Publicat în Super Blog

Plătim tot, folosim tot! Sau cum să faci cutiile de la mâncare… utile!

     -Băieți, nu știu voi cum sunteți, dar eu simt că explodez! Am mâncat atât de bine încât nu mai intră nici aerul. Nu cumva să apese careva în glumă pe burta mea că e dezastru!

     -Băi, și eu am mâncat foarte mult. M-aș fi oprit dar era prea bună mâncarea, frate! Mai ales furnicile alea de copac! Mamăăă! Geniale!

     -Furnici în copac, tolomacule! ÎN copac! Și eu am mâncat foarte bine! Acum parc-ar merge un film, ceva. Cine e cu mine?

     -Toată lumea! Hai să strângem cutiile astea de la mâncare și să ne mutăm în living la tv. Am pregătit un film de groază. O să fie o noapte epică! Și, de preferat ar fi ca toată lumea să participe la curățenie.

     -Iar de groază, mă? Eu aș fi vrut o comedie, ceva! Nu am mai râs copios la o comedie de mult! Hai să ne uităm la o comedie!

     -Nuuu, nu, nu, nu! Toată ziua numai horror și comedii! Dacă nu ne uităm la vreun film de groază, ne uităm la ceva „să râdem bine!” Eu m-am săturat! Eu vreau un film istoric!

     -Hai mă, băieți… sunt singura fată între trei băieți. Cum credeți voi că o să mă ignorați tocmai pe mine? O să ne uităm la un film romantic.

     -Super! 4 oameni, 4 genuri diferite! Cum s-alegem? Nu, Fely, n-o să facem ca tine doar pentru că ești fată! Lasă mâna jos. Trebuie să găsim o modalitate democratică de a alege filmul!

     -Pleacă mă cu politica de-aici! Auzi la el, modalitate democratică! Mă faci să râd! O să tragem la sorți și aia e!

     -Booooring! Am venit la ăsta ca să mă distrez! Nu mă distreeeeez!

     -Știu! Tomiță, lasă cutiile alea jos! Ce bine c-am avut mâncare chinezească în seara asta! Fiți atenți ce-o să facem! Câte cutii avem? Doișpe, nu? Le intoarcem pe dos întâi. Fely, adu ruleta din sertarul de-acolo. Petre, la mine-n cameră lângă birou, am niște hârtie ciocan. Ia o coală și agață și-o foarfecă din sertarul din stânga sus. Și cutia aia roșie cu markere și carioci!

Bun, uite ce-o să facem: Punem cutiile una lângă alta cu fundul în sus. Măsurăm fundul uneia dintre cutii și multiplicăm cu 12. Așa aflăm cât de mare trebuie să fie imaginea? Cum care imagine? Pe care-o s-o fac pe coala ciocan! Fiți atenți: Aici o să desenez un televizor și o telecomandă. O să tai coala în 12 bucăți identice, fiecare din ele egală cu suprafața fundului unei cutii. Cu magneții ăștia de aici o să prindem cele 12 bucăți din imagine de fundurile cutiilor, amestecăm bine  și tadaaaaam! Avem un giga puzzle din cutii de mâncare chinezească! Acum, cine rezolvă puzzle-ul cel mai repede alege genul filmului la care ne uităm! Vă băgați?

     -Joacă de copii…

     -Taci mă! Tu mereu ești morocănos! Nimic nu-ți convine. Eu mă bag.

     -Și eu! O să fie amuzant. Hai să facem puzzle-ul. Eu o să-l rezolv primul! Când eram copil nimeni nu mă bătea la făcut puzzle-uri. Eram cel mai rapid!


     -Băi oameni buni, nu știu cum să zic, dar eu mai mult m-am distrat cu puzzle-ul din cutii de mâncare chinezească decât la filmul ăla, cât o fi el de comedie. Ce ziceți, mai facem un rând de desene să ne mai jucăm? Uite, eu zic așa: fiecare face câte un desen, cât mai complicat. Și cel mai greu de rezolvat puzzle câștigă ceva. Un premiu. Orice!

     -Nu-i rea deloc ideea. Eu mă bag! Am deja în gând un model pe care n-o să-l faceți cu ușurință. Sper că premiul o să fie în bani!

     -Băieți, de unde-am cumpărat mâncarea chinezească?

     -De la Wu Xing, de ce întrebi?

     -Băi, voi știți că la Wu Xing au o campanie mișto legată de cutiile astea de mâncare? Și e exact ce-am făcut noi aici. Faci o comandă în grup de mâncare de la ei și după ce mâncați, vă jucați cu toate cutiile, faceți tot felul de jocuri și figurine. Parcă Share and play se numește campania. Comanzi de pe aplicație, alegi provocarea de pe site, construiești forma descrisă în provocare, îi faci o poză și-o trimiți. Și se pot câștiga premii pe bune! Și au și-un telefon, marele premiu.

Superblog-SharePlay-800x800px

     -Ia uite, cât de tare! Păi, ce ziceți? După ce terminăm cu puzzle-urile, băgăm și-un dragon ca-n poza aia? Nu știu cum să zic, dar mi-ar prinde bine un telefon nou…

 

Pentru Super Blog 2017

Un gând despre „Plătim tot, folosim tot! Sau cum să faci cutiile de la mâncare… utile!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.