Publicat în Super Blog

Am scăpat de CFR cu bateriiauto.net

Hai, odată! Pornește! Nu-mi face probleme chiar acum când trebuie să plecăm!

-Ce are?

-Nu știu ce are! Nu vrea să pornească! Cred că a murit bateria.

-Cum să moară?

-Uite-așa…cum moare o baterie. N-am schimbat-o de când am cumpărat mașina acum 3 ani și cine știe de când n-a schimbat-o nici tipul ăla de la care am cumpărat-o..

-Ce facem?

-Ufff… se pare că mașina rămâne acasă. Intră pe CFR și vezi dacă găsești un tren spre Sighet cât mai curând. Între timp eu îl sun pe Paul, mecanicul meu să văd dacă mă poate ajuta cu o baterie. Poate o fac repede și plecăm cu mașina totuși. Oricum, o să întârziem la pensiune. Să o suni și pe doamna Maria să-i spui că nu ajungem la timp, să nu se sperie și să dea camera altora. Ajungem cu câteva ore întârziere, depinde cum găsești tren.

„-Salut, Paul. Ajută-mă, te rog cu o problemă urgentă! Am rămas fără baterie și trebuia să plec în concediu la Sighet. Nu ai vreo baterie de care te poți lipsi să mi-o împrumuți până vin din concediu când îmi cumpăr alta?”

„-Salut, bătrâne. Te-aș ajuta cu mare drag. Dar bateriile mele sunt vechi. Eu le folosesc doar ca să pornesc cazanele care-mi vin la reparații. Dar pentru un drum așa lung, poți să te superi pe mine că nu ți-aș da așa ceva. E periculos. Plus că nu am timp să mă ocup acum de mașina ta. Am garajul plin, plus câțiva clienti care așteaptă cu programare. Îmi pare rău, bâtrâne.”

„-Ok, mulțumesc că ești sincer. Dar totuși ce pot face? Sunt în întârziere…”

„-Du-te repede la un magazin, cumpără o baterie nouă și apoi caută un service care să nu fie așa aglomerat să ți-o monteze.”

„-Omule, nu am timp de astea, plus că nu mi-aș lăsa mașina pe mâna altora. Nu știu în ce service nimeresc…”

„-Bun, atunci uite,  fă altceva. Este un site al unui comerciant de baterii auto. Nu știu exact cum se numește dar dacă îl cauți îl recunoști după logo-ul lor logoamuzant. O baterie roz care zâmbește. Poți comanda de la ei și din ce știu eu îți fac ei și montajul și măsurătorile și garanția. Sunt de încredere, apelează la ei. Mai mult de atât nu pot să te ajut, bătrâne. Hai, te las. Am de vopsit o portieră la un taxi. Ne auzim! Drum întins!”

-Iub, am vorbit la agenția de voiaj CFR. Avem tren pe la 6 seara dar facem minim 12-13 ore de drum. Întârziem foarte mult și ajungem acolo foarte obosiți. Și mai avem și foarte mult bagaj.  Ce facem?

-Stai să văd ceva. Am vorbit cu Paul și mi-a dat o idee. Vreau să  văd cum putem rezolva mai repede. Mi-a spus de un site al unui magazin de baterii auto .  Cică pot comanda online și îmi fac și montajul în aceeași zi. Trebuie să caut o baterie roz zâmbitoare.

-Cum o baterie roz zâmbitoare?

-Nu știa exact numele paginii și mi-a spus ce logo are. Ah, uite: bateriiauto.net. Uite și bateria zâmbitoare. Pfff și eu de unde știu ce baterie îmi trebuie? Îl sun iar pe Paul.

-Stai, nu-l suna. Vezi că ai acolo un formular în care îți poți găsi bateria în funcție de mașină. Scrie acolo și vezi ce-ți trebuie.

-Opel, model Astra H GTG…motor de 1.7 CDTI…. ia…pfff… și tot nu știu ce să aleg… Sunt prea multe posibilități, prea multe baterii de ales…

-Iub, vezi că ai și număr de telefon. Sună și vorbește cu ei.

-Ok, hai că-i sun.

……………..

-Iub, am rezolvat! Până în ora 14 vine cineva de la ei să-mi monteze bateria. Am discutat cu un inginer de-acolo, i-am explicat ce s-a întâmplat, i-am spus că îl rog frumos să trimită pe cineva cât mai urgent pentru că trebuie să plecăm în concediu și mi-a promis că o să vină cineva cât mai repede, nu mai târziu de ora 12.

-Foarte bine! Dacă vine la două, putem pleca pe la trei zic…în 9 ore și jumătate, 10 ore maxim ajungem….o s-o sun pe tanti Maria să-i spun să ne aștepte după miezul nopții. E bine?

-Da, e ok. Dar n-o suna încă. Să vedem bateria pusă pe mașină și să ne vedem la drum. Până vine băiatul ăla cu bateria, bem o cafea?

-Că bine zici….Și-așa ne-am pregătit în grabă și nu am băut-o.

……………….

Alo….da, bună ziua, eu sunt. Ați și ajuns? Bine, haideți că vă deschid acum poarta.

-A venit băiatul cu bateria.

-Așa de repede? Nu-i nici 12…

-Nu știu, e la poartă. Hai că merg să-i deschid.

…………….

-Salut, ai venit mai repede decât așteptam.

-Bună ziua. Da, am avut o altă instalare chiar pe stradă mai jos la cineva. Ați avut noroc că am în mașină bateria de care aveți nevoie și n-am mai fost nevoit să trec pe la sediu s-o iau. Unde e mașina dumneavoastră?

-În garaj. Hai cu mine.

-Ok…haideți să măsurăm puțin înainte ca să fim siguri că e bateria de vină și nu aveți alte probleme. Ok, da…uitați, e moartă complet. Zero! O scot și în zece minute o aveți pe cealaltă montată deja. O să facem și câteva măsurători, vă completez garanția și puteți să plecați la drum. Am înțeles că sunteți în grabă mare, plecați în concediu?

-Da, azi trebuie să plecăm în concediu și dimineață când am vrut să o pornesc mi-a făcut surpriza.

-Eh, bine că ați știut să apelați la noi și s-a rezolvat repede și ieftin.

-Nu știam de voi. Mecanicul meu mi-a recomandat să vă caut și să  vă cer ajutorul.

-Un mecanic care recomanda o altă firmă pentru montaj…asta nu o mai auzisem…

-Eh, e mecanicul meu de peste 15 ani. Îmi dă sfaturile cele mai bune. Plus că era și foarte aglomerat și nu mă putea ajuta.

-Ah, am înțeles. Gata, aveți o baterie nou-nouță. Vreți să dați o cheie să vedem dacă pornește?

-Oohoo! La sfert de cheie! Impresionant!

-Avantajul unei baterii auto Varta! Haideți că mai am câteva măsurători de făcut și e totul gata.

-Ok, totul e măsurat, reglat. Uitați, aici aveți certificatul de garanție completat și validat. Bateria veche o să v-o iau eu ca să o predau către centrul de reciclare….

-Da, mi-a explicat colegul cu care am vorbit la telefon. Vă mulțumesc. Mai trebuie să plătesc și altceva?

-Nu, din ce am înțeles ați efectuat plata online cu cardul și pentru baterie și pentru montaj. Nu mai aveți nimic de plătit. Dacă mai doriți alte informații, dacă o să aveți probleme cu bateria în perioada garanției, vă las cartea mea de vizită. Puteți să mă sunați oricând. Dacă nu pot interveni eu imediat, rog un coleg să vină și să vă ajute.

-Vă mulțumim din suflet! Ne-ați scăpat de un drum de 13 ore cu trenul până la Sighet!

-Noi vă mulțumim că ați apelat la noi! Drum bun vă doresc și aveți grijă cum conduceți. Nu uitați să faceți pauze pentru odihnă. La revedere!

-Iubi, e 12 jumate. Ce facem, pornim?

-Pornim! Bine că nu avem decât 4 ore întârziere.

La drum!

Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2015

Reclame

6 gânduri despre „Am scăpat de CFR cu bateriiauto.net

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s