Publicat în Super Blog

Ți-ai pus mănuși cu șmirghel?

-Îmi aranjezi și mie rochia la spate, te rog?

-Ok, ce ar trebui să îi fac?

-Aranjeaz-o să se așeze frumos sub curea.

-Ok…..ups… Cred că mai bine ai lua altă rochie…

-Ce…ce-ai făcut? Frate, nici măcar o rochie nu pot avea încredere în tine să-mi aranjezi? Ce i-ai făcut? Dă-te din fața oglinzii să văd!

-Ai putea să iei o curea mai lată….nu s-ar mai vedea.

-Ce să se vadă?…..Fraaaaateeeeee! Ce Dumnezeu ai făcut? Cum ai reușit s-o agăți? Ți-ai băgat unghiile în ea? Ți-am spus de o mie de ori să ai grijă să ai unghiile tăiate și pilite! PI-LI-TE! Uite ce-ai făcut! Rochia mea nouă! Știi cât am umblat după ea? Ai idee câte magazine am colindat ca să o găsesc? Ai idee cât am dat pe ea?

-Iub, dar nu e vina mea! Nu am agățat-o cu unghiile. Uite, sunt tăiate și pilite….

-Dar cu ce-ai agățat-o? Ce aveai în mână?

-Nu aveam nimic! Am pus mâna pe ea și firul s-a dus…

-Ia, arată mâinile. Arată-le!

Dumnezeule! Ce-i cu mâinile tale? Ce le-ai făcut? Ce-i cu ele atât de iritate și crăpate?

-De la muncă…var, vopsele, ciment…

-Frate, când te-am cunoscut aveai cele mai frumoase mâini și cele mai fine! Abia așteptam să ne întâlnim și să mă mângâi cu ele. Acum zici ca ți-ai pus mănuși cu șmirghel! Discutăm problema asta când ajungem înapoi acasă. Acum merg să mă schimb și să nu cumva să mai atingi ceva cu mâinile alea! Du-te în baie si ia cutiuța albastră și dă-te cu crema din ea pe mâini.

…………………………

-Scuze că am întârziat, Camelia! Dar am fost nevoită să-mi schimb rochia în ultima secundă.

-Ce-ai pățit? Ai pătat-o?

-Nu, se pare că bărbatul meu are așchii în mâini. L-am rugat să îmi așeze rochia la spate și a reușit performanța să mi-o strice. A agățat-o. Și era nouă! Azi am îmbrăcat-o pentru prima dată! Nu mai pot de nervi, fată! Îmi vine să-l trimit cu mâinile alea la un șlefuitor ceva. Apropo, să știi că te urăsc! Graaav te urăsc!

-Hehe, băiatule, ai încurcat-o! Ți-ai pus gând rău cu nevasta! Dar ai noroc că mi-e dragă rău și că îmi ești și tu simpatic. Hai că s-ar putea să am un remediu pentru șmirghelul de pe mâinile tale.

-Ce remediu, Cami? Altul decât să-și bage mâinile alea într-un polizor?

-Da, ceva mult mai puțin dureros. Deși, la o așa greșeală, crede-mă, amice…ai merita puțin chin. Dar uite ce-am găsit acum câteva luni. Pierdeam vremea pe pagina de facebook a celor de la Farmec. Tu îi știi pe oamenii ăștia, firmă de cosmetice românească. Au produse de calitate. Așa, pierdeam vremea pe acolo și am găsit un link către niște produse noi de la ei. O gamă de produse, mai exact. Gerovital H3 Derma+. Sunt niște produse extraordinare pentru îngrijirea pielii și părului. Eu mi-am comandat deja de la ei niște produse pentru scalpul meu nebun. Știi că eram plină de mătreață și nu mai scăpam. Ei bine, cu zece secunde înainte să mă decid să mă rad în cap, atât de rău ajunsesem să-mi urăsc părul și scalpul, am găsit informațiile despre gama asta de produse. Așa că nu am stat pe gânduri și am comandat. E un șampon antimătreață Gerovital H3 Derma+. Băi, credeți-mă că a făcut minuni! În două luni nu am mai avut strop de mătreață! Și tu știi foarte bine ce aveam în cap! Ei bine, în gama asta nu au doar produse pentru scalp. Au și creme pentru ten, pentru corp…și sunt foarte bune! Specialiștii Gerovital s-au întrecut pe ei! Și pentru că eu am avut o experiență atât de mulțumitoare cu produsele lor, am jurat că o să le recomand oricui!

Uite, dacă vrei, Îți recomand cu căldură o cremă pentru problema ta. E o cremă dermoreparatoare care pe lângă faptul că hidratează perfect pielea, ajută și la repararea ei. Crăpăturile astea urâte, iritația și efectul ăsta de „șmirghel”, toate astea o să dispară foarte repede. A, și să nu-ți faci griji pentru costuri. Raportul calitate-preț este incredibil! Asta e foarte important pentru că o să trebuiască să-i plătești fetei rochia cea nouă. Deci n-o să ai motiv să te plângi că ți-ai cheltuit toți banii pe tratament pentru mâini.

-Prietene, te anunț oficial că te muți în living și o să dormi acolo, pe canapea până când mâinile tale o să arate ca atunci când te-am cunoscut! Ți-e clar? Eu nu vreau să risc să îmi pui mâna pe față peste noapte și să mă trezesc cu cine știe ce zgarieturi de la așchiile tale din mâini. Și acum, fuguța la farmacie să-ți cumperi crema! Cu cât te repari mai repede, cu atât ajungi mai repede înapoi în patul nostru.

………………………………

După trei luni…

…………………………

-Ce faceți dragilor, sunteți bine? Acum vă iubiți?

-Da, foarte bine, mulțumim! Și a revenit și iubirea. Tu cum ești?

-Foarte bine! Dar ia, sunt curioasă…domnule soț, ai ascultat sfatul meu? Ți-ai reparat mâinile? Ia să le văd!

-Daaaaaaa! Și le-a reparat! Acum are din nou mâinile moi și catifelate, așa cum le avea când l-am cunoscut. Acum îl las din nou să mă mângâie pe față. Și și-a plătit și greșeala! Rochia asta superbă pe care-o port acum mi-a cumpărat-o el! Nu-i așa că-i frumoasă? A, și i-am dat voie să se întoarcă în dormitor. Gata cu dormitul pe canapea! Mâinile lui nu mai prezintă un pericol.

-Da, e minunată! Și-ți stă excepțional! Și ca o notă personală, învață să folosești mănușile la muncă. E pentru binele tău.

-Stai că asta nu-i tot! Domnul aici de față, a ținut atât de mult să-ți mulțumească pentru sfaturi încât a promis o cină și apoi un vin bun la bar! Totul din banii lui! Cum sună asta?

-Sună bine! Dar pot să-mi imaginez cine-a venit cu ideea și nu m-aș simți bine să-l pui pe săracul om la atâta plată! În fond, eu n-am făcut nimic! Gerovital e eroul!

Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2015

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.