Publicat în Super Blog

Blugi pentru mine, gunoi pentru ea

     Mulți s-ar întreba ce caută un om bine îmbrăcat la groapa de gunoi a orașului. Ei bine, și eu m-aș întreba dacă aș vedea pe cineva cotrobăind prin grămezile de resturi. Dar nu mă întreb pentru că știu răspunsul. Cel în cauză nu este altul decât Costică, adică eu. Ce caut printre gunoaie? Blugii mei preferați. Cum am ajuns să îmi caut blugii preferați la gunoi? E  simplu: după ce ne-am mutat împreună, iubita mea s-a decis să intre în curățenia de primăvara. Da, curățenie de primăvară în noiembrie. S-a gândit că am nevoie de o schimbare în garderobă și mi-a aruncat la gunoi toate hainele vechi. Printre care și blugii mei preferați.

     Ce-i face atât de speciali? Faptul că este prima pereche de blugi pe care am cumpărat-o împreună cu ea. Bine, vorba vine împreună cu ea. E cam greu să cumperi ceva împreună cu iubita ta atunci când sunteți la 500 de km distanță unul de celălalt. Așa că eu îi trimiteam câte-o poză prin mesaje, ea analiza și-și dădea cu părerea. Alegeam alta, ea strâmba năsucul… uite-așa până când la una din perechile de jeanși a făcut ochii maaari cât cepele și-a decretat: „În ăștia trebuie să te îmbraci! Ăștia o să te facă sexy!” Și pe ăia i-am ales! Am avut întotdeauna încredere oarbă în sfaturile ei în materie de îmbrăcăminte și cosmetice. Niciodată nu a dat greș cu mine. Bine, îi urmez sfaturile nu doar pentru că știe ce-mi vine bine, ce mi se potrivește ci și pentru că dacă ar fi să merg la cumpărături de capul meu n-aș fi în stare nici să fac diferența între denim și bumbac sau între turcoaz și verde-mentă.

     Întorcându-mă la pantalonii mei cei vechi pe care-i caut cu disperare prin mormanele de gunoi, fac lucrul ăsta pentru că e singura pereche de pantaloni care chiar mi-a plăcut cumlevis s-au așezat pe mine atunci când i-am probat pentru prima dată. Erau singurii pantaloni în care, de fiecare dată când ieșeam pe stradă, reușeam să întorc privirile tuturor fetelor. Cele mai multe complimente adresate fundului meu în blugii ăia le auzisem. Erau o pereche de Levi’s, albaștri. Deși au fost singura pereche de pantaloni care nu mi-a plăcut la momentul respectiv, i-am cumpărat cu ochii închiși pentru că iubita mea a spus că vor fi perfecți. Și așa erau! Iar acum zac printre resturi de mâncare și alte boarfe pentru că duduia s-a decis dintr-o dată că nu-mi mai sunt buni. „Te-ai îngrășat ca un porc!„, mi-a răspuns când am întrebat-o de ce i-a aruncat. „Nu te-ar mai încăpea nici dacă ai merge la sală doi ani neîntrerupți„. De fapt, cred că devenise geloasă pe ei. Cred că se săturase să vadă toate privirile gagicilor întoarse după fundul meu pe stradă. Ori asta, ori caută pretext să meargă la cumpărături cu mine. Așa face uneori. Luna trecută m-a scos din casă pentru că aveam nevoie de slip nou pentru baie ( ea se gândește la mare încă din toamnă) și-am nimerit „din greșeală” în magazinul de pantaloni. Și-a luat o pereche nouă de boyfriend jeans… cică-s la modă printre tinere. Bineînțeles că eu slip n-am cumpărat. Am ajuns la uimitoarea concluzie că articolele de plajă se găsesc numai în sezon.

     Caut de 3 ore deja și nu mi-am găsit blugii. Cu siguranță i-o fi găsit vreun cerșetor și i-a luat. La drept vorbind, nici n-avea cum sa nu-i ia la cât sunt de buni. Eh, măcar o să fie un cerșetor cu fundul sexy… Iar eu, cred că e timpul să renunț. Și-așa că are dreptate duduia, m-am cam împlinit și nu-mi mai veneau. Poate-a sosit timpul să-mi fac o altă pereche de pantaloni preferată…

Articol scris pentru SuperBlog 2016

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s