Publicat în Super Blog

Te-am făcut bărbat cu scule!

-Alo, bună ziua! De la curier vă sun. Am niște colete pentru dumneavoastră. Sunteți acasă?

-Cred că e o greșeală. Eu nu am nici un colet de primit.

-De la GTools.ro vin coletele. Nu sunteți domnul Târnoveanu?

-Ba da, eu sunt. Dar nu știu de niciun colet.

-Sunt 5 pachete cu scule electrice. Trebuie să le livrez către dumneavoastră.

-Și cât trebuie să plătesc?

-Nu trebuie să plătiți nimic. E livrare gratuită. Ne vedem într-o ora. Vă sun. O zi bună!

-Iub, tu știi ceva de niște colete de la Gtools? M-a sunat un curier.

-A, da, iub. Am comandat eu niște scule electrice pentru noi. M-am săturat să te văd toată ziua cum împrumuți de toate de la vecini și tu să nu ai nici măcar o șurubelniță în casă. Așa că m-am hotărât să te fac eu om gospodar dacă tu tot nu ai de gând să-ți cumperi să le ai ale tale. Am căutat un magazin de scule electrice și ți-am comandat tot ce credeam că îți poate fi de folos prin jurul casei.

…………….

-Semnați aici, vă rog! Să le folosiți cu plăcere. O zi bună!

-Mulțumesc, la revedere!

-Iub, ce mi-ai făcut? Ce-i cu toate sculele astea? Mașini de găurit, șurubelnițe electrice, drujbăăăă? Mașină de tuns iarba electrică, Doaamne! Chiar și fierăstrău pentru decupat. Și un polizor! Iubire! Toate astea costă o avere! Cum le-ai plătit?

-Ăăă, nu mă așteptam la întrebarea asta. Hihi! Știi cardul ăla de credit? Le-am luat în rate fără dobândă. Ți-am spus să nu-mi zici cum să-l folosesc că eu ți-l golesc! Și cum tu l-ai folosit când m-ai dus în concediu în Turcia ca să mă ceri de nevastă, eu l-am folosit ca să te fac bărbat de casă. Și, ți-am spus…mă săturasem să văd că ceri orice de la vecini. Vrei să tunzi iarba, te duci la vecinul Marinel după mașina de tuns iarbă, vrei să montezi mobila, ceri de la Fane de peste gard șurubelnița electrică, ai un cui de bătut, te duci până în capătul satului la Vasile să-i ceri un ciocan. De parcă eu n-aș ști că tu de fapt mergi până la el pentru vinul ăla bun al lui și nu pentru scule. Ei, așa ai totul acasă și nu mai trebuie să umbli cu cerșitul prin sat după nimic.

Și în sfârșit poți și tu să te apuci de terasa aia cu care mă bați la cap de un an jumate că vrei să o faci și foișorul ăla cu masă și grătar.

-Oo da! Foișorul! Ți-am spus cum vreau să-l fac? O să folosesc toate lemnele care au rămas de la gard și de la magazia aia în care țineam mobila veche. Vreau să fac un schelet din lemn, pe care o să-l lăcuiesc să arate bine. Acoperișul o să-l fac din stuf. Să pară cât mai tradițional. În foișor o să pun o masă din lemn foarte mare, de cel puțin 12 persoane cu două băncuțe luungi pe care să stăm cu prietenii. Și acolo în colț, o să fac un grătar mare. Din cărămidă. Să aibă măcar un metru lungime și jumătate de metru lățime, un coș frumos, înalt și dedesubt spațiu de depozitare pentru sacii de cărbuni, lemne și tot ce ne trebuie pentru un grătar gustos.

-Foarte bine! Acum ai tot ce-ți trebuie! Spor la treabă! La vară vreau să ne bem cafeaua pe terasă iar duminica vreau să ne invităm prietenii la grătar. Așa că nu ai prea mult timp! Și cu terasa cum rămâne?

-Terasa? Păi o să să fac și terasa. Aici, pe peretele ăsta al casei o să turnăm o placă de beton, la înălțimea de 1 metru, o să facem un gărduț din lemn foarte simpatic și o să sparg peretele ca să facem un geam foarte mare prin care să vedem în curte și o să fac și o ușă. Ca să putem din living să ieșim direct pe terasă vara. O să iasă frumos.

-Bun, în teorie sună frumos. Când te apuci de treabă?

-Păi, cât mai curand. O să am nevoie și de ajutorul tău. Am văzut că îți place mult să desenezi. O să vreau să-mi faci schițele pentru foișor.

-Da, sigur. O să ți le fac. Până atunci, nu vrei tu să scoți la probă mașina de tuns iarba și să faci puțină ordine în curte? Hai, dacă tot mi te-am făcut bărbat cu scule, pune mâna și folosește-le. Și până termini tu cu asta, eu îți fac schița pentru foișor. O să-ți placă!

………………….

-Iub, ai terminat? Uite, poftim schița! Sper că-ți place pentru că am muncit foarte mult la ea!

20151107_175142

Vorbești serios? Asta e schița ta?

12202598_1012672252109734_2108876053_n

Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2015

3 gânduri despre „Te-am făcut bărbat cu scule!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.