Publicat în Super Blog

Desenul animat să fie lege!

-De ce să aprobăm legea  ca în școala primară să introducem o oră pentru animații?

-Pentru că în zilele noastre copiii au uitat de copilărie. Acum au toți telefoane, tablete, laptopuri și jocuri violente. Desenele animate nu mai fac parte din distracția lorSurfsUp-300x181 de zi cu zi.

-Și cum crezi că o să-i ajute o oră de desene animate? Ce beneficii ar avea dacă se uită la „Cu toții la surf„, de exemplu?

-Haideți să vă povestesc pe scurt cum m-a ajutat pe mine treaba asta. Când eram micuț am învățat punctualitatea  datorită desenelor animate. Cum începea „Mihaela” eram toți în casă. Știam că dacă întârziam pe-afară pierdeam porția de desene.
-Punctualitatea o pot învăța și altfel…
-Mai târziu, când am crescut, mă uitam la Captain Planet. Planetarii mi-au făcut cunoștință cu ecologia și am învățat că aruncând hârtiile pe jos sau jucându-mă cu focul făceam rău mediului înconjurător. Datorită lor am înființat patrula planetarilor și mergeam în fiecare sâmbătă dimineață să strângem gunoaiele aruncate pe străzi în jurul blocului.
-Da, dar azi avem disciplină specială care învață ecologia…
Dexter's_Laboratory_title-Domnule Ministru, vă aduceți aminte desenele cu Laboratorul lui Dexter? De acolo am prins pasiunea pentru experimente și invenții. După fiecare episod încercam câte ceva în baie. Dizolvam detergentul în apă rece, apoi în apă caldă să văd la ce temperatură se dizolvă mai repede, încercam să conectez fire și diode ca să inventez aparate noi pentru joacă sau combinam  substanțe prin casă doar-doar provocam vreo reacție . Cel mai mare succes l-am avut cu bicarbonatul cu oțet. Ăla a fost un real succes!
-Da, dar copiii au acum ore de fizică sau chimie distractivă. Pot face astea în medii controlate.
-Așa e, domnule. Dar nu ați înțeles esența. Desenele ne îndemnau să dorim să facem lucrurilea astea. Învățam din ele, distrându-ne, jucându-ne. La școală se învață. E știut. Orice copil asociază orele de școală cu învățarea forțată. Dar dacă le-am pune desesmurfs-300x169ne animate pentru o oră și apoi i-am provoca să pună în practică ce au învățat din episodul respectiv, într-un mediu controlat, bineînțeles…nu credeți că altele ar fi rezultatele?
Și cel mai important, copiii ar învăța să râdă! Ați observat cât de încruntați sunt copiii noștri în fața televizorului? Un episod din Strumpfii, de exemplu poate face minuni.

-Foarte bine! Legea va fi supusă plenului mâine dimineață! Succes!

Empire*surse foto Strumpfii& Cu toții la surf: empirefilm.ro

*sursa foto Laboratorul lui Dexter: Wikipedia

                               Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016

 

 

Reclame

Un gând despre „Desenul animat să fie lege!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s