Publicat în Super Blog

Premii de vacanță, pentru vacanță

     -Bună dimineața, dragi prieteni! Vine primăvara! În toată țara se înregistrează temperaturi de peste cinsprezece grade, timpul este perfect pentru o ieșire în aer liber sau, de ce nu, pentru  vacanțe!

     -Și dacă tot vorbim despre vacanțe Bogdan, hai să le spunem ascultătorilor noștri despre următorul concurs pe care îl lansăm azi împreună cu prietenii noștri de la Vacanțe speciale- CND Turism.

     -Da, Andrei. Voiam să las vestea pentru după publicitate, dar dacă tot ai adus vorba, hai să facem anunțul. CND Turism împreună cu Radio Pic-Poc -ăștia suntem noi :), lansează o provocare pentru ascultătorii noștri. Este vorba de o campanie de promovare a turismului intern inițiată de cei de la Vacanțe speciale. Ce trebuie să facă ascultătorii noștri? Simplu: Pe pagina noastră de Facebook, în secțiunea „Concurs CND Turism” trebuie să încarce o fotografie reprezentativă pentru un concediu pe care l-au petrecut în România cu o descriere cât mai frumoasă a peisajului. Câștigătorul va fi ales prin jurizare și premiul va fi o vacanță de 4 zile în orice destinație turistică disponibilă pe site-ul Vacanțe speciale.

     -Ce vreau să spun, Bogdan este că apreciez foarte mult faptul că o firmă de turism își face timp pentru promovarea turismului românesc. Sunt multe companii de profil care atrag cu oferte turistice de nerefuzat, dar puțini sunt aceia care încearcă să dea și ceva înapoi țării. Si ce mod mai potrivit de a da înapoi se putea găsi decât promovarea turismului autohton!? Un mare like pentru prietenii noștri! Practic, aș putea spune că ăsta o să-mi fie like-ul zilei, că tot vorbeam mai devreme despre asta.

     -E foarte corect ce spui tu, Andrei. Mă uit acum pe site-ul CND și văd că au și ei o mulțime de oferte pentru destinații de vacanță externe. Circuite turistice în Europa, cu autocarul sau cu avionul. Însă ei au preferat să promoveze vacanțele acasă, în frumoasa noastră țară. Nu putem decât să apreciem o asemenea acțiune!

    -Exact! Și pentru că îmi place extrem de mult propunerea lor, voi profita și eu de ocazie și voi fi primul care preia „leapșa” pe care au lansat-o ei. O să vă povestesc despre cel mai frumos concediu pe care l-am petrecut în ultimii cinci ani. Prinsesem pe ultima sută de metri o ofertă de vacanță în Bucovina. Nu mai fusesem în zonă niciodată și am zis că trebuie să ajung. La Popasul Turistic Bucovina am fost întâmpinat de gazde cu brațele deschise. Niște oameni simpli, zâmbitori, cu o energie pozitivă care pur și simplu te golesc de orice gânduri rele. Despre peisaj ce pot să zic? O zonă liniștită, înconjurată de păduri, departe de civilizația orașulVacanteSpeciale.ro-Romania.pngui dar totuși destul de aproape. Vreo 22 de km de la Rădăuți. Oriunde priveai rămâneai mut de uimire. Un colț de țară încă neatins de tăietorii de lemn, de cocalarii cu merțane și semințe-n colțul gurii, o regiune binecuvântată!  Ne-am cazat frumos și ni s-au prezentat activitățile pe care urma să le avem în perioada ce urma. Giuvaerele Bucovinei: mănăstirile Sucevița, Moldovița, Voroneț, Humor și Arbore erau cele cinci drumeții pe care urma să le facem în cele șapte zile de vacanță.

     Pe rând, am mers către fiecare mănăstire. Drumul până la lăcașurile de cult era desprins parcă din cataloagele Discovery. Un rai al fotografilor de peisaje feerice! Pe unde ajungeam, toată lumea era zâmbitoare, binevoitoare. Nicăieri nu zăreai umbră de ură în privirile lor. M-am oprit în dreptul unei case țărănești lângă o fântână, să beau apă. Gazda a strigat la mine din pridvor să aștept că-mi aduce o cană să pot bea frumos! A venit la mine, mi-a zâmbit și mi-a zis: „Maică, pe lumea asta niciodată să nu întorci spatele cuiva care-ți cere o gură de apă. Bea! Bea că-i apă bună! Vine tocmai din munte! E curată, nu ca apa de la oraș!” Am privit-o în ochi, am reușit să-i spun un „sărut mâna” și am sorbit cu poftă apa din cană. Era, într-adevăr cea mai bună apă pe care o băusem până atunci.

     Cel mai impresionant a fost pentru mine când, la intrarea în curtea mănăstirii Voroneț toată lumea admira zidurile impunătoare care înconjoară lăcașul de cult, numai eu butonam de zor telefonul mobil. Un bătrân care stătea la soare pe o bancă și citea s-a ridicat, s-a apropiat de mine și mi-a zis: ” Nu ai nevoie de ăla în mănăstire. Dumnezeu nu te caută pe mobil” Aproape am plâns când am realizat ce prostie făceam! A fost nevoie de dojana unui bătrân să realizez că în viață sunt momente când trebuie să uiți de tehnologie, să ridici ochii din telefon sau tabletă și să admiri minunile lăsate de oameni pe Pământ!

     Vă mai spun doar câteva cuvinte despre mâncarea de acolo. Bucate tradiționale, care sunt atât de delicioase încât merită să renunți la orice dietă pentru ele! Am mâncat acolo cei mai buni hribi cu smântână și mămăliguță! Doamne! Zici că le-au gătit în Rai! Tot acolo am mâncat pentru prima dată în viața mea păstrăv în cetină care este un deliciu gastronomic. Cât despre desert… am mâncat niște plăcinte poale-n brâu de m-am simțit ca în poveștile lui Creangă. Și dacă ajungeți vreodată acolo, să nu ezitați să cereți afinată! E cea mai bună băutură pe care-o puteți încerca vreodată! Vă jur!

     -Bine, Andrei. Acum trebuie să te oprești. Nu de alta dar trebuie să schimbăm mixerul la cum îmi plouă în gură! E clar! Oamenii trebuie să viziteze Bucovina. Atât de frumos ai vorbit încât eu ți-aș da ție premiul pe loc! Dar zic să îi lăsăm și pe ascultătorii noștri să ne povestească experiențele lor din vacanțele românești.

     -În regulă, dragi prieteni. Vă așteptăm, așadar, poveștile minunate pe pagina noastră de Facebook. Nu uitați, premiul este o vacanță de 4 zile spre orice destinație autohtonă doriți voi din lista celor de la Vacanțe speciale! Vă lăsăm acum în compania unei melodii care este în ton cu concursul nostru de azi.

 

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog2016

11 gânduri despre „Premii de vacanță, pentru vacanță

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.