Publicat în Super Blog

Am ales…

-Te-am adus aici ca să-ți ofer inima mea pentru vecie. Te-am adus aici ca să te rog frumos să fii soția mea!”

Asta se întâmpla acum jumătate de an într-o vacanță surpriză. Azi, la o masă retrasă din restaurant discutăm și punem la cale marele eveniment.

-Iub, ăsta e cel mai frumos restaurant în care am fost până acum. Aș vrea să facem aici petrecerea.

-Da, iub. E minunat! Nu mă așteptam să fie atât de frumos. Și eu zic că ar trebui aici să o facem.

-Vai, cât de bucuroasă sunt! Deja obosisem cu căutatul. Intram în depresie dacă mai căutam mult. Vai! Cat de splendid e totul aici! Mesele, luminile, chiar si ambianța. Totul e minunat!

-Da, și mâncarea arată apetisant! Uite, uite ce delicios arată farfuria tipului de acolo!

-Off! Numai la mâncare ți-e gândul! Altceva nu mai ai în cap. Mâncare, mâncare și iar mâncare! Nu mă mir ca ai o sută de kile. Nu știu cum o să-ți găsești costum pentru nuntă că o să trebuiască vreo trei vagoane de material pentru tine la ce volum ai.

-Iub, uită-te și tu! Uite ce bine arată! Scuzați-mă, puteți veni puțin?

-Ce te-a apucat? Ce vrei de la ospătăriță?

-Șhhh! Stai că vezi.

-Da, spuneți, cu ce vă pot ajuta?

-Scuzați-mă, aș dori și eu să încerc mâncarea pe care i-ați dus-o domnului de acolo! Ce este?

-Domnul a comandat un Cotlet „Decebal”. Este cotlet de porc pe grătar, condimentat cu muștar și cimbru. Lângă el sunt murături și cartofi la cuptor.

-Sună foarte gustos! Și dacă este la fel de gustos cum arată, vreau și eu o porție, vă rog!

-Sigur, o să dureze zece-cinsprezece minute. Doriți și altceva?

-Nu, mulțumesc. Doar atât. Mi-a făcut poftă domnul. Doar dacă dorește și domnișoara ceva de mâncare.

-Nu, mulțumesc. Sunt bine. Poate doar încă un pahar cu vin…

-Imediat!

-Băi, am venit aici ca să căutam locație pentru nuntă. Nu să mâncăm!

-Da, iub. Și asta face parte din căutare. Gândește-te. Avem posibilitatea să vedem cum se face mâncarea aici. Și așa e singurul restaurant care ne-a plăcut, nu?

-Da, ai dreptate. Chiar îmi place aici. Sigur ăsta o să rămână. Îmi și imaginez!

-Ce îți imaginezi?

-Cum ce? Totul! Nunta, invitații, atmosfera, muzica, totul! O să fie de vis! Gândește-te cât de frumos o să fie. Noi doi acolo, în ring, singuri dansând melodia noastră. Și apoi toată lumea să înceapă să danseze lângă noi.

-Cotletul dumneavoastră, domnule. Iar pentru domnișoara un pahar cu vin din partea casei! V-am auzit fără să vreau discutând despre planurile de nuntă și vreau să vă spun că am fi încântați să vă găzduim acest moment atât de important. Felicitări pentru pasul acesta și sperăm că veți alege să petreceti cea mai importantă noapte cu noi. Și cu siguranță va fi o noapte incredibilă!

-Vă mulțumim, sunteți foarte amabilă! Chiar ne gândim foarte serios la acest restaurant ca o opțiune pentru nunta noastră.

-Iuub! Mâncarea e genială! Îți jur! Trebuie să guști! E ceva atât de simplu și totuși atât de gustos! Ia, încearcă și tu! Vezi? E divină, nu-i așa?

-Oau! Chiar este! Cea mai bună friptură pe care am mâncat-o! Bine, în afară de aia făcută de mama, clar! Auzi, oare nu au și un meniu pentru nuntă, ceva?

-Păi, stai s-o chem pe fată să o întreb…

-Nu, n-o mai chema. A fost deja destul de amabilă. Caută pe net. Sigur au pagină web sau măcar de facebook. Hai, caută…

golden-Ok, caut. Uite, am găsit. Restaurant Good Old Times.  Ia uite, am găsit meniul lor, apropo, nu e deloc scump cotletul meu. Doar 32 de lei. Uite, am găsit ceva interesant. Oferte pentru evenimente private. Meniuri pentru nuntă.

-Vaaai! Deci fii atent. Meniu Bali!  La aperitiv servesc  bulete de telemea în verdeață, coșulețe din  ardei   cu  salată, Midinette cu pui afumat, nufăr din lămâie cu salată  de icre…

L-asă asta! Uită-te aici: „Sărmăluțe în foi de varză servite cu bacon,  ardei iute, roșie coaptă, smântână și mămăliguță” Gata, m-au convins! Aici vreau să facem nunta!

-Iuub, dar ce facem cu muzica? Știi că-i vreau pe cei de la Voltaj.

-Bine, iub…și eu îi vreau. Dar cum crezi c-o să-i convingem noi?

-Ești un mototol! Avem prieteni în radio! Sună-l pe Iosif să facă tot ce poate să-i convingă! Dumnezeule, dacă au fost în stare să ne aducă pe noi împreună, sunt sigură că e un fleac să-l convingă pe Călin.

-Da, iub. Dar împreună ne-au adus fără să știe ce fac!

-Ei bine, de data asta o să știe! Și o să aibă instrucțiuni clare! Nici unul nu vine la nunta noastră dacă nu cântă Voltaj! Nunta noastră de vis nu o să fie completă fără 3D! Bine?

-Ok, hai că o să văd ce pot face.

-Oh, Dumnezeule! Abia aștept! Mă și văd în rochia mea ivoire cu dantelă și voal, cu părul ondulat, lăsat în voia lui, cu o coroniță superbă pe cap, dansând în brațele tale puternice! Oh, iub! Cat te iubesc! Așa-mi place să plănuiesc nunta cu tine! Nu e deloc cum mă așteptam! E amuzant să fac pregătiri cu tine…

…….

Am intrat în sala luminată și toți invitații s-au ridicat în picioare aplaudând. M-am uitat în ochii ei și am văzut fericirea, m-am uitat la rochia ei și am văzut perfecțiunea. Dar când m-am uitat la sala plină de prieteni zâmbitori, când am văzut cât de frumos era totul pregătit până la ultimul detaliu am realizat că împreună am ales perfecțiunea….

*sursa: youtube.com / channel Voltaj

Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2015

Reclame

Un gând despre „Am ales…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s