Publicat în Super Blog

Cartea mea de vizită

În sfârșit! După un an de muncă grea, tone de acte, mii de ore pierdute și nervi întinși la maxim reușim azi să inaugurăm noul sediu al firmei. O clădire ridicată de la zero, construită după moftul meu. Am ales varianta unei construcții proprii din nimic în detrimentul închirierii sau cumpărării unui spațiu. Nu-mi place să iau munca altuia și s-o corectez, să modific construcțiile ca să-mi fie pe plac! Plus că, atunci când ai douăzeci de milioane de euro din banii tăi investiți într-o afacere, cam îți poți permite să ridici pretenții și să vrei să construiești așa cum ai tu chef.

În sfârșit, după șapte ani de completat contracte, de semnat ștate de plată pe genunchi în mașină sau prin rulotele muncitorilor am și eu locul meu de lux în care să-mi aduc clienții, locul meu din care să conduc armata de muncitori.

Eram și penibil, pe bune! Degeaba aveam viziune, degeaba ofeream servicii de calitate, degeaba promiteam clienților construcții luxoase dacă eu, constructorul, nu eram în stare să îmi construiesc un sediu. Eram exact ca cizmarul ăla care nu are cizme.

Și ce carte de vizită mai bună pentru firmă aș putea să afișez viitorilor mei clienți decât construcția sediului propriu?

Și pentru că am ridicat construcția de la zero, am mers din prima pe ideea unei clădiri cât mai eficiente din punct de vedere al oricărui tip de consum. După o investiție de aproape șase milioane de euro doar în această clădire, vreau să recuperez fiecare bănuț prin orice mijloc.

Așa că, am apelat la specialiști pentru a îmi putea crea un plan de economie electrică și energetică.

Am solicitat celor de la Enermed Impex SRL Bucuresti, auditori energetici de renume, efectuarea unei vizite la construcția mea nouă cu scopul de a determina clasa de eficiență energetică a imobilului și pentru a primi un certificat energetic.

Din auzite, de la colegii mei de branșă oamenii ăștia ar fi cam cei mai buni în materie, așa că merg la ei cu toată încrederea.

La întâlnirea programată cu ei îmi explică faptul că mi-ar fi de un real ajutor dacă aș executa și o termografie a construcției pentru a vedea dacă există zone cu problemă, prin care se pierde căldura din imobil și nu numai. O grămadă de beneficii, de la descoperirea infiltrațiilor de aer până la identificarea conductelor înfundate. Deci, un plus în realizarea reducerii facturilor.

Profit de faptul că am terminat construcția la începutul iernii și oamenii pot să vină imediat să-și facă treaba (am înțeles că termografia se poate face doar în sezonul rece).

În nici o săptămână toată treaba este gata. De la documentele depuse până la certificatul energetic în mâna mea. Rezultatul este mai mult decât mulțumitor.

Certificat energetic clasa A! Analiza termografică perfectă, planul de economie energetică…mi-au spus că nu au ce recomanda. Nu văzuseră până la mine o clădire atât de performantă din punct de vedere energetic.

pret-certificat-energetic-avizez-proba-superblog

Izolațiile de calitate, tâmplăria excelentă, sistemul de încălzire excepțional, toate astea combinate cu sistemul de alimentare electrică paralel bazat pe panouri solare face din sediul meu clădirea cea mai performantă energetic din România!

Dar totuși, mai am ceva în gând! Nu e suficient să fie clădirea performantă. Am nevoie de un control strict al consumului de energie electrică și al sistemului de încălzire. Așa că am apelat la un soft nou de calculator care gestionează perfect clădirea din punct de vedere al consumului.

De la intervale orare precise în care pornește căldura bazat pe existența sau absența oamenilor în birouri până la deconectarea automată a alimentării electrice pe anumite segmente pe timp de noapte, la reducerea intensității luminii pe culoare și senzorii de prezență pentru iluminatul birourilor și a spațiilor adiacente toate aceste aspecte fac din sediul companiei mele cel mai performant imobil din punct de vedere energetic din România și mă mândresc cu asta!

Acum pot să le ofer clienților mei o primă demonstrație de performanță în construcții doar făcându-le un tur al clădirii și arătându-le facturile mele la utilități. Și dacă nici astea nu-i conving că eu sunt cel mai bun la construcții, nu știu ce-ar putea să-i mai convingă!

Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2015

Reclame

Un gând despre „Cartea mea de vizită

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s