Publicat în Super Blog

Friends cu Diego

     -Încă puțin, un pas, înca unul, nu trișa… ok, gata. Poți să te uiți.

     -Ce… ceee…  ce-ai fă…Unde suntem? Ce-i asta? Dumnezeule! E…

     -Nu-ți place?

     -Ba daaa!! E minunaaat! E…. e exact apartamentul din Friends! Dar… dar… dar… cum? Ce? Când?

     -Când am cumpărat apartamentul mi-am dat seama cât de mult seamănă cu apartamentul ăla. Așa că am căutat peste tot materiale ca să îl fac să arate exact la fel.

     -Dar… aici era un perete! Și geamul ăla… acolo nu era geamul ăla! Era ușă și un geam minuscul!

     -Ăă, da. A trebuit să fac și ceva demolări. Am cheltuit mai mult decât aș fi vrut dar cred că pentru rezultatul ăsta a meritat fiecare leu dat.

     -Cum ai reușit?

     -Am avut ceva ajutoare. Colegii de la muncă au fost șefi de șantier la demolări, eu m-am ocupat de reconstrucție, Ana a văruit, Paul de la tine de la muncă s-a ocupat de tâmplărie și mama s-a ocupat cu hrănirea muncitorilor. Însă cel mai greu a fost să mobilez și să decorez spațiul să arate exact ca originalul.

     – Chiar, unde ai găsit parchetul, draperiile, chiar și covorul?!

     -Ohooo! Să le găsesc pe astea mi-a fost cel mai greu! A fost un proiect pe cât de frumos, pe atâta de ciudat și de stresant. Am dat însă peste niște oameni super faini dintr-un magazin de-aici de-aproape. Diego îi zice. Am găsit la ei tot ce-am avut nevoie. Am avut și cu ei niște peripeții… În prima zi când am intrat la ei m-au primit ca pe un musafir. O cafeluță, o vorbă bună și ne-am pus la vorbă. I-am lăsat mască din primul minut când le-am spus că vreau un parchet care să imite linoleumul. Au zis că au auzit de oameni care folosesc linoleum care să imite parchetul. Dar invers, pentru ei era o premieră.

parchet

     Când le-am arătat poza cu apartamentul au zis că de departe sunt cel mai ciudat client pe care l-au avut. Dar mi-au promis ca vor face tot ce le stă în putință să îmi găsească cele necesare. Surpriza cea mai mare a fost atunci când pe lângă mostre de parchet mi-au adus și pentru draperii și pentru covorul din fața canapelei. Nu este un model chiar ca ăla din film, dar putem să-l învechim puțin, a glumit tipul de acolo. Oamenii ăia sunt chiar profesioniști. Adevărați consilieri în materie de amenajări. Când mă chinuiam să aleg o galerie pentru noua draperie, uitându-se la poza mea, tipului i-a venit o idee genială! Hai să-ți arăt. Întoarce-te!

     -Oauuu!! Cărămidă! Aproape la fel ca în film! Dar, cum?

     –Tapet! I-a venit ideea să pun tapet pe peretele ăla și mi-a arătat modelul ăsta pe caretapet l-am și ales. Când i-am spus că am de gând să fac o copie fidelă a dulapului de bucătărie din film, mi-a sugerat chiar și ce lemn să folosesc pentru o îmbinare perfectă a culorilor. Nu-i așa că-i superb?

     -Ooo, da! Nu este exact ca în film, dar să știi că arată mult mai bine. Îmi place la nebunie! Oau! Până și blatul e același! Și draperia de la geamul bucătăriei! Iub, te-ai întrecut pe tine însuți! Când m-ai rugat să te las pe tine să renovezi apartamentul am crezut că o să trebuiască să-l vindem la jumătate din preț după ce termini cu el. Dar uite că i-ai adăugat mai multă valoare decât ar fi putut să-i adauge oricine! Dar, de unde-ai făcut rost de mobila asta?

     -Nici nu știi cât am umblat după ea! Toate târgurile de mobilă veche, toate site-urile, toate magazinele și toate atelierele de mobilă le-am luat la control. Am găsit într-un final tot ce aveam nevoie. Mai greu a fost cu televizorul pentru că nu mai există de-alea vechi cu tub și cu afișul din spatele lui. Dacă pentru televizor am făcut o excepție și am cumpărat unul nou, modern, pentru afiș am găsit un student la arte care stă la 2 blocuri mai jos. Nu i-au trebuit decât o poză și o săptămână de muncă pentru ca noi să ne bucurăm de casa Monicăi în cele mai mici detalii. A, încă ceva. După ce am cumpărat draperiile mi-am dat seama că nu are cine să mi le facă. Au fost destul de drăguți să-mi ofere ei serviciul de tivire. Când am vrut să le plătesc au spus că nu e necesar. Că e un serviciu oferit gratuit clienților lor. Ba chiar mi-au adus toate materialele acasă foarte ieftin. Mai ieftin decât aș fi plătit la un particular.

     -Iuuub! Nici nu știi cât de fericită m-ai făcut! Sunt în al nouălea cer! O să-mi chem toate prietenele în weekenduri și o să stăm pe canapeaua asta să ne uităm la Friends!

     -Da, știu. Dar am și o veste proastă să-ți dau. N-am reușit să-ți fac rost de un vecin care să semene cu Joey care să vină să-ți golească frigiderul și să se facă comod pe canapeaua ta.

     -Offf, măi iuuub! Și chiar mă întrebam când urmează cea mai mare surpriză… Mă așteptam ca din moment în moment să se deschidă ușa și să intre dragul de Joey…

friends

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016

*surse foto 1 și 2: diego-romania.ro

*sursă foto apartamentul din Friends: wikipedia (Friends/ Monica’s appartment)

Reclame

3 gânduri despre „Friends cu Diego

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s