Publicat în Viață de vânzător

Distracția mea, munca mea

Salutare,  știu că în ultima  perioadă au apărut câțiva „internauți” care-și povestesc întâmplările mai mult sau mai puțin amuzante de la locul de muncă. Medici, polițiști…povestesc despre pățaniile lor ca să ne facă pe noi, cititorii lor să radem puțin. Așa că, fiind pe deplin conștient de ne-originalitatea articolului pe care urmează să-l compun o să încerc să povestesc și eu, pentru moment, o întâmplare la care eu am râs copios, întâmplare de la „munca mea”

Ca să înțelegeți despre ce vorbesc, trebuie să spun că eu lucrez într-un magazin de produse electronice și electrocasnice destul de mare din Iași. Treaba mea este să consiliez clienții, să-i ajut să-și aleagă televizorul sau mașina de spălat, epilatorul sau mixerul potrivit. Dar, mai am și „ingrata” misiune de a primi clienții care se întorc cu produsele defecte în magazin și de a-i ajuta să plece acasă cu un produs bun. Preluare în service, schimb, retur…orice.

Bun, astea fiind spuse trec repede, repede la prima poveste care m-a amuzat.(Întamplările nu sunt prezentate întocmai cronologic și probabil voi folosi și oarece comentarii care nu s-au întâmplat întocmai dar cel puțin în mintea mea au fost prezente).

Programul a început de puțin timp. Se anunță o zi liniștită, cu puțini clienti prin magazin. Am timp pentru o vorba-două cu șeful și colegii dar pauza este întreruptă brusc de sunetul telefonului de serviciu. „Recepție clienți”… „Alo, da? Costeluș sunt!”(nu râdeți, așa s-au obișnuit colegii mei din magazin să mă strige). „Vino, te rog până la recepție. Avem aici un client cu o mașină de spălat defectă”. Intervenție grea, mă gândesc…sub nicio formă pe placul meu… Anunț că merg, închid telefonul și o iau la pas spre birorul de recepție clienți. Acolo, liniștiți stăteau 4 persoane în jurul unei mașini de spălat(nu o să spun marca).

Bună ziua, mă numesc X, sunt asistent vânzări. Cu ce vă pot ajuta? (Destul de trasă de păr asta, era cam clar cu ce-l puteam ajuta 🙂 ). Răspunsul nu întârzie să apară și era cum nu mă așteptam mai delicios. „Știți…ne-a căzut motorul!” ! Prima dată am crezut că glumește. Mă asteptam la un moment de zâmbete de ambele părți după care să-mi expunp motivul real pentru care se afla în acea zi, în magazin cu o mașină de spălat după el. Dar, nu! Omul întinde mâna tacticos și de undeva de după mașină scoate o sacoșă transparentă în care stătea liniștit un motor de mașină de spălat. Cer bonul fiscal, mă uit…cumpărată ieri…Fuck! Asta da surpriză! Ce să zic? Mă uit la mașină, mă uit la client, mă uit iar la mașină și îmi fac curaj să intreb: „Nu vă supărați, dar ce s-a întâmplat? Ce ați făcut cu ea? Nu aștept răspunsul pentru că instinctul meu de profesionist mă îndeamnă să arunc o privire la spatele mașinii, acolo unde se află niscava șurubele (șuruboaie) care sunt menite să susțină cuva în timpul transportului dar care, după manualul de utilizare trebuiesc scoase OBLIGATORIU înainte de utilizare. Surpriză! Șurubelele erau acolo, toate! Intacte! Bine, îndoite, rupte, dar erau! Mister deslușit! Meșterul care-i montase mașina a omis să le scoată! Cu o figură de învingător le expun descoperirea mea dar raspunsul care vine mă dezarmează de tot! „Nici n-am apucat să o montam, domnule! De unde șuruburi de transport scoase?”

Ca să scurtez povestea, am preluat mașina pentru o verificare amănunțită de catre service și s-a decis înlocuirea mașinii. Am chemat clientul în magazin pentru a-i da o mașină noua dar la plecare i-am aruncat o ultimă întrebare la care nu așteptam un răspuns atât de sincer! Si discuția a fost cam așa: „Acum, că ați primit o mașină nouă de la cei de la service, îmi spuneți ce ați făcut cu ea? E imposibil să pice motorul așa, netam-nesam!” „Domnule, ca să fiu sincer, am scăpat-o pe scări de la etajul 2 când o căram în casă!”

Ei, frumoasă treabă și asta, nu? Îti urci mașina cu liftul și-o cobori cu scările iar drept recompensă, primești o mașină nouă la schimb.

Cu toate astea, nu vă recomand să faceți asemenea sporturi extreme dacă vă hotărâți să vă schimbați mașina de spălat! S-ar putea să nu aveți același noroc pe care l-a avut clientul meu! Dar nu uitați totuși că….hoțul neprins e negustor cinstit! Si se aplică! Chiar și atunci când mergeti la magazin să vă schimbați mașina de spălat!

Aștept răspunsuri, reacții, critici și de ce nu, alte povești din partea voastră, nu?

S-auzim de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.