Publicat în Super Blog

Apă cu pretenții

     -De câte ori v-am spus, măi băieți? Nu mai lăsați paharele folosite pe dozatorul de apă! Nu este deloc igienic și riscați să provocați și ceva daune, sau să vă electrocutați dacă din greșeală vărsați apa peste aparat! Chiar e greu să le aruncați la coșul de gunoi? Special am cumpărat pahare de unică folosință din hârtie, biodegradabile, ca să le puteți arunca fără grijă la gunoi! Mă forțați să vi-l scot din birou, să vă las fără apă! Serios!

     -Șefu’, nu poți să ne lași fără apă. Ar fi crud, crunt! Mai ții minte ziua aia în care n-am avut curent și din cauza asta n-am avut nici aer condiționat, nici apă rece? N-am reușit să întocmim nici măcar jumătate din actele pe ziua aia! Ne-au rămas o grămadă de restanțe. Ții minte că a trebuit să dai explicații la sediu? Nu poți să ne iei apa! Nu mai bine căutăm o soluție ca oamenii să nu mai lase pahare folosite peste tot?

     -Și cam ce-ai propune tu? Dacă tot ești omul cu idei în biroul ăsta, ce soluție vezi tu ca să nu mai găsesc paharele lăsate pe dozator și pe toate birourile? Știu! Ar trebui să vă pun să vă aduceți căni de acasă și să le aveți legate cu lanț. Să nu le puteți lăsa mai departe de măsuța de cafea.

     -Hai, șefu’ că nu suntem la farmaciile din comunism. Numai ăia aveau cana de tablă legată cu lanț lângă bidonul cu apă. Farmaciștii și preoții la biserică, lângă apa de izvorbutoiul cu agheasmă. Nu, mă gândeam că am putea înlocui dozatorul de apă cu sticle. Un frigider acolo, în colț, plin cu sticle de apă de jumate. Cui îi este sete, își ia o sticlă cu apă și-o ține lângă el pân-o termină. O aruncă și când îi este sete din nou, ia alta. Uite, chiar văzusem o reclamă undeva. Un cunoscut distribuitor de apă și dispozitive de alimentare cu apă, a scos pe piață un nou serviciu. Îți livrează la birou apă de izvor îmbuteliată. Comanzi mai multe baxuri, facem un stoc serios și ai scăpat și de dozatorul ăla vechi. Ai scăpat de cheltuieli de întreținere, de verificări periodice și, cel mai important, de pahare lăsate peste tot.

     -Hmmm, nu-i rea ideea. Ar putea merge. Dar ce compoziție chimică o avea apa aia de izvor? O fi ea naturală, dar vreau să știu. E alcalină, e bogată în minerale, ce pH are De unde provine?

     -Ăăă, nu știu. Dar mă pot interesa. Au pe site un formular de contact și îi pot întreba. Dar de ce-i atât de important? E apă naturală, de la munte. Trebuie să fie bună.

     -Greșit! Nu orice apă de izvor e bună. Sunt foarte mulți factori care pot influența calitățile unei ape. Și de asta trebuie să-i știu proprietățile chimice. Uite, apa pe care-o beți voi vă ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar. De când n-ați mai avut probleme cu răcelile? Vă spun eu: de când v-am adus dozatorul. O apă alcalină se absoarbe mai ușor la nivel celular, ajută la hidratare și detoxifiază mai bine organismul.

     Când am ales furnizorul de apă am cercetat foarte amănunțit aspectele astea. Am verificat concentrația de nitrați, nivelul pH-ului, sursa din care este extrasă, istoricul regiunii… ascultă-mă pe mine când îți spun: alegerea apei perfecte este o artă! Chiar! Să te interesezi dacă recipientele în care se pune apa aia sunt eco friendly. Nu accept la birou ambalaje care dăunează mediului. Aș prefera să fie făcute din materiale biodegradabile. Cum am văzut că fac ăia care fac sticlele în nu știu ce proporție din plante. Să te interesezi și de asta. E foarte important!


     -Te-ai interesat? Ce ți-au zis oamenii despre apa aia?

     -Șefule, nu mi-au răspuns la mesaj încă. Le-am scris acum 4 zile, imediat ce-am discutat noi, dar până acum nu am niciun răspuns. Mă gândesc că poate au ceva probleme cu site-ul și nu au primit mesajul. Să le mai scriu o dată? Până atunci, m-am uitat puțin și-am văzut că vând apa destul de ieftin. Am ieși undeva până într-un leu și 50 de bani pe sticlă. E destul de avantajos.

     -Pot să dea și gratis apa aia. Nu mă interesează. Eu vreau să aflu chestiile care mă dor pe mine. N-o să cumpăr niște sticle de apă doar pentru că-s ieftine, că arată bine sticlele și că mi le aduce gratis la birou. Dacă primești un răspuns, mă anunți imediat, te rog!

     -Sigur!


     -Ai primit răspuns? Cum e cu apa aia ieftină a ta?

     -Nimic, șefu’! Parcă nici nu i-aș fi întrebat. Nu știu ce să zic, i-aș suna să-i întreb lucrurile alea…

     -Nu te mai obosi. Dacă n-au răspuns până acum, nici n-o s-o facă. Și chiar dac-o s-o facă, e tardiv. Dacă-i interesa să câștige un nou client răspundeau imediat. Sau măcar în 24 de ore. Nu-i mai întreba nimic. Să fiu sincer, nu mă încântă să colaborez cu un furnizor care nu-și rupe 5 minute să dea un răspuns la o nelămurire. Mai bine că am vorbit deja cu altcineva. Am discutat în stânga și în dreapta despre ideea ta și un prieten mi-a recomandat o altă firmă. Am vorbit deja cu ei, mi-au adus o mostră de apă, mi-au pus la dispoziție chiar și un buletin de analize al apei. A, și nu îmbuteliază apa în plastic. Folosesc sticle din sticlă și am ajuns cu ei la o înțelegere să ne ofere gratuit și un frigider în care să punem apa cât timp avem contract cu ei. Luni o să avem prima livrare.  Șase navete de câte 24 de sticle plus frigiderul.

     -Cum, așa de repede ai pus totul la punct?

     -Păi, se pare că oamenii ăia își tratează cu respect potențalii clienți și, la drept vorbind, nu au decât de câștigat din asta! În momentul în care le-am trimis un e-mail și le-am spus ce îmi doresc, m-au sunat și m-au rugat să mă întâlnesc cu ei ca să-mi prezinte oferta, produsul și toate condițiile unui posibil contract. Tu în 7 zile n-ai primit nici măcar un răspuns. Eu în 24 de ore am primit un contract.

Deși povestea din acest articol dedicat probei nr 13 din Super Blog 2017 este fictivă, este bazată pe experiența pe care-am avut-o în momentul în care am solicitat furizorului de apă câteva lămuriri legate de produs. La momentul publicării, n-am primit niciun răspuns la întrebările pe care le-am adresat în ideea de a face un articol informat corect.

 

Reclame

Un gând despre „Apă cu pretenții

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.