Publicat în Super Blog

Ce bine-ar fi dac-ai schimba rucsacul…

     -Frate, ce porți rucsacul ăla după tine mereu? Înțeleg că ești fan, dar chiar așa? Peste tot te văd cu el! Vii la muncă, îl cari după tine. Ieșim la bere, ai rucsacul pe umăr. Am văzut chiar și poze de prin concediile tale în care apărea drăcia asta! Care-i faza? Ai pierdut un pariu sau ceva de genul? Te-ai îndrăgostit de el?

dav

      -E util, moșule! Plus că e și foarte rezistent. Am cărat în el de toate și nu mi-a făcut niciodată surprize.

     -Bine, boss! Înțeleg că e util. Dar trebuie să-l porți peste tot? Pe bune acum… ce ai în el în momentul ăsta care-ți este indispensabil?

     -Vrei să vezi ce-am în rucsac? Bine! Fii atent! Pentru fiecare obiect util pe care-l port cu mine, îmi datorezi câte o bere. Te prinzi?

     -Mă prind! Dar pentru fiecare obiect inutil, îmi dai tu mie o bere! Ca să fie cinstit pariul. Ia să vedem… umbrelă. Serios? N-a plouat de 2 luni! Tu porți în fiecare zi o umbrelă cu tine?

    – Păi, dacă mă prinde ploaia într-o zi pe drum? E utilă!sdr

     -Ai auzit vreodată de aplicații meteo pe telefon? Sau de Busu? Sau de orice site de pe care poți afla cum va fi vremea? Inutilă! Am o bere! Mai departe. Ce-s chestiile astea?

     -Astea-s țigările mele! Alea de care ți-am povestit. Și astea-s rezervele. Am mereu mai multe la mine că nu se găsesc peste tot.

      -Bine, să zicem că-s utile, deși nu înțeleg de ce nu te lași pur și simplu de fumat. În fine, treaba ta. Ce-i chestia asta albă? Zici că-i ou Kinder deformat…

         -Periuța pentru țigări. Uneori trebuie să le curăț.

         -Și nu poți face asta acasă? Te pălește curățatul pe drumuri?

          -Am una acasă și una mereu la mine. Dacă plec în vacanță sau dacă se înfundă  țigara când sunt la muncă… am nevoie.

         -Bine, bine… fie. Baterie externă, căști… încărcător? Serios? Ai bateria externă! La ce-ți mai trebuie încărcătorul?

          -L-am uitat în rucsac ultima dată când am plecat în training la Sibiu…

          -Deci, e inutil. Două beri!

         -Nu uita de cele cinci pe care mi le datorezi tu pentru țigări, rezerve, periuță, baterie și căști…

          -Da, da… bine! La ce-ți trebuie două pixuri? Nu-ți ajunge unul? Când ai scris ultima dată ceva pe hârtie? Ți-e plin telefonul de notițe, adrese, numere de telefon și liste de cumpărături. Pun pariu că le ții acolo de când le-ai primit, așa-i? Încă o bere se adună!

     -Ăăăă chiar nu mai țin minte când am scris ultima dată cu un pix de la mine din rucsac. Dar le țin acolo în caz că rămân fără pix când sunt la muncă.

     -Le-ai putea lăsa în vestiar. Nu trebuie să le porți la tine mereu. Nu încerca să-mi furi berea, prietene! Ok, mai departe… o cutie cu bomboane mentolate. Ei bine… de alea nu mă iau. Le poți căra, deși le-ai putea schimba pe un pachet de gume care-ți încape într-un buzunar.

Oricum, știi la ce mă gândeam? N-ai putea, oare, să renunți la rucsacul ăla? Nu, nu de tot! Doar să-l înlocuiești. Înțeleg că ți se pare util, că ai de cărat o grămadă de prostii cu tine, full_img_1145126dar trebuie neapărat să porți un rucsac? Uite, de exemplu, ai putea să-ți cumperi o geantă mai frumoasă. Ceva ușor de purtat, ceva lejer, modern. Sunt atâtea modele foarte faine din care ai putea alege. Ce zici, te gândești măcar? Uite, facem așa: dacă tu schimbi rabla aia de rucsac pe o geantă nouă, eu îți cumpăr o navetă de bere și-ți fac cadou și-un portofel nou, ca să arunci și mușamaua aia pe care-o porți de la treișpe ani! Că și ăla-i praf!

Mai informează-te și tu puțin, mai uită-te pe site-urile de specialitate. Ai atâtea variante, atâtea opțiuni de genți în care să-ți pui lucrurile încât nu înțeleg de ce încă mai porți chestia aia.

 

     -Da’ ce tot ai cu rucsacul meu, omule? Ce ți-a făcut de vrei să-l schimb? A fost amuzant la început, am crezut că e distracție, dar acum văd că e destul de serios și nu înțeleg care e problema. Mie chiar îmi place și chiar îl port mândru! Nu înțeleg de ce spui tu că ar trebui să-l schimb…

     -Dă-mi voie să te întreb ceva: când a fost ultima dată când ai agățat o fată purtând chestia aia după tine?

     -Ăăăăă…

     -Așa credeam și eu! I rest my case!

 

Articol pentru SuperBlog 2017

Un gând despre „Ce bine-ar fi dac-ai schimba rucsacul…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.