Publicat în Ne vedem la cinema!

Festivalul de film „Serile filmului românesc”-Iași 10-14 mai. (2017)

     Anul acesta, în luna mai avem motiv de bucurie! La fel ca în fiecare an încă din 2010 și anul acesta la Iași, se va desfășura Festivalul de film „Serile filmului românesc. De această dată, în perioada 10-14 mai suntem așteptați să redescoperim cinematografia românească în cadrul unei ediții speciale ale Festivalului SFR.

Ce este acest Festival?

sfr-8-artis

     Așa, ca un scurt istoric, fără să plictisesc pe nimeni, în 2010 niște studenți ieșeni au dat startul acestui eveniment care avea ca scop promovarea și reîntoarcerea la cinematografia românească. Dovedindu-se un succes extraordinar, Festivalul a continuat să se desfășoare an de an în luna mai, transformând astfel Iașiul, măcar pentru câteva zile, într-un centru de „pelerinaj” dedicat cinematografiei meleagurilor noastre.

De ce să mergem la SFR?

     Simplu: Pe lângă faptul că în cele 5 zile de Festival vor rula peste 50 din cele mai bune filme românești, participanții au șansa să se întâlnească cu unii din cei mai mari actori (și nu numai), de la noi.

De ce ediție specială?

     Anul acesta se împlinesc 10 ani de la marele succes înregistrat de filmul „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile„, film în regia lui Cristian Mungiu. Cu toții știm, cel puțin de la televizor, despre multitudinea de premii pe care această ecranizare le-a primit. Dintre ele voi reaminti doar Premiul Palme D’or de la Festivalul de la Cannes.

     Ei, organizatorii Festivalului s-au gândi la un mod de celebrare a acestui eveniment care a readus cinematografia românească în atenția cinefililor internaționali. Și, au decis să dedice întreg evenimentul regizorului Cristian Mungiu, omul care a pus din nou România pe harta cinematografiei. În perioada 10-14 mai, domnul Cristan Mungiu va fi invitatul de onoare al Festivalului. Cinefilii și iubitorii filmului românesc, în special, vor putea să se întâlnească, să vorbească și să afle chiar de la el secretul succesului în cinematografie. cover-mungiu_2

     Bineînțeles, organizatorii vă rezervă mult mai multe surprize în aceste zile. Aveți toate motivele să vă rupeți câteva ore din timpul vostru, să vă alegeți filmele pe care doriți să le vedeți și să descoperiți toate surprizele.

     Pentru cei interesați, informațiile despre eveniment se găsesc pe pagina de internet SFR, pe pagina de Facebook dedicată Festivalului, pe Youtube și Instagram.

     Ei, cam asta am vrut să vă spun, pentru moment. Până în mai voi reveni cu și mai multe vești bune, pe măsură ce le voi afla pentru voi. Așa că, rămâneți prin zonă! Nu prindeși veștile „la reluare”!  :))

     Ne vedem la Cinema!

sfr

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.