Publicat în Super Blog

STAR proposal…

Iubito, la mulți ani! Patru ani!

-Awww! Ce drăguuț! Ți-ai amintit! Uitucul meu a ținut minte, în sfârșit data aniversării noastre! Asta sigur e o zi specială!

-Da, am ținut minte! Dar acum nu avem timp să vorbim. Îmbracă-te repede, aruncă-ți câteva haine în geanta aia de sub pat și hai că ne așteaptă autocarul. Am o surpriză pentru tine.

-Poftim? Ce ai spus? Care autocar? Ești nebun? Eu la 10 trebuie să fiu la muncă! Azi trebuie să deschid eu magazinul! Mă omoară șeful!

-Nu-ți mai face griji! Am vorbit eu cu șeful. Ai liber o săptămână. E totul stabilit! Hai, te rog! La ora 11 avem autocarul. Trebuie să ne grăbim!

-Dar, unde mergem? Cum? Când? De ce?…

-Lasă pălăvrăgeala! O să vezi unde mergem când ajungem acolo! NU UITA SĂ-ȚI IEI PAȘAPORTUL!

…………………………………

Cu o săptămână înainte umblam de zor să caut cadoul perfect pentru iubita mea. Din magazin în magazin, fără ca măcar să știu ce caut. Speram ca la un moment dat să mă lovească inspirația și să găsesc cadoul perfect. Urma să sărbătorim patru ani de relație și voiam ceva special. Plus că mă rodea gândul că mă hotărâsem să-i pun MAREA ÎNTREBARE! Era timpul! Simțeam că ea este persoana potrivită pentru mine și după patru ani, am considerat că era timpul să facem pasul.

Și într-adevăr, inspirația mi-a venit! Dar nu în vreun magazin de cosmetice sau de bijuterii, ci în bancă. La ghișeu, în momentul în care îmi plăteam rata.

Nu vă supărați, mă puteți ajuta cu o informație?

Sigur, cu ce vă pot fi de folos?

Știți, am acest card de credit. Dar nu prea sunt sigur cum aș putea să-l folosesc. De când l-am făcut nu am cumpărat nimic cu el, l-am ținut pentru urgențe. Și urmează o urgență…

Haideți să vedem ce fel de card este și cum puteți să beneficiați de el. Ridică bucățica de plastic dreptunghiulară de pe masă și spune:

Domnule Târnoveanu, dumneavoastră aveți aici cardul STAR forte! Este un card de cumpărături pe care îl puteți utiliza atât pentru cumpărături online cât și pentru cumpărături de la magazinele partenere. Ce este important de știut la acest card este că beneficiați de posibilitatea plății in rate fără dobândă a cumpărăturilor și poate fi folosit și în străinătate. Știți care este limita dumneavoastră de credit pe el? Dacă nu știți, v-o pot spune eu acum.

Știu, am vreo 23.000 de lei, aproximativ 5000 de euro.

-Bun, e o sumă frumușică, să știți! Cam ce ați vrea dumneavoastră să achiziționați?

Păi…ce vreau eu să plătesc nu știu dacă poate fi plătit cum spuneți dumneavoastră, cu rate fără dobândă. Știți, am tot căutat un cadou perfect pentru iubita mea(săptămâna viitoare împlinim patru ani de relație). Și aici, la rând în bancă, mi-am amintit de cardul ăsta și mi-a venit ideea să-i cumpăr un inel de logodnă și s-o cer în căsătorie. Dar nu cred că am posibilitatea să plătesc la bijutier cu cardul ăsta în rate.

Uitați, aici aveți o listă completă cu toți partenerii noștri. Toate magazinele care acceptă plata cu acest card și promoțiile de care puteți beneficia cu el. Luați lista asta acasă, studiați-o și luați decizia cea mai bună.

-Hmmmm…modă, auto, asigurări, supermarket, dulciuri, farmacii, librării, bijuterii! Oau! Chiar aveți o listă generoasă de magazine partenere! Și am găsit și câteva bijuterii! Ce bine!

Uitați, vă dau și acest pliant în care găsiți toate informațiile necesare și vă dau și cartea mea de vizită. Dacă aveți orice fel de nelămuriri, vă rog, nu ezitați să mă sunați!

-Nu știu cum să vă mulțumesc! Mi-ați făcut căutarea mult mai ușoară! Merg acasă și o să aleg ceva frumos! Vă mulțumesc din suflet!

-Cu mare plăcere! Dar trebuie să mai știți ceva despre cardul ăsta. Trebuie să plătiți până pe data de 25 a lunii rata, altfel vi se pot percepe dobânzi pentru sumele restante. Și, pe lângă ratele fără dobândă, puteți primi o parte din bani înapoi pe card prin programul nostru STAR. Până la 15% din cumpărături în magazinele partenere, valabil doar pentru cumpărăturile fără rate, în puncte de loialitate sau 0,3% din valoarea cumpărăturilor la alti comercianți care nu sunt parteneri. De asemenea, și pentru plățile în alte țări primiți puncte Star. Cam 0,1% din suma folosită.

-Vă mulțumesc! Mi-ați fost de un foarte mare ajutor! La revedere!

Eu vă mulțumesc! O zi bună să aveți!

M-am oprit în prima cafenea și m-am apucat să studiez lista de magazine partenere. Am ales câteva bijuterii la care voiam să caut inelul de logodnă dar când să deschid tableta să mă apuc de treabă m-a trăsnit ideea! De ce sa nu iau eu și un concediu? De ce să nu fie cererea în căsătorie într-un cadru mai romantic, mai feeric? Și…cred că ar fi un cadou complet! Concediul pentru patru ani de relație iar inelul pentru logodnă! Arunc repede ochii din nou peste listă și găsesc și câteva agenții de turism la care-mi pot folosi cardul de cumpărături.

Bun, intru pe siteul Christian Tour , una din agențiile de pe listă, aleg destinația, perioada, mijlocul de transport, tot și…plata! Online, bineînțeles! 12 rate! Aproape o mie de euro pentru două persoane, șapte zile…perfect!

Bun, acum nu mai rămâne decât să aleg bijuteria. Din cele câteva magazine specializate am reușit să găsesc inelul perfect, cel pe care știu că și-l dorește. A trebuit să fac niscaiva investigații și pentru asta. Ascultări ale convorbirilor cu prietena ei cea mai bună, urmarit postările pe blog…treabă neică! Nu puteam să merg la ea și s-o întreb pur și simplu: „Ce fel de inel de logodnă îți dorești?” De data asta a trebuit să fac un drum până la magazin pentru că la cumpăraturile online nu puteam să plătesc cu cardul dar nu-i bai. E la doi pași de mine. Am mers la ei, le-am arătat de pe site inelul pe care mi-l doresc și am făcut plata. În 6 rate fără dobândă. Asta era oferta magazinului De Georgia.

inel

Totul e pregătit, am vorbit și cu șeful ei să-i dea o săptămână liberă, nu mai rămâne decât să ajungem ziua cea mare. Și iată….

……………………………..

Ce să fac cu pașaportul? Spune-mi, te rog unde mergem! Știi că nu-mi plac surprizele!

Iubito, te rog sa ai încredere în mine de data asta! Vreau să ții ochii închiși când ajungem la autocar, până urcăm. Și apoi o să-ți spun totul!

Ajunși pe locurile noastre în autocar o informez că își poate lua mâinile de la ochi, doar după ce autocarul s-a pus în mișcare.

Bine, acum îmi spui unde mă duci? Cumva sunt victima traficului de carne vie?

Fără să schițez niciun gest îi întind discret pliantul turistic. Se uită la el și…

-ISTANBUUL???? Mergem in Turcia? Iubiiii!!! E cel mai tare cadou pe care mi-l puteai face! Îmi doresc dintotdeauna să merg în Turcia! Esti cel mai tare!

Stiu, iubire, stiu!

Ajunși la destinație, cazați, mergem să luam cina într-un restaurant pe care l-am găsit pe hartă, în apropierea hotelului, un restaurant tradițional, intim, locul perfect pentru planul meu. După ce am mâncat de parcă s-au bătut turcii la gura noastră, a urmat desertul. Acum e momentul!, îmi zic. Mă ridic ușor în picioare, merg lângă ea, o înconjor, mă aplec la urechea ei stângă și-i zic:

Iubito, îmi cer scuze pentru tot secretul ăsta și îmi cer scuze că ți-am ascuns concediul ăsta. Dar să știi că nu am ales concediul ăsta doar ca să sărbătorim cei patru ani împreună. Am ales să venim în Turcia ca să îți ofer ceva mai mult. Scot discret inelul din buzunar, o apuc de mâna care-i tremura mai ceva ca varga, i-o sărut ca să se mai liniștească și continui. -Te-am adus aici ca să-ți ofer inima mea pentru vecie. Te-am adus aici ca să te rog frumos să fii soția mea! Punându-i ușor inelul continui: -Și-aș vrea să primești inelul ăsta ca dovadă a iubirii mele și ca promisiune că vom fi fericiți mereu!

Șoaptele mele în urechea ei au fost imediat acaparate de strigătele ei de bucurie. La început nimeni n-a priceput nimic, dar când ea a început să sară în sus de bucurie, să danseze și să mă sărute, cu toții au priceput că fuseseră martorii unei cereri în căsătorie.

Bucuria noastră a fost completată de patronul restaurantului care, în semn de apreciere și bucurie că am ales localul lui pentru acest moment, ne-a oferit din partea casei un tort delicios de ciocolată, împreună cu cea mai bună șampanie pe care o gustasem până atunci.

Ce a urmat după aia? Bineînteles, cel mai minunat concediu pe care l-am avut vreodată, concediu care n-ar fi fost posibil dacă nu aveam în portofel cardul STAR Forte de la Banca Transilvania!

Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2015

Reclame

6 gânduri despre „STAR proposal…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.