Publicat în Super Blog

Oups, eroare!

„Click, click…

-Gata, s-a rezolvat.

-Super! Ce-avea? Poate data viitoare reușesc să-l repar singur…

-Eh, nimic grav. O eroare banală aI DI zero(0) Te. (și-a plecat)

După ce a plecat am pus pe hârtie numele erorii… I D I 0 T… și-mi era simpatic puștiul…”

     -Ha haaa! Ce tare bancul! Cât de tare și tupeist, puștiul!

     -Băi, nu râdeți. O fi el banc dar să știi că e foarte real! V-am povestit de colegul nou pe care l-am trimis să caute la raft un cablu wireless de 5 metri? Jumătate de oră a pierdut săracul printre sute de cabluri HDMI, jack, VGA-uri, RCA și cabluri de rețea. Normal că nu l-a  găsit.

     -Băi, ești prost? Cum să nu știe, mă? Cum să nu se prindă că nu există cablu wireless? Ha ha haa!

     -Ei, uite-așa! Ce vrei, avem și oameni de ăștia.

     -Bă, să știi că ai dreptate. Uite, chiar săptămâna trecută mi s-a întâmplat o fază la care nu mai știam cum să reacționez. Să râd sau să plâng. Fiți atenți. Mă sună un prieten foarte nervos că nu îi merge internetul și că ăia de la firma de net l-au luat la mișto. Voia să-i dau numărul de telefon de la ANPC să facă o reclamație. I-am dat numărul de telefon dar i-am zis că trec și eu pe la el să văd dacă pot să-l ajut cu ceva. Să mă uit și eu la calculator, la router, să-i verific puțin setările, cablul de rețea, poate era ceva de la el.

 Ajung la el acasă, în maxim 10 minute. Omul mă primește foarte nervos, înjura de zile mari. Da’ nu mă întrebați pe cine înjura că nici el nu știa pe cine. Ba pe ăia de la firma de net, ba routerul, ba calculatorul…bașca a zis câteva și despre tipul de la magazin, care i-a vândut routerul. Bă, jur că am văzut un firicel de fum cum îi ieșea din urechea stângă! Era foc de supărare. Mi-a zis să mă uit la calculator, să fac ce vreau cu el, dar întâi să mă așez la masă în bucătărie că face o cafea. Laptopul era în bucătărie, pe masă. Asculta omul muzică.

Cât timp m-am dezbrăcat și m-am descălțat l-am intrebat dacă i-au verificat ăia de la firmă cablul de rețea. Mi-a zis că nici nu s-au obosit să vină până la el acasă. Au început să râdă în telefon și i-au închis în nas. (Mda, urâtă situație. Nu e o reacție tocmai profesionistă… merită o reclamație). Cât timp fierbea cafeaua a început să-mi povestească cum voia să-și schimbe și routerul pentru că tocmai își mărise viteza la net și i-au recomandat ăia un router mai performant, că i-au adus cablul cu fibră optică până în casă și are net de viteză dar nu are router care să facă față, dar cum acum se gândea să renunțe de tot la abonament pentru că au râs ăia de el, moment în care mi-am amintit de o campanie aniversară a celor de la conectica.ro care, la împlinirea a 10 ani de activitate, au băgat reduceri masarcher-c7ive la produse în perioada 15-30 octombrie. M-am gândit că ar putea găsi acolo un router wireless foarte bun și la un preț potrivit. Pusesem ochii pe-un router TP Link pentru mine, dar găseam că i-ar fi de folos și prietenului meu, în condițiile date. Mă gândeam că dacă-i rezolv azi problema, poate-l conving să și-l comande de pe site și așa îmi puneam și eu pe comandă routerul ca să prindem transport gratuit.

     -Hai, bă… mai durează mult cafeaua aia? Să ne apucăm de treabă…

     -Stai, frate că merge greu pe aragaz. E vechi, trebuie să-l schimb și pe ăsta. Are toate țevile înfundate, nu mai merge decât pe ochiul mic.

     -Băi, da ai primit câta expressorul cadou, de ziua ta! Smecher, care macină singur… de ce nu faci cafeaua la ăla? Sau l-ai stricat?

     -Nu l-am stricat, frate! Dar nu-l pot folosi. S-a luat curentul de dimineață și de asta fac cafeaua pe aragaz…

     -Ăăăăă….s-a luat curentul, zici? Hmmm… hai că am găsit care e problema cu netul tău. Nu-i de la firmă și nici de la calculator.

     -Serios? Păi ce are, atunci?

     -O eroare aI DI zero(0) Te!

conectica_banneregoogle_saptamanileretelisticii_728x90px

Articol scris pentru Super blog 2016

Reclame

Un gând despre „Oups, eroare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s