață la Școala de bani BCR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.