Publicat în Altele

Ce este iQOS și cum funcționează?

     Salutare! Din start aș vrea să fie foarte clar că articolul ce urmează nu este un advertorial plătit și nici nu participă la vreun concurs. Ceea ce urmează să citiți este strict experiența mea personală cu iQOS, un dispozitiv aparent nou pe piața din România și cu rezervele HEETS care-l însoțesc.

     Dispozitivul iQOS este un dispozitiv creat ca un substitutor mai sănătos al țigărilor convenționale. Aflat la limita dintre țigara electronică și IMG_20170310_175052cea convețională, încă nu este reglementat din punct de vedere legal în România și, prin urmare, nu poate fi interzisă utilizarea lui în spațiile închise. Probabil acesta este primul argument care ar putea să convingă un fumător să-l încerce măcar. Nu? Cine nu știe cât de nașpa a devenit să mergi la o cafenea, să îți bei cafeaua, după care să ieși afară la fumat? Orice fumător s-a lovit de acest inconvenient cel puțin o dată în ultimul an după ce a intrat în vigoare noua lege a fumatului.

     Însă, pe lângă acest aspect, iQOS vine cu mult mai multe avantaje față de țigara convențională. O să le prezint, cât mai concret, pe fiecare în parte, mai jos în articol. Înainte de asta, aș vrea să precizez și să mă fac foarte bine înțeles că acest dispozitiv NU ESTE O SOLUȚIE PENTRU A TE LĂSA DE FUMAT!  Și, sub nicio formă, nu este o modalitate complet sănătoasă de a fuma. Deși, după cum veți vedea mai jos, prezintă ceva avantaje legate de sănătatea utilizatorului, rămâne un produs din tutun care dăunează sănătății.

 

Ce este iQOS?

     iQOS este ultima găselniță a celor de la Philip Morris împreună cu cei de la Marlboro în materie de fumat. O țigară care, cu greu se încadrează în categoria celor electronice datorită rezervelor HEETS pe care le folosești pentru a fuma, dar la fel de greu se poate încadra și la țigări din tutun deoarece rezervele sau stickurile (țigările) conțin tutun natural. Ceea ce face aceste țigări să fie speciale este tehnologia Heatcontrol care presupune eliminareaIMG_20170310_173008 aprinderii (arderii) tutunului. Puțini știu că, prin arderea țigării, în jur de 7000 de chimicale intră în corpul nostru atunci când fumăm. Chimicale din care nu voi menționa decât gudronul, cel mai cunoscut dușman al nostru. Cu iQOS, însă, tutunul este încălzit la o temperatură de aproximativ 400 de grade și, utilizatorul va inhala doar un abur (aerosol) obținut prin uscarea și extragerea umidității din tutun. Nicotina va fi prezentă în acest „abur” inhalat însă, spre deosebire de țigara clasică, mare parte din cele peste 7000 de substanțe nocive nu vor mai fi inhalate.  De aici și afirmația că iQOS este puțin mai sănătos decât țigara clasică.

IMG_20170310_173448

                     *așa arată un stick Heets pentru iQOS desfăcut.

     Însă nu este vorba doar de aceste stickuri. Pentru a fuma iQOS ai nevoie și de un IMG_20170310_173213dispozitiv în care aceste stickuri trebuiesc introduse. Acest dispozitiv electronic are în interior o lamelă ceramică, pe suprafața căreia găsim circuite electrice din metale prețioase (aur și argint) care încălzesc tutunul din stick. Acest dispozitiv are nevoie și de un încărcătIMG_20170310_174446or, neavând o autonomie foarte mare. Practic, după fiecare țigară fumată, el trebuie pus la încărcat. Încărcătorul respectiv, la rândul lui se pune la încărcat la priză, ca orice dispozitiv mobil(telefon, radio, mp3-player etc). Autonomia lui este de aproximativ 20 de țigări, ceea ce înseamnă că ai timp suficient ca să fumezi în liniște.

     Despre IQOS am auzit într-unul din magazinele din care obișnuiesc să-mi cumpăr țigările. O domnișoară mi l-a prezentat, mi l-a dat să-l încerc și asta a fost. Două luni mai târziu mi-am luat inima-n dinți și am zis să încerc schimbarea. Am profitat de promoția pe care o aveau și am achiziționat un kit complet IQOS care conținea 10 pachete de stickuri Heets, dipozitivul iQOS cu încărcătorul și alte accesorii (cablu de alimentare, adaptor de priză, o periuță pentru curățare și niște bețișoare cu alcool, de asemenea utilizate la curățarea dispozitivului). Acest kit m-a costat 200 de lei. Mulți ar spune că este o investiție destul de mare. Însă, judecând după faptul că mai bine de 2 săptămâni nu am mai dat bani pe alte țigări (da, de când am trecut pe iQOS am renunțat complet la țigările clasice), investiția a fost recuperată în aceste două săptămâni, practic, singura cheltuială în plus fiind prețul dispozitivului care, reieșit din pachet ar fi undeva la 30 de lei (costul stickurilor este de 17 lei/pachet-un pachet conține 20 de stickuri).

Ce avantaje mi-a adus iQOS?

     În 3 săptămâni de când am trecut pe iQOS am reușit să descopăr mai multe beneficii ale acestui tip de țigări. (Revin la mențiunea mea de mai sus și precizez că fumatul, chiar și cu iQOS reprezintă un risc de îmbolnăvire).

IMG_20170324_193512În primul rând, țigările iQOS reprezintă un mare avantaj prin prisma faptului că nu se mai produce scrum. Scrumiera mea nu a mai fost așa curată și frumos mirositoare de când am cumpărat-o (sau am primit-o… nu mai țin minte). De asemenea, mirosul urât, specific țigărilor clasice a dispărut aproape în totalitate. Mâna nu-mi mai miroase a țigară, hainele nu mai miros, în jurul meu nu se mai simte mirosul acela respingător. Diferența este atât de mare încât, la intrarea în casă, cineva m-a întrebat dacă m-am lăsat de fumat știind că eram un fumător înrăit și că fumam mereu la birou când stăteam la calculator.

     Un alt avantaj major al iQOS pe care l-am observat în tot acest timp este acela că nu mai sunt atât de obosit cum eram înainte. Alergarea după autobuz era o provocare extraordinar de mare pentru mine. Acum, se simte o diferență. Nu foarte mare, dar este. Probabil asta se datoreaza numarului mult mai mic de substanțe chimice inhalate în timpul actului fumării. Și pentru că mulți nu vor crede cele spuse, plecând de la clipul video de aici am decis să fac un mic experiment cu țigara iQOS. Rezultatele vorbesc de la sine. Vă asigur că totul este real și testările s-au făcut în exact același mod, cu exact aceleași produse.

Această prezentare necesită JavaScript.

Vizualizați pozele, analizați și luați singuri o decizie. Eu spun că rezultatul este destul de concludent.

Un alt avantaj pe care, de altfel l-am menționat puțin mai sus, este acela că este permisă utilizarea iQOS în spații închise. Am fost până acum la 2 cafenele diferite și în fiecare am fost informat că pot fuma în liniște dacă este iQOS. Ba ma mult, la una din cafenele, acest lucru era anunțat printr-un afiș mare, lipit pe ușă. Pentru noi, fumătorii aceasta este una din cele mai bune vești, aș putea spune. Sunteți de acord cu mine că este un chin și un disconfort enorm să bem cafeaua fără țigară sau, să fumăm o țigară fără o cafea. Ei bine, cel puțin pentru moment, ne putem reîntoarce la micile plăceri. Zic „pentru moment” deoarce cu siguranță se va trezi cineva să introducă un amendament la legea fumatului care să reglementeze și acest tip de țigări.

Un alt avantaj, de data asta, mai puțin important este acela că, pe pachetele de stickuri, Heets, cum se numesc ele, nu există acele imagini monstruoase pe care legile îi obligă producătorii de țigări să le afișeze. IMG_20170326_195749

Ce dezavantaje aduce iQOS?

     Ca orice produs, iQOS, inevitabil are și dezavantaje. O să încerc să vi le enumăr aici pe toate. Sau, măcar o mare parte din ele.

În primul rând, timpul de „pufăială” este limitat. Dacă de o țigară puteai trage mai mult timp ca să o lungești, iQOS-ul are un timp de funcționare de 6 minute (ori 14 fumuri). Oricare din cele două condiții este atinsă prima, dispozitivul se va opri în mod automat.

O altă parte negativă este aceea că timpul dintre 2 țigări este de minim 5 minute. Din cauză că dispozitivul iQOS trebuie pus la reîncărcat după prima utilizare (reîncărcare care durează 5 minute), utilizatorul nu va putea „suda” două sau mai multe țigări.

Un alt dezavantaj pe care l-ar putea reclama unii este acela că nu iese la fel de mult fum ca la o țigară clasică. Am prieteni care au declarat ca lor le place să scoată fum. Pentru ei, iQOS va fi, probabil o dezamăgire.

Faptul că, momentan nu se găsesc de cumpărat rezervele Heets la orice magazin, ar putea fi si acesta un inconvenient. N-ar vrea nimeni să rămână fără stickuri și să nu aibă de unde să le cumpere, nu?

Dacă se întâmplă să se strice dispozitivul electronic iQOS, deținătorul are posibilitatea să-l trimită la reparat/inlocuit datorită garanției de 1 an. Însă, categoric va suferi un inconvenient destul de grav neavând cum să fumeze până la soluționarea problemei. De asemenea, cei de la iQOS promit că vor înlocui dispozitivul chiar și în cazul în care tu îl distrugi. Această situație este acoperită o singură dată, totuși, deci să nu ne apucăm acum să aruncăm cu el de toți pereții în ideea că va fi schimbat la infinit. Aspectul ăsta poate fi trecut atât la avantaje cât și la dezavantaje.

     Ultimul lucru pe care l-aș mai adăuga este acela că, acum, la 3 săptămâni după ce am trecut pe iQOS am încercat o țigară normală. Ca să mă credeți trebuie să încercați singuri, dar vă pot spune doar atât: miros și gust de benzină, ori de gaze de noxe. Asta am simțit când am aprins țigara…

     Astea sunt informațiile pe care le am eu, până acum despre iQOS. L-am încercat timp de 3 săptămâni, mi-a plăcut, am decis să-l folosesc în continuare. Nu rămâne decât să-l încercați și voi dacă v-am stârnit curiozitatea și, dacă vreți, să-mi spuneți aici ce părere aveți despre el. Nu este obligatoriu să-l cumpărați. Puteți alege una din locațiile de aici și puteți merge acolo să le testați. Asta a fost totul! Mersi și… v-am pupat! Ceau, pa!

 

41 de gânduri despre „Ce este iQOS și cum funcționează?

  1. Si eu sunt fumator de Iqos, mega multumit, am 2 saptamani. Daca vrea careva recomandare astept mail la andrei******** cu nume complet

    Apreciază

    1. Salut, Andrei! Multumesc pentru vizita si pentru comentariu. Ti-am acceptat comentariul, insa din motive lesne de inteles ti-am „ascuns” adresa de e-mail din text. Pe blogul meu nu se accepta reclama de niciun fel. Toate articolele mele sunt pur informative si eu nu promovez pe nimeni. Daca vrei sa-ti apara adresa de e-mail, ar trebui sa discutam despre plata. O zi buna!

      Apreciază

  2. Si eu sunt unul din fumatorii carora le place sa scoata fum 🙂 de aceea am trecut pe pipa.
    Stau si ma minunez cum poate IQOS sa prinda la lume…ceea ce numesti tutun natural in heets e de fapt un tutun si mai prelucrat decat cel din tigarile clasice. Iar cantitatea e la mai putin de jumatate 201mg/stick vs 500mg/tigara clasica Marlboro. Avand in vedere ca un pachet se vinde tot cu 17 ron, ghici cine rade ‘all the way to the bank’ ? PMI, desigur 🙂
    In legatura cu imaginile de pe pachete..ai rabdare, daca vor prinde la public si nu vor esua ca atatea alte ‘smokeless’ inventii, vor fi si ele acoperite cu monstruozitati. Asta pentru ca PMI in loc sa combata dementii astia antifumat, ei se ocupa de IQOS. Apropo de cafenele, de cand s-a interzis fumatul, imi beau cafeaua acasa…industria nu s-a luptat deloc pentru clientii ei (fumatorii fiind cel putin 50%), atunci nu merita sa le mai dau bani.
    In concluzie, fumatorii care vor sa sporeasca si mai mult profitul unei companii care a demonstrat ca o cam doare in c*r de clientii ei, sa treaca pe IQOS.

    Apreciază

    1. Salut, Vlad! Multumesc pentru vizita si pentru comentariu. In primul rand, fiecare este liber sa aleaga orice. Fie ca este vorba de tigara clasica, tigara electronica, heets stick-uri, pipe, narghilea sau orice tip de fumat mai exista. Apoi, presupun ca cifrele respective le-ai gasit pe undeva in momentul in care ai scris aici un comentariu. Nu stiu despre tigarile clasice, dar despre heets stick-uri stiu ca pe fiecare pachet este o cantitate de 6.1 grame de tutun. In consecinta, pe fiecare stick ar reveni o cantitate de 0.305 grame tutun. In fine, nu cred ca asta este un impediment. Atata timp cat un stick cu 200 mg sau 305 mg imi satisface nevoia de a fuma la fel ca o tigara cu 500 mg tutun (dupa spusele tale) nu vad unde ar fi problema. Da, sunt de acord ca producatorii de tutun ies cel mai castigati din toata afacerea asta, dar ca orice fumator, mi-am asumat riscul asta si am acceptat ca ei sa imi ia banii. Nu? Imaginile respective, cel mai probabil vor aparea in momentul in care se va decide reglementarea legala a produsului si incadrarea corecta la produs din tutun. Pana atunci, cei de la PMI (cum le spui tu) si-au luat treaba in serios si declara pe fiecare pachet/cartus ca produsul dauneaza sanatatii si creeaza dependenta.
      Nu cred ca PMI sau orice alt producator de tutun ar trebui sa combata persoanele care sunt impotriva fumatului. In fond, fumatul este un obicei daunator. Ei trebuie sa-si asume faptul ca ceea ce vand este un produs nociv si sa se plieze pe regulamentele existente. Aparitia IQOS a venit nu ca o solutie la imposibilitatea fumatului in spatii inchise ci, ca o alternativa care sa nu mai fie atat de deranjanta pentru nefumatori (probabil). Da, vine cu multe avantaje, pe care nu le mai enumar aici, insa, ca orice produs, are si dezavantaje. Normal. Nu voi intra in polemici despre ce s-a facut sau nu s-a facut pentru fumatori de cand a intrat faimoasa lege… insa, trebuie sa fim constienti ca ideea de baza este „fumatul nu este sanatos”. Parerile sunt impartite si ma bucur cand pot purta o discutie civilizata cu oamenii, chiar si in contradictoriu.

      Apreciază

  3. Da… m-ai convins. Daca tigara electronica am incercat-o o perioada destul de lunga, IQOS nu-l incerc. Raman pe clasic sau mai repede ma gandesc la pipa (Vlad a fost mai convingător) 👍👊

    Apreciază

  4. Salut. Sunt de acord la toate aspectele in ceea ce priveste sanatatea. Insa vreau sa te contrazic cu privire la miros. Ca si nefumator, am perceput mirosul emanat de acest dispozitiv ca fiind mult mai respingator decat cel al unei tigari normale, si de aceeasi parere au fost si alti nefumatori. Prietenii mei care fumeaza cu acest dispozitiv nu sunt de aceeasi parere, fie s-au acomodat cu mirosul respectiv.

    Apreciază

    1. Salut! In primul rand, mersi pentru vizita si pentru comentariu. Apoi, parerile sunt impartite. Si e normal sa fie asa. La fel si experientele. E drept, si eu am primit din partea unor fumatori (unii chiar din familie) un feedback asemanator cu ce spui tu. Insa, foarte multi fumatori mi-au confirmat ceea ce am spus si eu. Probabil, fiecare percepe mirosul in alt fel. Cine stie? Insa, as vrea sa argumentez totusi spusele mele prin urmatoarele lucruri. Fumul si mirosul fumului sunt rezultatul unor compusi chimici obtinuti prin arderea tutunului(impreuna cu toti compusii chimici care trateaza acel tutun). In momentul in care se elimina aceasta ardere, se elimina si compusii aia care provoaca miros. E drept, un miros se mai simte. Insa, nu este la fel de pregnant si la fel de toxic ca fumul tigarii clasice. Practic, cel putin putem spune ca am eliminat fumatul pasiv.

      Apreciază

  5. Si eu mi.am cumparat dispozitivul. Sunt foarte multumit de Iqos. Ma simt mult mai energic foarte sincer o spun avand in vedere ca eram ca un zombi toata ziua. Am fumat dupa 5 zile o tigara normala kent core 8mg si am simtit gust de benzina…un gust oribil. Si faza cu „sudatul” fratilor…dispozitivul e conceput sa fii finut. Sa fumezi cand vrei tu nu cand vrea organismul. Mult succes. Gabriel.

    Apreciază

  6. Buna. Imi place foarte mult cum ai pus problema aici. Si eu folosesc IQOS de aproape 1 luna si sunt foarte multumita de el. Imi place la nebunie faptul ca nu mai miroase nimic a tutun (hainele, mainile, parul, incaperile) si nici nu mai fumez asa mult cum fumam inainte. Nici eu nu ma mai simt asa obosita de cand folosesc IQOS. Imi place tare mult. Singurul dezavantaj la mine este ca nu locuiesc in Romania si acele HEETS-uri nu se gasesc peste tot. Incerc sa-mi fac provizii cat mai mari de fiecare data cand gasesc.

    Apreciază

    1. Buna! Mersi pentru comentariu. Stiu ca e un inconvenient mare si la noi faptul ca nu poti gasi „pe toate drumurile” heets-urile. Eu prefer sa-mi comand in avans cate 2 cartuse online ca sa ma asigur ca am „stoc”. Si asa ajung si mai ieftin, undeva pe la 14-15 lei/pachet. (fata de 17 in magazin). Iti recomand sa faci si tu la fel. Pentru strainatate, nu stiu daca exista posibilitatea asta sa comanzi de pe site-ul iqos din tara respectiva. Dar, poti sa incerci. Iti faci cont pe site-ul care deserveste tara in care te afli si e posibil sa iti poti comanda. Chiar sunt curios si as vrea sa-mi spui si mie daca merge comanda online in alte tari.

      Apreciază

  7. Buna,
    Sunt fumatoare de ceva ani si o colega de serviciu mi-a starnit curiozitatea despre iqos aducandu-mi si cateva argumente pro sa incerc, bineinteles m-a convins si mi-am achizitionat si eu kit-ul iqos, vreau sa adaug pe langa toate cele enumerate de tine Costica, ca diferenta chiar se cunoaste, nu am mai fumat tigari normale, cainele meu chiar nu are nici o problema cu fumul de la iqos daca pana acum de la tigarile normale stramba din nas si stranuta, ba mai mult nici nu se compara mirosul lasat de iqos este inexistent in casa si chiar daca am un timp limitat de fumuri de la iqos si tigarile sunt destul de micute chiar nu ma deranjeaza pentru ca dupa ce termin o tigara heets satisfactia este aceeasi ca la o tigara normala din care scoti fum mult si miroase ba mai mult iti lasa si gura amara, aroma iqos este interesanta nu este nici tare si nici nu imi provoaca ameteala dimineata, am uitat sa mentionez ca am probleme cu stomacul si dimineata aveam o problema sa fumez tigari, am facut un experiment sa vad cum ma simt daca fumez la prima ora sau ma rog cand ma trezesc o tigara cu iqos nu pot spune decat un sincer ca se merita!
    Nu ma asteptam si ca orice om de rand mergeam pe premiza ca e bluf doar reclama, se pare ca nu.
    Buna treaba au facut cei de la Philip Morris si Marlboro!
    Nota 10!

    Apreciază

  8. Salut! Si eu l-am incercat azi. Au un program prin agentii lor prin care il poti incerca gratuit pt o perioada de 7 zile. Ma intreb insa daca la temperatura aceea de incalzire a tutunului, plasticul din interiorul filtrului elima alta substante nocive? De asemenea, mi-e un pic teama sa nu fumez mai mult. dumneavoastra fumati mai multe Heets-uri fata de tigari?
    O seara buna va doresc!

    Apreciază

    1. Salut Andrei! Din ce stiu temperatura lamelei, la care se incalzeste tutunul ajunge undeva in jurul valorii de 400-450 de grade, cu vreo 400 de grade mai putin decat in interiorul tigarii clasice. Ca sa-ti raspund, nu, nu are cum sa se elimine alte substante deoarece interiorul rezervei Heets este protejat de un invelis din aluminiu. Astfel, transferul de caldura de la tigara la dispozitiv este foarte mic. Eu fumez IQOS din martie si de atunci, cu mici exceptii, e-adevarat, nu am depasit 10-14 rezerve pe zi, acelasi numar pe care il aveam zilnic si la tigarile clasice. Diferenta este ca fumam Dunhill negru (care sunt cunoscute ca fiind printre cele mai tari) in comparatie cu Heets care sunt mult mai slabe. Alegerea iti apartine in totalitate, dar sfatul meu, ca utilizator „experimentat” este sa-l incerci acele 7 zile EXCLUSIV si pe urma sa-ti aprinzi o tigara normala. Iti garantez ca o sa o arunci dupa primul fum. Seara buna!

      Apreciază

      1. Salut Costy.
        Cred ca Andrei Mosoiu se referea la plasticul din interiorul filtrului Heets. Aceeasi problema am avut-o si eu. Am incercat zilele trecute Heets si mi s-au parut f ok in comparatie cu tigarile clasice, insa dupa ce am fumat un stick, l-am rupt si am constatat ca plasticul din interiorul filtrului este topit. Acest lucru m-a cam pus pe ganduri – nu cred ca este f ok sa inhalam substantele emanate de un plastic topit.

        Zi frumoasa,
        Ovidiu

        Apreciază

  9. Salut.
    Din data de 1.12.2017,de când am achiziționat iqos,n-am mai încercat țigări normale și nici nu am de gând.Ca investiție,nu mi s-a părut costisitoare,în ideea în care fumam un pachet de țigări pe zi.Chiar dacă fumez în continuare, m-am acomodat bine cu Heets și pot spune că se vede diferența față de țigările normale. Mai nou, am observat că fumez mai rar, din instinct uneori aș putea spune.Pentru mine,ca fumător care nu avea de gând să se lase,iqos a fost binevenit.

    Apreciază

    1. Salutare, Sebastian! Mersi pentru vizita si pentru ganduri. E foarte mișto că ai reușit să treci exclusiv pe IQOS. Nu foarte mulți reușesc. Chiar am în cercul meu de prieteni oameni care fumează alternativ țigări clasice și Heets-uri. Așa cum ai observat și tu deja, avantajele există atunci când treci pe IQOS. Nu uita, însă, că tot fumat este și tot dăunător. Atunci când le recomanzi prietenilor tăi să treacă pe Heets, menționează-le și aspectele mai puțin plăcute. Spor!

      Apreciază

  10. Salut.
    Da, ai absoluta dreptate eu fumez de o saptamana IQOS si am incercat si eu cu o tigara normala (eu fiind fumator de Dunhill Albastru). Nu stiu de ce, dar zici ca mi-a venit sa vomit. Si are un miros de nu-l pot suporta.

    Apreciază

  11. Salut,

    **** ** invitatii. ** ****** ********* ************ *******************

    Cu invitatia puteti achizitiona din multiple locatii pachetul starter format din dispozitiv plus 5 pachete heets la alegere.

    Apreciază

    1. Salut Catalin. Multumesc pentru vizita si pentru comentariu. Ti-am acceptat comentariul in forma editata deoarece nu accept reclama de niciun fel pe blogul meu. Sper sa intelegi. O seara placuta!

      Apreciază

  12. Am IQOS si sint mulțumită de această țigară încălzită si o recomand dupa 2 zile si gustul din gură este altul te simti mai bine si nu mai puți a tabac concurența dintre țigările clasice si electronice adaugă comentarii contradictorii dar eu sînt mulțumită de IQOS!

    Apreciază

  13. Are gust de plastic topit!!!
    Uitați-va la filtrul de plastic topit după ce ați fumat o Țigara!
    Mincinoși, când am vrut sa returnez dispozitivul am primit răspunsul ca nu se poate, cu toate ca, atunci când mi l-au prezentat au spus ca ma voi obișnui cu “noul gust” in aproximativ o săptămâna, iar dacă nu îl pot returna! Nu recomand!!!

    Apreciază

    1. Salut, Lucian! Imi pare rau ca ai avut o experienta neplacuta cu IQOS. E drept, este si normal ca unele persoane sa nu rezoneze cu el. Cat despre gustul pe care-l compari tu cu plasticul topit, esti unul din foarte putinele persoane care afirma asta. Lucru care ma duce cu gandul la posibilitatea ca tu sa fi facut ceva gresit. E adevarat, o parte din filtrul rezervei Heets are plastic in ea. Insa, temperatura la care incalzeste lamela stiloului IQOS nu prezinta un pericol. Acum, legat de partea a doua a comentariului tau, am auzit si eu de aceasta campanie de returnare a produsului dupa 7 zile daca nu esti complet satisfacut. Daca ti s-a refuzat acest drept, eu te sfatuiesc sa iei legatura cu autoritatile competente, respectiv ANPC. (Este indicat sa detii un document scris in care reprezentantii IQOS declara posibilitatea returnarii produsului). Iti multumesc pentru vizita si pentru comentariu si, daca ai nevoie de ajutor, imi poti scrie aici. O zi buna!

      Apreciază

  14. Se pare ca iqos e la fel de nesanatos si mai mult, ca Philip Morris mint de ingheata apele.
    1. Aici articolul Reuters despre nenorocirile PMI: https://www.reuters.com/investigates/section/pmi/
    2. Nu au primit ok-ul in state sa zica ca sunt mai putin nesanatoase… aici articolul: https://www.cnbc.com/2018/01/25/philip-morris-stock-falls-as-committee-reviews-iqos-claims.html
    3. au falsificat studiile aici: http://theconversation.com/philip-morris-hides-data-in-plain-sight-on-dangers-of-new-heat-not-burn-product-87636
    4. studiile independente, au relevat ca au aceeasi influenta negativa ca tigarile si in plus necunoscutele pe termen lung. aici: https://tobacco.ucsf.edu/pmis-iqos-heat-not-burn-tobacco-products-just-bad-cigarettes-terms-adverse-effects-blood-vessel-function

    Apreciază

    1. Salut, Marcel si mersi pentru vizita. Mi-ai dat ceva materiale interesante de studiat. O sa le citesc cu atentie pe toate. Sunt convins ca adevarul este undeva pe la mijloc, totusi, iar multe din stirile si informatiile negative pe care le gasim in online au fost puse acolo cu alte scopuri. Nu neaga nimeni ca nu ar fi sanatoase produsele IQOS. Ar fi penibil s-o faca cineva. Oricum, articolul meu nu era menit sa ridice in slavi sau sa afirme ca IQOS e bun, ci e pur si simplu o modalitate de a informa oamenii cat de corect se poate. Fara inflorituri publicitare, fara interese din partea altor companii 🙂

      Apreciază

  15. Vai frate!!!! Deci tu le zici astora ca nu ai facut asta ca sa le promovezi la aia produsele/??????
    Cica nu suntem obligati sa il cumparam!!!!!!!!!!!!!!!!!!1wtf!!! tu faceai asa un anunt ptr public,sau ce?
    unu la mana ai fix textele lor
    deci clar nu e ceva la libera alegere,sau daca e inseamna ca nu ai incercat iqos niciodata d-aia nu poti sa iti exprimi o opinie personala despre acest dispozitiv!!!
    2 la mana e prea pe fatza frate,puteai sa o faci mai cu stilll!!!
    Concluzia este sa nu mai minti ptr bani ca e prost!!!! ajuti raul,tu,prin asta!

    Apreciază

    1. Salut! Nu vad de ce ar trebui sa-ti ofer tie explicatii, insa, din bun simt fata de cititorii mei o sa ti le ofer. Da, articolul respectiv este doar o „recenzie” bazata strict pe experienta personala, fara ca eu sa am vreun beneficiu de pe urma lui. Nu am textele nimanui. Textele imi apartin in totalitate si lucrurile pe care le-am scris sunt constatarile mele personale. Am incercat sa scriu informatiile intr-un mod echidistant fara sa incurajez pe nimeni sa treaca la IQOS sau sa nu. Fiecare este liber sa incerce si fiecare are dreptul la informare CORECTA! Daca-mi permiti un mic sfat, sau chiar doua, renunta la tonul acuzator atunci cand nu ai dovezi impotriva cuiva si incearca sa te exprimi mai corect gramatical. O zi minunata iti doresc!

      Apreciază

  16. Vreau sa va spun ca am fumat 30 de ani tigari obisnuite si de 4 luni am trecut la iqos,la inceput sceptica,convinsa fiind ca am sa alternez fumatul.N-a fost asa!Nu m-am mai putut intoarce la tigarile clasice care acum,pt mine, put si le simt pe gat ca si cum as baga capul intr-un furnal cu gaze.Nu stiu cat de nocive sunt tigarile Heets,dar de cand le fumez nu am tusit,nu mi-a mai harait pieptul si n-am mai simtit,dimineata,starea de ameteala si oboseala,asa cum simteam candva dupa un consum mai mare de tigari normale.Prin urmare parerea mea este ca bune n-au cum sa fie si ideal este sa le lasam de tot,dar dintre doua rele,iqos este cu siguranta mai putin rau.Nu trebuie sa aud pareri,important e cum ma simt eu.Nu stiu de ce nu se incearca denigrarea tigarilor traditionale si tuturor le-a casunat pe tigarile cu abur.Sau…stiu,dar nu comentez…Sa auzim de bine!

    Apreciază

    1. Buna, Simona! Desi nu am atatia ani de „fumator” in spate, pot spune ca si eu am fost in aceeasi situatie. Am acum un an si o luna de cand am trecut pe IQOS si nu-mi pare rau. Ma simt mai bine, starea mea generala este vizibil mai buna si, urmatorul pas, este desigur, renuntarea definitiva. Nu pot spune nici eu de ce se incearca denigrarea acestei alternative la fumatul clasic. Probabil sunt jocuri la nivel inalt. Eu nu indemn pe nimeni sa treaca pe IQOS. Doar am prezentat experienta mea si informatiile pe care le detin eu pentru ca altii sa primeasca o informare corecta. Multumesc pentru vizita si pentru comentariu. O zi buna!

      Apreciază

    1. Marian, anul trecut in martie cand am achizitionat eu primul kit IQOS promotia era de 10 pachete+starter la 200 de lei. Acum, e-adevarat ca se ofera doar 5 pachete.

      Apreciază

  17. Intradevar mi se pare mult mai sanatos decat tigarile normale, tutun, sau chiar si vaping. Acum ceva timp, mi-am luat si eu IQOS cu scopul de a ma lasa usor-usor de fumat. Nu e tocmai cea mai ieftina conversie, dar usor-usor a functionat. Mi-a placut si faptul ca il poti lua in diferite culori, si modele. Si mi-am luat si o husa. In mare, nu e ideal, dar e o alternativa la fumat si la mirosul de tigari ce pare a te urmari oriunde ai fi.

    Apreciază

    1. Salut, Catalin! Sper ca o sa intelegi faptul ca pe blogul meu nu accept sub nicio forma reclama sau promovarea proprie a afacerilor. Daca doresti sa-ti construiesti o retea de clienti prin intermediul paginii mele, te astept in privat pentru o discutie despre bani. Din acest motiv ti-am cenzurat textul comentariului, numele si am eliminat linkul pe care l-ai mentionat. O zi buna!

      Apreciază

  18. Pt doritorii de kit Iqos NUMAI din Iasi trimiteti mail la **********@*****.com cu numele,prenumele si nr de telefon ;veti fi contactat de un reprezentant iqos cat mai curand posibil

    Apreciază

    1. Buna, Simona! Multumesc pentru vizita pe blog si pentru comentariul lasat. Sper ca vei intelege ca, din motive intemeiate am cenzurat e-mailul din comentariu. Daca doresti sa-ti faci reclama prin intermediul blogului meu te astept cu drag la o discutie despre plata. In mod gratuit nu se poate, din pacate. O seara placuta!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.