Publicat în Super Blog

Nu lăsați femeile la cumpărături de aspiratoare!

     De când m-am mutat cu prietena mea am stabilit să împărțim sarcinile zilnice. Ea spală vasele, eu mătur; ea face patul, eu curăț cartofii; ea face micul dejun, eu pranzul, cina și următoarele șaișpe mese din zilele următoare.

     Într-una din zile, draga mea duduie s-a gândit să-mi facă munca mai ușoară și să mă surprindă. Așa că s-a decis să pensioneze vechiul meu aspirator manual „Ileana” (adică mătura) și să cumpere un aspirator pentru a-mi eficientiza activitatea de curățenie.

Zis și făcut, s-a aruncat în primul magazin, după cum îi este obiceiul și a ales cel mai frumos aspirator ROȘU pe care-l găsise într-o promoție. Cum a ajuns acasă l-a băgat în teste. S-a apucat să aspire prin toată casa. Însă, la scurt timp, activitatea i s-a întrerupt brusc și eu m-am trezit la muncă, în mijlocul unei ședințe, cu un apel de la ea:

„-Ce faci?”

„-Bine, la muncă. Sunt într-o ședință. Pot să te sun mai târziu?”

„-Nu, am o urgență. S-a întâmplat ceva acasă. Poți veni mai devreme?”

„-Ce e? Ce s-a întâmplat?”

„-Nu pot să-ți spun. O să râzi de mine. Vino acasă mai repede! Te roooog!”

     Mă uit spre oamenii din sala de ședințe, mă scuz si ies pe ușă val-vârtej. Mă urc în primul taxi și gonesc spre casă la duduia care m-a pus pe jar în ultimul hal cu telefonul ăla. Mă gândeam ce ar fi putut să facă de data asta. A incendiat casa? A inundat livingul? Sper că nu mi-a dărâmat noul televizor. Doamne! S-o fi împiedicat iar de cablul de la laptop și mi l-a făcut zob? Sper că nu. E deja al treilea pe anul ăsta!

     Intru în casă și înlemnesc. În livingul cel frumos amenajat, un nor de praf dens mai ceva ca smogul englezesc, iar ea, în fund în mijlocul livingului, culegea un munte de gunoi de pe jos cu fărașul și cu o pensulă lată pentru vopsea.

     „-Ce… ce-ai făcut? Ce s-a întâmplat aici? Ce-i cu mizeria asta? De unde-i fumul ăsta?”

     „-Nu e fum. E praf. Nu mă certa, te roog! Am făcut o prostie.” și începe lăcrimeze acolo, in mijlocul covorului nostru cel nou, inecată în praf.

     M-am așezat în genunchi în fața ei și am început să strâng mizeria căutând din priviri un20150428_121622 indiciu care să mă lumineze. Nu mi-a luat mult până am dat cu ochii peste „cauza” dezastrului. Într-un colț, zăcea mort un aspirator făcut praf. Mă ridic, merg la el să mă uit și mă crucesc. Sacul era explodat mai ceva ca un bob de popcorn, o grămadă de mizerie în motor iar filtrul de evacuare nu mai exista. În locul lui, o pânză groasă de gunoi care se prinsese în grilele de plastic ale carcasei aspiratorului.

     „-Ce s-a întâmplat aici? Ce-i cu aspiratorul ăsta?”

     „-Am vrut să-ți fac o surpriză și am cumpărat un aspirator ca să nu te mai chinui toată ziua cu mătura aia blestemată. Și când am ajuns acasă am vrut să-l probez, să văd cum funcționează. Dar nu știu ce s-a întâmplat că de-odată am auzit o explozie și s-a ridicat norul ăsta de praf. Am apucat să îl scot din priză abia după ce a început să sune ca o râșniță proastă de cafea. Îmi pare rău.”

     „-Offf, bleguțo! Nu te mai scuza atât! Ia să văd ce s-a întâmplat. Uite, ai aspirat din greșeală un holșurub care a perforat sacul. E cam distrus aspiratorul ăsta. Hai, lasă că nu-i mare bai. Hai să luăm altul.”

     „-Eu nu mai merg în magazin să iau altul. Ce-or zice oamenii ăia când mă văd cumpărând al doilea aspirator într-o singură zi? Du-te tu!”

     „-Nu-i nevoie să mergem în magazin. Căutăm ceva online și comandăm. Uite, o să luăm de pe magazinul MarketOnline.ro. Am mai cumpărat de la ei chestii pentru casă. Sigur găsim ceva interesant și de data asta.”

     Deschid netul, intru pe site și dau o căutare pentru oferte de aspiratoare. Zeci, sute de modele mi se afișează și încep să sortez. Nu vreau aspirator cu sac (ultimul a încetat din viață subit după o întâlnire cu un holșurub), filtrare hepa, ca să nu elimine praf foarte mult20160301_141424 în casă, ceva mai mare, mai robust ca să fiu sigur că duduia nu o să mai fie tentată să o facă pe gospodina, ah, uite! Cred că am găsit ce-mi trebuie. Filtru hepa și filtrare prin apă, aspirator profesional, recipient de 15 litri și, foarte important, aspirare umed/uscat pentru cazul în care duduia totuși vrea s-o facă pe-a gospodina și se gândește să aspire prin baie sau ceva de genul. Aspiratorul găsit este un Rohnson Aquatech 144, un aspirator profesional care nici nu consumă foarte mult curent (este în conformitate cu legislatia nouă cu privire la consumul aparatelor de curătare), dar este totuși destul de puternic ca să aspire chiar și părul de animale. Cel mai20160301_141347 îmbucurător a fost pentru mine faptul că, pe lângă filtrul hepa care retine peste 99.9975% din particulele de praf și alergeni, filtrarea se face și prin apă. Asta însemnând că în casă va elibera doar aer curat. Praful și mizeria vor fi reținute în recipientul de apă care poate fi golit foarte ușor și curățat.

„-Ce are aspiratorul ăsta atât de special? De ce îl vrei fix pe ăsta? E urât!”
„-Iubito, eu nu aleg aspiratorul pentru că e roșu și frumos. Eu îl aleg pentru că e bun.”
„-Pai ce are atât de special față de ăsta de aici, pe care l-am luat eu?”
– „În primul rând, filtrul. Ăsta de aici are un filtru din pâslă, prin care trece praful. Mai ții minte cum strănutai când măturam? Ei, la fel ai fi pățit și cu aspiratorul ăsta chiar dacă nu îl stricai. Filtrul de la aspiratorul ales de mine este special conceput ca să rețină mult mai multe particule de praf. Asta înseamnă că nu o să mai strănuți și nici nu o să mai ștergem praful atât de des ca până acum. Și în al doilea rând, poate fi folosit și pe umed și pe uscat. „

     Comand, plătesc și mă întorc spre iubita mea care, de peste umărul meu privea minunată pagina cu multitudinea de oferte din care putea alege.

     –„Ia spune, pe site-ul ăsta sunt și produse pentru femei? Plăci de păr, ondulatoare, epilatoare și altele de-astea?”

     –„Iubire, tocmai ți-ai cheltuit porția de bani de cosmetice și aparate de înfrumusețare pe 3 luni. Ești sigură că vrei să te uiți după așa ceva pe site?”

logo_marketonline_mic1

*Surse foto aspiratoare și filtru: arhiva personală.

Acesta a fost primul articol scris pentru competiția Spring Superblog 2016

 

 

24 de gânduri despre „Nu lăsați femeile la cumpărături de aspiratoare!

      1. fie vorba intre noi, il gasesti cam la orice magazin de electrocasnice. Eftin! :)) Cu alte cuvinte, nu-i neaparat sa-l castigi amu’ :)) Lasa-l mie! :))

        Apreciază

      2. Ba da: tu ai ințeles, ca și mine, că o să câștig aspiratorul! 😆 (Asta am spus tutoro, poate i se face milă cuiva și m-l dă! :-)) )

        Apreciază

      3. Voi nu pricepeti ca este al meu? Am 2 in burtica iar cand vor iesi afara voi avea nevoie de o minune la curatenie.
        Sau va angajez pe voi 😉

        Apreciat de 1 persoană

  1. Irina si Georgiana, asta e manipulare prin sensibilizare :)) O sa ti se nasca ghemotocii sughitand la cat i-ai pomenit la inceputul asta de Spring SuperBlog :)) Minunea de care or sa aiba nevoie dupa ce se nasc esti tu ca mama, nu un amarat de aspirator 😛 Chill out ! :))

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.