Publicat în Viață de vânzător

Doi, sărbătorim trei la Oliviers

Sărbătorim…

     Unele persoane merg la restaurant ca să sărbătorească o aniversare, altele o căsătorie sau un botez. Unii sărbătoresc la restaurant o promovare sau un succes al unui proiect important. Noi am decis să mergem la restaurant ca să sărbătorim un alt tip de eveniment. Unul care-ți întoarce lumea pe dos, care îți schimbă toate planurile. Mami e însărcinată! Mami o să devină MAMI! Avem doar un an și puțin de când ne-am căsătorit și ăsta era ultimul pas pe care trebuia să-l mai facem. Am fost atât de fericiți când am aflat minunea încât am decis să marcăm momentul printr-o cină romantică.

     Și ce loc mai bun puteam găsi  pentru a sărbători un asemenea moment decât vechiul nostru prieten, restaurantul Oliviers, la primul etaj al hotelului Arc de Triomphe, hotelul în care ne-am petrecut seara logodnei și multe alte seri pe vremea când amândoi făceam naveta la București ca să ne întâlnim. De ce vechiul nostru cheesecakeprieten? Pentru că de fiecare dată când veneam aici era regulă sfântă să ne oprim la restaurant unde mâncam cel mai bun cheesecake pe care l-am gustat vreodată în viață și beam un vin. De fiecare dată aceeași comandă. Aveam chiar și masa noastră la care ne așezam de fiecare dată. O măsuță retrasă de 2 persoane sub un tablou drăguț din care de fiecare dată eu nu observam decât o vază cu flori. Mi se părea fascinantă vaza și de câte ori ridicam privirea spre tablou, doar la ea mă uitam.sala-1

     Ei bine, unul din motivele pentru care am ales Oliviers a fost și faptul că pentru noi este cel mai bun restaurant bio din București.  E și normal să fie cel mai bun, gândesc eu, atunci când o parte din produsele lor sunt practic, din producție proprie. Pe lângă sutele de produse bio pe care le aduc în bucătărie de la producători autohtoni, bucătarii se bucură de privilegiul de a găti cu produse din sere și livezi proprii. Și ăsta e lucru mare la un restaurant.

     De data asta am decis ca, pe lângă „tradiționalul” cheesecake să luăm o cină completă, ca oamenii. Era o sărbătoare specială. Era… prima noastră cină în trei(chiar dacă bebe mic nu era decât o gâlmă mică în burtica lui mami). Așa că ne-am decis să luăm ceva ușor, ceva sofisticat. Cum mami mă știe ahtiat după supele cremă m-a lăsat să-mi comand supa de sparanghel pe care-mi doream să o gust de ceva timp iar ea și-a comandat veșnica supă de pui. Când vine vorba de ciorbe/supe… niciodată nu renunță la pui. Așa că nu m-am chinuit nici de data asta să o conving. Am lăsat-o să-și facă plăcerea, știind că la următorul fel aveam de gând să o conving să guste ceva special.

     Am căzut de acord că o porție de pește ar fi numai bună, așa că l-am rugat pe ospătar să ne ajute cu alegerea preparatului. L-am întrebat ce ne-ar recomanda el și care ar filupul.jpg recomandarea bucătarului pentru o proaspătă viitoare mămică. Ne-a zâmbit cald și ne-a îndemnat să încercăm file-ul de lup de mare. Am privit-o pe mami complice, i-am zâmbit și imediat l-am rugat pe băiat să ne aducă două porții. Am mers pe mâna lui și nu ne-a părut rău. De la aspectul peștelui în farfurie și până la gust, totul a fost perfect. Niciodată nu am crezut că peștele poate avea un asemenea gust bun. Și nu, lupul de mare nu are niciun fel de legătură cu lupul din pădure așa cum credeam. Nici la aspect nici la nimic. Poate doar faptul că este un pește răpitor să-l apropie puțin, dar altceva, nu.

     În toate vizitele pe care le-am făcut la Restaurantul Oliviers și nu numai la ei ci în toate locațiile Residence, am avut parte de sala-2experiențe extraordinare. Atmosfera intimă, decorul romantic și mâncarea gustoasă au fost de fiecare dată rețeta perfectă pentru o seară reușită. De fiecare dată am plecat acasă fericit și mulțumit. Și seara asta se anunța la fel de frumoasă datorită companiei mele, în primul rând, datorită motivului pentru care eram aici, datorită mâncării excelente și a desertului pe care-l așteptam cu sufletul la gură, dar și datorită personalului care dă dovadă de profesionalism și dedicare. Se vede că la Residence Hotels se pune accentul pe oameni și pe fericire. Da, pe fericire! Pentru că angajații fericiți, fac clienți fericiți. Sau, cel puțin așa am auzit. În cazul nostru a fost adevărat.

sigla-oliviers

*surse foto: oliviers.ro, superblog.eu

                                                   Articol scris pentru Super Blog 2016

Reclame

2 gânduri despre „Doi, sărbătorim trei la Oliviers

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s