Publicat în Super Blog

Sofia „Sparge-tot”

-Pssst… Costy, fii atent. Iar a venit blonda aia care pleacă cu fața de masă!

-Care, mă?

-Aia de care ți-am povestit că de câte ori se ridică de la masă pleacă cu tot cu fața de masă și tot ce e pe ea. Fii atent! A terminat cafeaua, i-a dus Cosmin nota și e pe punctul de plecare. Să vezi ce circ face iar!

Blonda se ridică și la primul pas făcut fața de masă i se agață de picior. Toate obiectele de pe masă cad jos făcându-se țăndări într-un mare zgomot. Toate privirile din bar se opresc asupra ei curioase. Ea, roșie la față, se uită spre noi și își cere scuze din priviri. Toți colegii mei se țineau de burtă pe sub bar și se înnecau în râsete. Numai eu am fost prins nepregătit și privirea ei disperată s-a întâlnit cu a mea, șocată de ceea ce văsusem. M-am deplasat spre ea ca să strâng mizeria făcută când ea a început:

-Vai, îmi cer mii de scuze, nu știu ce e cu mine! Sunt atât de nepricepută, atât de neîndemânatică! Mi-e rușine! De fiecare dată pățesc la fel! Promit să plătesc tot ce-am stricat!

Aplecat sub masă ca să strâng cioburile făcute, privirea mea se oprește asupra picioarelor ei. Lungi și frumoase, niște glezne perfecte, sănătoase, tinere. O pereche de picioare de care orice femeie ar fi mândră și de care orice bărbat s-ar îndrăgosti pe loc! Cu toate astea, neîngrijite. Domnișoara cea frumoasă cu picioarele zvelte de căprioară avea un secret rușinos. Nu cunoscuse epilarea. Picioarele ei erau numai țepi, ca atunci când noi, bărbații avem barbă de 2-3 zile.

Cineva trebuia s-o ajute cumva și m-am decis să fiu eu ăla. Nu sunt vreun bun samaritean dar fata e frumoasă. Ochii ăia verzi mă înnebunesc iar părul blond e una din slăbiciunile mele. Iar despre picioare… ei bine… picioarele alea sunt cele mai frumoase pe care le-am văzut în ultimul timp! Și am tot văzut picioare!

-Lăsați, domnișoară, nu trebuie să plătiți nimic. De data asta o să acopăr eu pagubele.

-Vai, sunteți amabil Cum pot să vă mulțumesc?

-Păi, ce spuneți de o cafea mâine?

-Nu știu ce să spun… mi-ar face plăcere dar…

-Fără obligații, promit! Doar o cafea la care să povestim, să discutăm. Atât! Dați-mi numărul de telefon să vă sun mâine să vă spun unde ne vedem. Ora 12 e bună?

-Da, e perfect. Uitați. Vi-l scriu aici. La revedere, pe mâine!

-Ce-ai vorbit cu ea, nebunule?

-Păi, ce să vorbesc? I-am spus să fie mai atentă data viitoare că ne lasă fără veselă.

A doua zi, merg la barul unui prieten bun și-i trimit un sms ca să știe unde trebuie să vină. După aproape jumătate de oră de așteptare intră pe ușă domnișoara cea blondă și mă caută din priviri. Mă ridic de la masa mea și îi fac un semn cu mâna. Mă vede, vine spre mine și spune:

-Ai ales o masă goală, ai vrut să nu agăț nimic? E un gest frumos. Îmi pare rău că sunt atât de neîndemânatică! Nu știu ce să mă mai fac…

-Bună! Nu, nu ești neîndemânatică. Se poate întâmpla oricui. Hai, așează-te! Cafea dublă cu lapte, două pliculețe de zahăr brun și frișcă, nu?

-Da, mulțumesc. Nu știu cum să îmi cer scuze. Mă simt penibil…

-Hai, lasă. Uite pentru ce te-am rugat să vii aici. În primul rând pentru că ai vrut să te revanșezi pentru dezastrul de ieri, apoi pentru că îmi place foarte mult de tine… dar, cel mai important, te-am chemat aici pentru că știu ce trebuie să faci ca să nu mai agăți toate fețele de masă pe unde treci.

-Oau, ce tare! Ce trebuie să fac?

-Uite, eu nu sunt doar ospătar. Lucrez cu jumătate de normă la un salon de înfrumusețare. Fac epilări definitive. Când m-am aplecat să strâng cioburile de lângă masă, ieri, am observat nu doar picioarele tale foarte frumoase ci și altceva. Tu folosești lama pentru picioare, nu?

-Ăăăă…. nu mă simt în largul meu să discut treburile astea cu tine. Îmi pare rău…

-Îmi cer scuze. Ce am remarcat eu este că folosești aparatele de ras cu lamă pe picioare. Și de asta, la câteva zile părul tău devine aspru și tare. De asta agăți totul pe unde mergi. E suficient să se atingă materialul de piciorul tău că se prinde de el ca un scaiete.

Eu am soluția pentru tine. Și nu este neapărat nevoie să mergi la salon. Ai putea să scapi de situațiile astea pentru totdeauna.

-Uite ce e, nu am veni aici ca să mă faci să mă simt mai prost decât mă simt deja. Am crezut că ești un băiat drăguț dar văd că tu m-ai chemat aici ca să faci mișto de mine. Așa ceva nu se face!

-Iartă-mă, nu asta mi-a fost inten…..

Nu apuc să termin vorba din gură că Sofia se ridică brusc de la masă și se îndreaptă spre ieșire. Dar în graba ei, trece pe lângă o masă pe care era pus un frumos buchet de flori într-o vază, agață fața de masă și într-o secundă toate florile sunt făcute praf cu tot cu vază pe jos! Ea rămâne înmărmurită cu ochii la vaza distrusă. Mă ridic în viteză de la locul meu și alerg spre ea. Mă pun în genunchi să strâng mizeria după care ea începe:

-Îmi pare rău! Nu știu ce să mă mai fac! Nu mai suport!

Ridic privirea spre ea, îi întâlnesc ochii în lacrimi o strâng de mână și îi spun:

-O să fie bine. Hai înapoi la masă. Nici nu ai terminat cafeaua. Hai, lasă-i pe băieți să strângă aici. Nu-ți face probleme. Plătesc eu stricăciunile.

Mergem înapoi la masă și după cinci minute de tăcere totală, ridică privirea din ceașca de cafea și spune:

-Bine, te ascult. Spune-mi cum pot scăpa de blestemul ăsta! M-am săturat să mă fac de rușine peste tot! E timpul să schimb ceva!

-Bun, mă bucur că te-ai hotărât. Uite ce-o să facem. Mergem la mine la salon. Și așa că azi nu sunt clienți, nu am nicio programare. O să-ți arăt cea mai nouă și mai tare metodă de epilare. O să-ți explic acolo totul. Mergem?

-Mergem.

Ajunși la salon îi arăt jucăria mea preferată. Micul meu epilator IPL cu care scap zilnic femeile și bărbații de părul nedorit. Îi explic repede tehnologia epilatului cu lumină intens pulsată, îi spun că un asemenea epilat are efecte de cel puțin șase luni și că rezultatele sunt spectaculoase. Piele fină și catifelată pentru mai mult timp decât prin orice altă metodă de epilare și îi arăt câteva poze proprii cu clienți epilați. Înainte și după.

-Mie mi-e rușine să fac asta la salon, în public! Oricât de frumos sună ce-mi spui tu, nu mă simt în stare să fac asta. Nu sub ochii unor necunoscuți.

-Nu e nicio problemă! În ultimii ani tehnologia asta a evoluat așa mult încât operațiunea asta o poți face acasă, în confortul locuinței tale. Au apărut pe piață epilatoare IPL pentru uzul personal. Sunt foarte ușor de utilizat iar rezultatul este mai mult decât spectaculos. Minim 6-7 luni în care picioarele sunt fine și catifelate. Și e valabil pentru orice parte a corpului.

-Cum funcționează aceste aparate? Nu sunt periculoase?

-Nicidecum. Funcționează pe bază de impulsuri luminoase care distrug firele de păr existente și forțează oarecum rădăcinile să nu mai hrănească noile fire. Astfel se împiedică apariția de noi fire după epilare. Bine, e nevoie de mai multe ședințe de epilare, în funcție de tipul de piele și de păr. De asta ți-am recomandat un epilator pentru acasă.

silk-n-glide-epilator-300kUite, ție ți-aș recomanda un aparat de epilat cu 300.000 de impulsuri. Asta înseamnă că nu vei avea nevoie să schimbi consumabile la el o perioadă foarte îndelungată.

-Oau! Ce tare! Mi-e rușine că eu, ca femeie nu știu lucrurile astea și a trebuit să le învăț de la un băiat. Mulțumesc! Cum aș putea să te răsplătesc, din nou?

-Știu cum. Cumpără-ți aparatul, folosește-l și, dacă o să fii mulțumită de rezultat, mă suni să ieșim la o altă cafea. Și promiți că-mi dai voie să-ți mângâi gleznele.

-Ești dulce! Uite, ca să nu aștepți prea mult până atunci, îți dau o parte din răsplată acum. Închide ochii.

-Oau! A fost cea mai dulce sărutare și cea mai senzuală din câte am primit!

-Și asta nu-i tot! Când o să te sun să te invit la următoarea cafea, o să primești mai multe ca asta.

-Uuu! Asta-i o promisune de întâlnire romantică?

-Dacă nu te deranjează… Hai ca plec. Merg să-mi comand epilatorul ca să scap de agățat fețe de masă și de plătit pagube…Ne auzim la un telefon. Te sărut!

……………După o lună……….

-Băieți! Alertă! „Sparge-tot”la masa șase! Fiți atenți că se ridică în 5 minute maxim!

-Faceți pariu cu mine că de data asta nu mai sparge nimic?

-Du-te, mă De fiecare dată când a venit aici a spart tot de pe masă! O face și acum! Fiți pe fază!

-Bă, eu zic că nu agață nimic. Fac si pariu dacă vreți.

-Bine, mă! Facem! Pe cât?

-Ce ziceți de…ciubucul pe o săptămână, de fiecare?

-Băi, ești nebun? Asta înseamnă aproape zece milioane!

-Vă este frică? Hai că ridic miza. Nu doar că nu agață nimic ci o să vină și direct la mine și o să mă lase să-i mângâi gleznele.

-Bă, pentru un asemenea pariu merită să ne prindem! Bine, mă! Șpaga pe o săptămână!

Într-un minut, domnișoara „Sparge-tot” cere nota și plătește. Apoi se ridică grațios de la masă, în deznădejdea colegilor mei care așteptau dezastrul, se îndreaptă spre mine, ridică piciorul stând pe un scaun și…

-Scuză-mă, ai putea să-mi prinzi breteaua de la sandală? Mi s-a desprins cât am stat la masă și nu prea pot să mă aplec. Ești drăguț să mă ajuți?

-Sigur! Poftim, e gata, strânsă. Ce picioare fine ai! Sunt proaspăt epilate?

-Nu, au două săptămâni. Îți mulțumesc! (Și-mi aplică o sărutare suavă acolo, de față cu toți băieții care deja începeau să tremure și să-și dea pumni peste cap pentru ce vedeau).

-Băieți, am impresia că îmi sunteți datori cu niște bani. dar până atunci, faceți, vă rog, cunoștință cu domnișoara „Sparge-tot” Se numește Sofia, este studentă la drept și este iubita mea.

-Băieți, îmi pare foarte rău pentru toate ceștile de cafea sparte și pentru toată mizeria pe care ați fost obligați să o strângeți după mine. Vă promit că nu o să se mai întâmple.

Se întoarce spre ieșire, face un pas grațios înainte și când să îl facă pe-al doilea calcă pe fața de masă de la masa noastră, o agață cu catarama de la sandală și într-o secundă totul ajunge jos zob într-un zgomot infernal……..

Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2015

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.