Publicat în Super Blog

Dragoste cu năbădăi și… lalele

Ce faci Costică, iar dormi la hotel?

     -Mmmda. Se pare că da.

     -Ce-ați mai avut de împărțit de data asta? De ce v-ați ciondănit iar?

     -Mă crezi că nu știu? Și pun pariu că nici ea nu știe. Ne-am trezit brusc țipând unul la celălalt și n-am habar care-a fost motivul.

     -Și acum ce faci?

     -Cum ce fac? Mă duc la hotel să-mi duc geanta și mai târziu vă sun să ieșim în oraș.

     -Păi și ea?

     -Cu ea o să discut mâine după ce ne trec nervii.

     -Da, daaa! Știm noi cum discuți tu mâine cu ea. Flori la domiciliuu!

     -Câte-odată mi-aș dori să nu mă cunoașteți așa bine, băieți!

După câteva ore bune de distracție am plecat la hotel să mă odihnesc. Dimineață la serviciu, în pauza de țigară am început să caut o florărie online. Știam că era cheia spre împăcare. Prietena mea iubește florile mai mult decât orice așa că am căutat să-i cumpăr un buchet imens de lalele. Mi-au trebuit cinci ani și zeci de buchete de flori să țin minte că lalelele erau favoritele ei. Mă gândeam că o dau pe spate dacă o să-i bat la ușă și-o să-i umplu brațele cu un buchet enorm din florile ei preferate. În teorie suna bine, dar cunoscându-mi „podoaba” de acasă, mi-a fost frică să mă înfățișez personal la ușa ei. Știam că dacă nu i-a trecut supărarea de tot, nici toate florile din lume nu m-ar putea salva. Așa că am hotărât să caut o florărie cu livrare la domiciliu.  Dacă e să se lase cu victime, măcar să nu fiu eu ăla! (Îmi pare rău, nenea curier. În război există victime colaterale).

Zis și făcut. Cu o căutare simplă găsesc ce-mi trebuie. O florărie drăguță, de unde pot buchet-multicolor-de-lalele-rjoslr1cyncomanda livrare buchete de lalele în București.  O privire scurtă prin site și sunt convins că e cea mai bună alegere. Buchete de flori de toate felurile aranjate frumos, coșuri,  pachete pentru diferite evenimente, flori în ghivece și chiar posibilitatea de a-ți face singur buchetul în funcție de floarea preferată și numărul de fire dorite. Nu am timp însă pentru un buchet personalizat așa că optez pentru un buchet deja pregătit de ei. La cât de frumos arată totul în poze sunt sigur că am apelat la profesioniști. E unul din puținele magazine  din care poți comanda flori online dintr-o gamă atât de variată. Aleg repede buchetul, selectez mărimea standard, însă revin imediat asupra deciziei și schimb în varianta „De lux”. Nu contează că-s mai scumpe. Sunt mai multe lalele și cu cât sunt mai multe cu atât crește șansa mea să o împac. Încerc să închei comanda, dar îmi dau seama că ceva nu e bine. Mă întorc la comanda floripagină și arunc în coș și o cutie de Raffaello. Sunt preferatele ei și știu că niciodată nu le-a rezistat. Mă întorc la finalizarea comenzii, completez datele (aș vrea să fi avut și un bon de reducere-dar poate totuși e mai bine așa! N-aș vrea să afle că i-am luat flori „la reducere” că ar fi mai rău!) și plasez comanda. Bine că e livrare gratuită! Oricum n-ar fi costat foarte mult, cred. Mă întorc la muncă afișând pe figură cel mai tâmp zâmbet pe care-l aveam în dotare. Mi-o și imaginam mută de uimire când primea buchetul de lalele din mâinile curierului.

 

Pe la amiază vine și mult așteptatul telefon:

-Aloo…

     -Ai impresia că mă poți îmbuna cu câteva flori cadou? Crezi că mi-ai înmuiat inima cu două-trei lalele? Prietene, te înșeli!

     -Iubito, știm amândoi că te-ai topit din clipa în care ai deschis ușa și ai văzut buchetul de lalele. De ce încerci să te prefaci nervoasă?

     -Uhhhh! Te urăsc! Urăsc faptul că mă cunoști atât de bine și știi cum să mă faci să mă topesc după tine! Diseară vii acasă! REPEDE!

     -Bine, iubire, vin. Acum, trebuie să închid. Vine șeful și n-am terminat raportul de final de lună. Te pup, pa!

În drum spre casă trec iarăși pe la florărie. De data asta nu găsesc lalele dar aleg cu grijă un trandafir galben. Singurul compromis pe care știu că l-ar face în lipsa lalelelor. DSCN6487Ajung acasă unde ea mă aștepta cu cina pregătită, cu cele 35 de lalele împărțite în 5 vaze, împrăștiate prin bucătărie și cu gura plină de bomboane Raffaello. Mă uitam la ea uimit și vedeam un copilaș de patru ani fericit și împlinit. Ochii îi sclipeau de bucurie iar obrajii murdari de făină o făceau să arate ca o mică Cenușăreasă minunată. Am luat-o în brațe și am sărutat-o după care am întrebat-o:

-Tu mai știi de ce ne-am certat?

     -Nu, și nici nu are importanță! Important e că tu ești aici, cu mine. Important e că am primit azi cele mai frumoase flori din lume și important este că te iubesc!

     -Bine, atunci… dar dacă mă iubești, de ce ne mai certăm?

     -Pentru că după ceartă, primesc lalele! Și eu iubesc lalelele!

 

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016!

 

 

 

 

 

5 gânduri despre „Dragoste cu năbădăi și… lalele

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.