Publicat în Super Blog

Visul unei băi cu spumă…

     Unde sunt? Ce-i locul ăsta? Ce-i cu oamenii ăștia? Zici că sunt din 1700. Ce ținute amuzante! Uite-l pe ăsta ce pantaloni de clovn trist are! Ce-o fi cu ei? Sunt pe un platou de filmare? Cum am ajuns aici? Ia staaai! Cand am adormit lucram la…. Nu se poaate! Nu, nu nuuuu! Mașina timpului! Funcționeazăă! Am reușit! Am călătorit înapoi în timp! Repede, să verific pe timeometru să văd unde sunt…..1743, poziționare geografică: Europa, spațiul României, Moldova, Iași, bulevardul Independenței. Care bulevard, nene? Asta-i abia o uliță înfundată. Aaaa, uitee! Mănăstirea Golia! Abia construită acum vreo 80 de ani! Ce frumoasă este!

     Ce prost am fost că nu mi-am luat cu mine aparatul foto. Oare ar fi funcționat în epoca asta? Ar fi supraviețuit călătoriei în timp? Sigur ar fi supraviețuit. Dacă celulele umane au reușit, sigur ar fi reușit și niște bucăți de plastic. Ce bine era dacă-l aveam cu mine… făceam niște fotografii demne de Pulitzer! Eh, asta este! În lipsă de echipament, o să fac niște plimbări prin oraș. Uite, aici ar trebui să se construiască Palatul Culturii. Acum încă mai este Curtea Domnească… Hehe… Moldova Mall… acum, un câmp cu multe căsuțe sărăcăcioase… da, ce-i cu toți oamenii ăștia? Toți se scarpină în cap… Or avea „chiriași” de-ăia? Ia să mă dau mai aproape… mmmmnu. Nu-s chiriași. E mătreață. Toată lumea e plină de mătreață… Oare cu ce s-or spăla pe cap de-au ajuns în halul ăsta? Să-ntreb pe cineva, oare? Offf, ar trebui să-i ajut cumva. Dar cum?

     Aș putea inventa un șampon antimătreață, dar nu am aici nimic ce aș putea folosi. Toate lecțiile mele de chimie sunt inutile fără aparatura necesară. Dacă aș fi avut laboratorul de acasă… Abia peste vreo sută și ceva de ani o să descopere cineva ciuperca Malassezia, care provoacă mătreața. Ar trebui să fie un produs ușor de folosit. Ceva care să nu dea bătaie de cap. Oamenii ăștia nu sunt obișnuiți cu regulile moderne de igienă. Ar trebui să scot un șampon pe care să-l utilizeze de maxim 3 ori pe săptămână…  Dacă aș putea face rost de câteva ingrediente, aș reuși să incropesc o formulă care să-i ajute să scape de probleme… Să vedem: Zinc Pytithione, Octopirox…cu astea ar trebui să scape de ciupercă. Mi-ar mai trebui niște Biocapigen cu care ar trebui să se regleze secreția de sebuum, acid salicilic și dipotassium glycyrrhizate (trebuie să aibă și ceva cu efect calmant; uite-i cum se scarpină, săracii)…niscaiva plante parfumate pentru un miros plăcut…și șamponul ar fi gata! Bine, mi-ar mai trebui încă o grămadă de ingrediente pe care sigur le-aș găsi…sau aș putea găsi ceva înlocuitori naturali.

     Dacă aș reuși, aș fi salvatorul lor! Probabil m-ar numi doctor în frumusețe. Hă hă! Cum ar fi să rămân în secolul 18 și să înființez acum o companie de produse de îngrijire? Probabil aș ajunge cel mai bogat om de pe Pământ! Aș putea crea prima linie de produse dermatocosmetice din țară! Ba din lume, cel mai probabil!

     Off, ar trebui să mă întorc în viitor să îmi aduc toate cele necesare. Chiar vreau să fac ceva pentru oamenii ăștia. Vreau să-i ajut! Auch, începe ploaia… ar trebui să mă adăpos….

     -Ceee….Cee faaaaciii? Îmi bagi dușul în ochi, nu vezi?! Oprește-te! De ce faci asta??

     -Ce-i cu tine, amărâtule? Ai adormit în cadă cu șamponul în cap! Ar fi trebuit să te vezi ce zâmbet tâmp aveai! Ce visai atât de frumos?

     -Să nu mai faci așa ceva niciodată! Visam că lucram la inventarea  mașinii timpului și am adormit. Iar când m-am trezit, călătorisem în secolul XVIII. Acolo lumea era plină de mătreață și voiam să inventez un șampon care să le rezolve problema. Așteptam să acționeze șamponul și de plictiseală m-am apucat să citesc eticheta. Și m-am trezit în Iași, pe la o mie șapte sute și ceva căutând să inventez primul șampon antimătreață…

     -Doaaaaamne! Tu nu ești normal! Adormi în cadă, visezi călătorii în timp și invenții dermatocosmetice! Și mai strângi și sticla aia de șampon la piept de parc-ar fi o comoară! Am impresia că te-ai îndrăgostit de produsele Farmec! Am mai auzit eu oameni care să iubească branduri și produse cosmetice în moduri excesive…dar să adoarmă cu ele în brațe în cadă… Asta-i un lucru total nou pentru mine. Ha ha! Stai să vezi când le-oi povesti fetelor! O să avem motiv să râdem de tine un an de-acum încolo, prințesă! Ha! ha! ha!

     -Dacă o să spui cumva ce-am discutat aici în baie, îți jur că nu te fac parteneră la noua mea companie de produse cosmetice din secolul XVIII!

                                           Articol scris pentru proba 3 din Super Blog 2016

5 gânduri despre „Visul unei băi cu spumă…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.